Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

Алиев и Шацких вывели «Рух» в 1/4 финала Кубка Украины среди аматоров

Винниківський «Рух» без проблем пройшов до чвертьфіналу Кубка України серед аматорів. Команда Романа Гданського, обігравши «Ниву» з Теребовлі на виїзді з рахунком 3:1 (рахунок у зустрічі відкрив Максим Шацьких), вдома зіграла скромніше. Матч завершився бойовою нічиєю 1:1.

Після матчу у Теребовлі, який, до слова, вживу подивилися ледь не третина усього міста, майже не виникало сумнівів у тому, що»Рух» пройде у чвертьфінал турніру. Матч-відповідь хоч і перетворився на формальність та тренування з підвищеною відповідальністю, проте для «рухівців» він виявився абсолютно зайвим. І це одразу з кількох причин.

Як і зазначив після гри головний тренер «Руху» Роман Гданський, команда уже втомилася грати за графіком неділя-середа-неділя, хлопці уже наїлися футболу, а відповідно команда перебуває не в найкращій фізичній формі. І погодитися з цим справді потрібно: «Рух» не виграє уже два матчі поспіль, забиває лише Алієв, і позиційній атаці та обороні команда виглядає не так впевнено, як це було раніше.

Окремий респект потрібно і сказати тепер уже колишньому супернику винниківчан у Кубку України. «Рух» справді обіграв хорошу команду і, будемо відвертими, зробив це максимально швидко – ще у першому матчі. У Тереболі винниківчани були на голову сильнішими за суперника і цілком справедливо добилися переваги у два м'ячі. За словами тренерів тернопільської «Ниви», а особливо після матчу у Винниках, у домашній грі «Нива» перегоріла і просто таки зялкалася такого іменитого та розрекламованого суперника, як «Рух». Відіграти цей гандикап на полі суперника, на їхню думку, було дуже складним завданням.

Дуже складне завдання, а саме в мотивації гравців на такий матч, було і в головного тренера «Руху» Романа Гданського. Коуч винниківського «Челсі» був змушений не тільки експериментувати зі складом, а й робити це так, аби усі футболісти отримали однакову нагрузку перед відповідальними матчами останнього групового раунду чемпіонату України серед аматорів. Відтак, головним завданням для «рухівців» було зіграти без травм і при мінімальній затраті фізичних сил. Як не як, кожна «зайва» гра може вилізти боком в Одесі, де команди у завершальному груповому раунді виборюватимуть путівку до фіналу чемпіонату України серед аматорів.

У матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубка України серед аматорів теребовлявська «Нива» по-справжньому сподобалася. Неозброєним оком було помітно, що в хлопців з Тернопільщини, на відміну від гравців «Руху», просто таки горіли очі зіграти достойно і здобути позитивний результат. Гості прогнозовано обрали гру другим номером, але при кожній нагоді старалися бігти в контратаку і навіть не боялися позиційно атакувати самотужки.

При невеличкій перевазі «Руху» у грі перший тайм завершився з одним голом «Ниви». Загалом, господарі були ближчими до взяття воріт, проте на завершальній стадії атаки в господарів постійно чогось бракувало. Натомість гравці «Ниви» хоч і атакували менше, проте перевіряти пильність Олександра Дяченка не боялися з різних дистанцій. В одному з таких епізодів Владислав Сороцький, зігравши на випердження після подачі кутого, проштовхнув «круглого» у ворота з ближньої штанги.

Аби покрашити гру «Руху» у другому таймі та дати усім гравцям однакову нагрузку, Роман Гданський зробив одразу п'ять замін. Втім, в атаці це не особливо допомогло. Гравці «Руху» часто помилялися і неодноразово давали зрозуміти, що сьогодні не їхній день. Підтвердилися ці слова на початку другого тайму, коли гості ледь не забили другий гол. Владислав Сороцький метрів з 23 пробив у поперечину. Якби у цьому епізоді став рахунок 0:2, на стадіоні імені Богдана Маркевича було б дуже і дуже цікаво.

Окрилені успіхом гравці «Ниви» після забитого гола захищалися настільки активно, що й забули, що грати руками у штрафному майданчику не можна. Спочатку арбітр призначив пенальті після кутового, а в другому епізоді після контратаки «Руху». Що цікаво, з двох пенальті Алієв зумів забити лише одного разу. З першим пенальті воротар «Ниви» Михайло Чорний справився, а з повторним, яке Алієв бив через кілька хвилин, – ні. Чорний знову вгадав кут воріт, щоправда виручити свою команду не зміг.

При рахунку 1:1 обидві команди уже догравали матч. Винниківчани берегли сили на матчі в Одесі, а гравці «Ниви» зрозуміли, що нічийний рахунок проти «Руху» та ще й на виїзді – дуже і дуже непоганий результат.

11 вересня 2015 10:16







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04