Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Швеція надасть Україні $7 мільярдів військової допомоги

Уряд Швеції протягом наступних трьох років надаватиме Україні військову допомогу по 2,3 мільярда доларів щорічно (або $7 млрд загалом), згідно з новою програмою, оголошеною у середу.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву уряду країни. «Швеція підтримуватиме боротьбу України стільки, скільки буде потрібно», – наголошується у заяві.

Військова допомога в період 2024-2026 років може бути надана у вигляді обладнання, фінансових внесків та підтримки закупівель для оборонних потреб, йдеться у заяві.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Швеція надала Україні військову та гуманітарну підтримку на суму понад 3 мільярди доларів.

Президент Володимир Зеленський у соцмережі Х подякував Прем’єр-міністру Швеції Ульфу Крістерссону та всьому шведському народові. За його словами, «сьогоднішнє рішення про довгострокову підтримку України на загальну суму 7 мільярдів доларів протягом наступних трьох років демонструє дієву солідарність Швеції з Україною в нашій боротьбі за свободу».

«Україна бореться не лише за себе, а й за безпеку та стабільність усієї Європи. Для забезпечення успіху нашої спільної справи нам потрібна саме така передбачувана, довгострокова підтримка», – наголосив Зеленський.

Як повідомлялося раніше, Україна та Швеція розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди.

22 травня 2024 18:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50