Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Британія та США нададуть Україні додаткові $4,3 мільярда на відбудову й економіку

Велика Британія надасть Україні довгострокові кредитні гарантії, завдяки яким з'явиться можливість залучити 3 мільярда доларів протягом трьох років.

Про це заявив прем'єр-міністр Сполученого королівства Ріші Сунак під час Конференції з відновлення України, яка розпочалася в Лондоні.

«Я пишаюся тим, що сьогодні ми оголошуємо про багаторічне зобов’язання підтримувати економіку України. Протягом 3 років ми надамо довгі гарантії на 3 мільярди доларів», – сказав він.

Також Сунак проанонсував запуск нового технологічного мосту «Велика Британія – Україна», котрий допоможе пришвидшити інвестиції на підтримку зеленої енергії та інших галузей.

У свою чергу, США нададуть Україні додаткові $1,3 млрд на відбудову. Про це під час конференції з відновлення України у Лондоні заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Під час свого виступу держсекретар наголосив, що відновлення і відбудова – це закладання фундаменту для процвітання України як безпечної, захищеної, незалежної країни, повністю підключеної до Європи з демократією, яка керується верховенством права.

«Кожна інвестиція, яку ми робимо, приносить українців ближче до цієї реальності. І сьогодні я оголошую, що за підтримки Конгресу США ми надамо понад $1,3 млрд додаткової допомоги для досягнення цієї мети. Ми проінвестуємо понад $520 млн, щоб допомогти Україні переформувати енергомережі, третина з яких була знищена Росією. Ми підтримуємо реформи українського енергоринку щодо боротьби з монополією, і сприятимемо інвестиціями, щоб допомогти України стати одним з основних експортерів енергетики», – заявив Блінкен.

Він також зазначив, що США будуть сприяти посиленню належного врядування і підзвітності щодо наданої допомоги антикорупційним установам, громадянському суспільству та вільній пресі.

«Надзвичайно важливо, щоб ці безпрецедентні ресурси, які ми надаємо, належним чином керувались», – додав держсекретар.

21 червня 2023 18:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50