Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.00 12.07.2024

Слава Україні! Вісімсот сімдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

На даний час відбулося 136 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському напрямку, також ворог активний на Курахівському і Торецькому напрямках.

Протягом доби противник завдав по території України 45 авіаційних ударів (задіяв, зокрема 58 КАБів), використав для ураження 429 дронів-камікадзе. Здійснив 3408 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог 11 разів атакував неподалік Глибокого, Вовчанська, Стариці та Липців. Всі спроби противника були безуспішні. За попередніми підрахунками на даний час агресор втратив за сьогодні 27 військових вбитими та 52 пораненими, також наші воїни зуміли знищити три артилерійські системи, засіб ППО “Панцир - С1”, 38 БпЛА, п’ять одиниць автомобільної та три одиниці спеціальної техніки, а також пошкодити два танка, п’ять артсистем та автомобіль.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня шість разів намагався просунутися до наших позицій неподалік Синьківки. Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового. Три атаки противника вже успішно відбито Силами оборони. Бої продовжуються.

На Лиманському напрямку сьогодні ворог досить активний – атакував 16 разів в районах Невського, Серебрянського лісу, Макіївки, Тернів та Торського. Ще точаться чотири боєзіткнення, всі інші - наші воїни зупинили. Втрати російських окупантів уточнюються.

На Сіверському напрямку ворог чотири рази в продовж дня намагався прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Роздолівки та Виїмки. Бої тривають досі. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку активність ворога вилилась в 11 бойових зіткнень. Дев’ять атак в районах Іванівського, Андріївки та Часового Яру захлинулись. Загарбники зазнають втрат. Ситуація напружена, триває бій в двох локаціях біля Часового Яру.

На Торецькому напрямку наші війська відбивали 19 атак противника поблизу Торецька, Північного, Залізного, Нью-Йорка. 14 атак відбито, противник успіху не мав, тривають бої.

Найбільшу активність ворог проявив сьогодні на Покровському напрямку. Усього, від початку доби, окупанти 40 разів намагалися вклинитися в нашу оборону в районах населених пунктів Олександропіль, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Лозуватське, Сокіл, Яснобродівка, Воздвиженка та Карлівка. Наразі, 33 атаки ворога відбито, сім боєзіткнень тривають. Наші оборонці вживають заходів для стабілізації обстановки та недопущення просування противника в глиб української території. Противник зазнає значних втрат – за попередньою інформацією сьогодні наші воїни знешкодили на напрямку 166 окупантів, 69 з них – безповоротно. Знищено БМП, ворожий автомобіль і три гармати. Ще три гармати окупантів значно пошкоджено.

На Курахівському напрямку ворог 17 разів атакував наші позиції. Найбільшу активність проявив у районі Парасковіївки та Костянтинівки. Успіху не мав.

На Времівському напрямку наші війська відбивали 5 атак противника поблизу Водяного та Урожайного, досі триває два боєзіткнення.

Тричі окупанти безуспішно штурмували наші позиції на Оріхівському напрямку, в районі Малої Токмачки та Роботиного.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Сьогодні за ефективну бойову роботу слід відзначити воїнів 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які завдають ворогу відчутних втрат у живій силі та техніці.

Слава українським воїнам!
Слава Україні!

***

Оперативна інформація станом на 16.00 12.07.2024 

Ситуація в районах ведення бойових дій та на лінії бойового зіткнення є напруженою та складною, проте Сили оборони України роблять все можливе для недопущення здійснення планів ворога та знищення його особового складу і техніки.

Загалом від початку доби відбулося 94 бойових зіткнення.

Прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей знаходяться під систематичним вогнем артилерії та РСЗВ противника, від терористичних атак ворога постраждала низка населених пунктів прикордоння, таких як Бучки, Леонівка, Єліне, Пожня, Середина Буда, Попівка, Іскрисківщина, Велика Писарівка, Миропільське. Окупанти здійснили обстріл некерованими авіаційними ракетами район Олександрівки Чернігівської області. Ворогом проводиться диверсійно-розвідувальна діяльність. Разом з тим, під постійним вогнем ворожої авіації перебуває Харківщина. Сьогодні, зі сторони росії терористи завдали шість ударів, зокрема, скинули 12 КАБів. Цілили у райони населених пунктів Стариця, Липці, Малі Проходи, Вовчанськ.

Крім цього, на Харківському напрямку російські окупанти вісім разів намагались здійснити штурм оборонних рубежів українського війська в районі Глибокого, Вовчанська та Стариці. Наразі триває бойове зіткнення поблизу Стариці. Ситуація залишається під контролем наших військ. На Куп’янському напрямку противник чотири рази активно йшов на позиції наших підрозділів у районі Степової Новоселівки, Піщаного, Берестового та Новоселівки, застосував КАБи по Куп’янську. Два боєзіткнення досі тривають. Українські воїни продовжують стійко тримати оборону.

Сьогодні на Лиманському напрямку загарбницька армія, за підтримки авіації, здійснила десять атак на позиції українців поблизу Макіївки, Невського, Торського та Тернів. Чотири боєзіткнення завершилися без успіху для противника, ще шість - триває.

Ворог виявляє активність і на Сіверському напрямку. Поблизу населених пунктів Роздолівка та Виїмка оборонці української землі відбивають три атаки противника. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили дев’ять штурмів позицій нашого війська поблизу Часового Яру, Андріївки та Іванівського. Дві атаки досі тривають. Ворогом здійснено авіаційні удари штурмовою авіацією по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до 12. Зосередження зусиль ворога відмічається в районі Північного, Залізного та Нью Йорка. Українські воїни відбили дев’ять атак противника, ще три боєвих зіткнення тривають.

На Покровському напрямку відбулась найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 29 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Олександрополя, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Прогресу, Лозуватського, Новоолександрівки, Карлівки та Яснобродівки. Сили оборони стримують натиск та на даний час відбили 20 атак противника, дев’ять боїв – ще тривають. Втрати ворога уточнюються.

Продовжуються бої поблизу Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, у цьому районі за сьогоднішній день відбито 13 атак окупаційної армії.

На Времівському напрямку українськими воїнами відбито одну ворожу атаку неподалік Водяного, ще дві атаки триває біля Урожайного. На Оріхівському напрямку підрозділи наших військ відбили три штурми росіян. Тут окупанти зазнали невдачі у районі Малої Токмачки та Роботиного.

Підтримуйте Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

***

Оперативна інформація станом на 08.00 12.07.2024 

Ворог продовжує активні наступальні дії, намагається прорвати оборону наших військ. Сили оборони рішуче стримують ворожий натиск та жорстко відповідають на будь-яку активність окупантів.

Протягом минулої доби зафіксовано 120 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за минулу добу агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах одного ракетного удару (із застосуванням п’яти ракет), скинув понад сто керованих авіабомб, здійснив 4480 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів.

Противник завдавав авіаційних ударів зокрема, в районах населених пунктів Малі Проходи, Липці, Веселе, Вовчанськ, Слобожанське, Глибоке, Куп’янськ, Степова Новоселівка, Глушківка, Борова Харківської області; Лиман, Виїмка, Івано-Дар’ївка, Калинівка, Часів Яр, Торецьк, Північне, Нью-Йорк, Олександропіль, Воздвиженка, Єлизаветівка, Костянтинівка Донецької області; Мала Токмачка Запорізької області; Тягинка і Токарівка Херсонської області.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії. Загалом тут відбулося шість ворожих штурмів у районах Вовчанська та Глибокого. Окупанти задіювали для підтримки авіацію.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала сім. Сили оборони відбивали атаки зокрема в районах Синьківки, Вільшаної Харківської області і Берестового на Донеччині.

На Лиманському напрямку наші війська стали на заваді одинадцяти штурмовим діям противника в районах Макіївки та Невського.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили вісім атак в районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Роздолівки та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили п’ять спроб противника прорвати оборону наших захисників в районах Кліщіївки, Часового Яру та Іванівського Донецької області.

На Торецькому напрямку противник вчинив 18 атак у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк, що на Донеччині.

На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 41 атаку окупантів поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Новоселівка Перша, Сокіл, Прогрес, Яснобродівка і Карлівка Донецької області. Противник концентрував зусилля біля Новоолександрівки, де пройшло аж 14 боєзіткнень.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог, за уточненою інформацією, шість разів проводив штурми наших позицій.

На Времівському напрямку, окупанти здійснили 11 штурмів наших позицій. Найбільш активно загарбники діяли неподалік Урожайного Донецької області, де провели сім атак.

На Гуляйпільському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Відбито одну атаку загарбників у бік Гуляйполя. Втрат позицій не допущено.На Оріхівському напрямку відбулось два бойових зіткнення, зокрема неподалік Малої Токмачки, що на Запоріжжі.

На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Двічі атаки росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф. Зменшуючи бойовий потенціал ворога, вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили шість пунктів управління, артилерійську систему, станцію РЕБ та район зосередження особового складу противника.

У підсумку, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали понад 1030 осіб. Також наші воїни знешкодили дев'ять танків, 23 бойових броньованих машини, 48 артилерійських систем, два засоби ППО, 26 БпЛА оперативно-тактичного рівня, п'ять ракет, 84 автомобіля та вісім одиниць спеціальної техніки.

Ставайте до лав до Сил оборони! Переможемо разом! Слава Україні!

undefined

12 липня 2024 22:43







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50