Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.00 19.07.2024

Слава Україні! Триває вісімсот сімдесят сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдають йому ефективного вогневого ураження, виснажуючи по всій лінії фронту.

Загалом, від початку цієї доби, відбулося 101 бойове зіткнення.

Російські загарбники завдали по території України два ракетних удари, застосувавши чотири ракети, і 65 авіаударів, скинувши 91 КАБ. Крім цього, росіяни задіяли для ураження 447 дронів-камікадзе та здійснили понад 3200 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.
На Харківському напрямку ворог п’ять разів атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Вовчанська та Глибокого. У результаті боєзіткнень - не мав успіху.

На Куп’янському напрямку противник дев’ять разів проводив наступальні штурми у районах Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового та Стельмахівки. Українські захисники відбили п’ять атак, ще чотири – наразі тривають.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники 13 разів атакували позиції українців неподалік Греківки, Невського, Новосадового, а також Серебрянського лісництва. Сили оборони дали відсіч росіянам, не даючи їм жодного шансу.

На Сіверському напрямку ворог також зазнав невдачі під час бойових зіткнень біля Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного. Оборонці української землі відбили усі шість атак противника.

На Краматорському напрямку наші захисники зупинили три наступальні дії росіян поблизу Часового Яру та Білої Гори. Наразі тривають ще дві атаки у районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку росіяни 13 разів атакували сили оборони біля Північного, Торецька, Нью-Йорка та Залізного. Одинадцять боїв - завершено, ще два боєзіткнення – продовжуються.

Найбільшу активність російські загарбники проявили сьогодні на Покровському напрямку. Від початку цієї доби, росіяни 28 разів намагалися прорвати нашу оборону неподалік населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Прогрес, Калинове, Яснобродівка та Новоселівка Перша. Чотири атаки досі тривають.

Противник зазнає значних втрат - сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 247 окупантів, 78 з них - безповоротно. Також знищено два танки, дві БМП, дві бронемашини «Тигр», три гаубиці Д-30, три БПЛА «Ланцет», шість одиниць автотранспорту та комплекс відеоспостереження «Муром-М». Крім цього, пошкоджено танк, чотири гаубиці Д-30, дві гармати 2А65 та протитанкову гармату МТ-12.

На Курахівському напрямку ворог дев’ять разів атакував наші позиції поблизу Красногорівки, Карлівки та Костянтинівки. За уточненою інформацією, продовжується один бій.

На Времівському напрямку загарбники здійснили одну безуспішну наступальну дію неподалік Водяного.

На Оріхівському напрямку усі зусилля окупантів потіснити наші підрозділи із займаних позицій також не мали успіху. Українські захисники відбили шість ворожих атак біля Малої Токмачки, Щербаків та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку росіяни також зазнали поразки, атакуючи оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Сьогодні варто відзначити воїнів 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, які ефективно нищать ворога, завдаючи йому вагомих втрат у живій силі та техніці.

+++

Оперативна інформація станом на 16.00 19.07.2024



Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Натомість Сили оборони України зривають підступні плани противника, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці.

Варто зазначити, що сьогодні воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили ворожий літак-штурмовик Су-25.

Від початку доби відбулося 76 бойових зіткнень. Ворог більш активний на Покровському та Лиманському напрямках.

Під авіабомбардуванням перебуває Харківщина. Сьогодні росіяни скинули 26 КАБів. Цілили у райони населених пунктів Липці, Глибоке та Малі Проходи. Також ворог атакував двома балістичними ракетами «Іскандер-М» місто Чугуїв.

Крім того, на Харківському напрямку росіяни здійснили чотири штурмові дії поблизу Глибокого та Вовчанська. Під час трьох боєзіткнень ворог зазнав невдачі, ще один бій продовжується.

На Куп’янському напрямку терористи атакували позиції українських підрозділів біля Новоосинового, Петропавлівки, Синьківки та Стельмахівки. Чотири атаки відбито, ще одна – досі триває.

На Лиманському напрямку впродовж дня загарбницька армія атакувала 11 разів неподалік Серебрянського лісництва, Невського, Греківки та Новосадового. Сили оборони України відбили дев’ять атак, ще два боєзіткнення тривають у районі Невського.

На Сіверському напрямку ворог здійснив шість безуспішних атак у районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку загарбники тричі штурмували оборонні рубежі українців поблизу Часового Яру та Білої Гори. Один бій досі триває.

На Торецькому напрямку противник дев’ять разів атакував наші війська біля Північного, Торецька, Залізного та Нью-Йорка. Українські захисники сім штурмів відбили, ще два боєзіткнення – тривають у двох локаціях.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Прогрес, Новоселівка Перша, Яснобродівка, Євгенівка та Калинове. Сили оборони стримують натиск противника та відбили вже 18 атак, три бої тривають неподалік Новоселівки Першої та Яснобродівки. Втрати ворога уточнюються.

На Курахівському напрямку ворог шість разів атакував поблизу Красногорівки, Костянтинівки, Карлівки та Парасковіївки. Наші воїни зупинили чотири атаки противника, ще дві – тривають.

На Оріхівському напрямку противник намагався прорвати українську оборону біля Малої Токмачки, Щербаків та Новоандріївки. Під час шести боєзіткнень росіяни зазнали поразки.

На Придніпровському напрямку загарбники і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони із займаних позицій на лівому березі Дніпра. У результаті, дві ворожі атаки успіху не мали.
На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

+++

Оперативна інформація станом на 08.00 19.07.2024

Протягом минулої доби зафіксовано 130 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари чотирма ракетами, 73 авіаційних удари, застосувавши, зокрема, 101 КАБ. Крім цього, здійснив 4675 обстрілів, 139 з них – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів в районах населених пунктів Липці, Вовчанські Хутори, Стариця, Синьківка, Глушківка, Петропавлівка, Новоосинове Харківської області; Сіверськ, Лиман, Тимофіївка, Воздвиженка, Вовче, Костянтинівка, Єлізаветівка, Берестки, Константинопіль, Новоселівка Перша, Часів Яр, Північне, Торецьк, Олександропіль, Шевченко, Велика Новосілка, Урожайне Донецької області; П’ятихатки на Запоріжжі.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 16 ударів по скупченнях військової техніки і живої сили противника, уразили два пункти управління, два засоби ППО, чотири радіолокаційних станції і станції РЕБ противника.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 980 осіб. Також українські воїни знешкодили п’ять танків, 19 бойових броньованих машин, 55 артилерійських систем, один засіб ППО, 42 БпЛА оперативно-тактичного рівня, три крилаті ракети, 76 одиниць автомобільної техніки.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії. Тут відбулося 12 бойових зіткнень. Всі – в районах Глибокого та Вовчанська. Окупанти активно задіювали для ударів бомбардувальну авіацію.

На Куп’янському напрямку кількість атак за минулу добу складає 11. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Стельмахівки та Берестового.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 14 атак окупантів неподалік Макіївки, Невського, Торського та Тернів.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили п’ять штурмових дій. Ворог намагався просунутись уперед поблизу Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили шість спроб противника прорвати нашу оборону. Основні зусилля окупанти, за підтримки авіації, прикладали у районі Часового Яру.

Загарбники вчора продовжували активно діяти на Торецькому напрямку. Загалом, ворог 20 разів проводив атаки на позиції наших захисників в районах Північного, Торецька та Нью-Йорка. Завдавав авіаударів КАБами та некерованими авіаційними ракетами.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 27 штурмів і атак в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Уманське та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили ворожі атаки поблизу Красногорівки та Парасковіївки, де ворог 15 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбулось шість бойових зіткнень в районах Малої Токмачки і Новоандріївки, противник успіху не мав.

На Придніпровському напрямку ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Три штурми агресора відбито українськими воїнами.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без особливих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями окупанти зберігають військову присутність, обстрілюють населені пунктів з території рф, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність України.

Майже вздовж всієї лінії зіткнення тривають бої. Українські воїни стримують ворожі атаки. Виснажуючи сили противника, працюють наші артилерія, розвідка, авіація та безпілотні системи.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.07.24 орієнтовно склали

undefined



Оперативна інформація станом на 22.00 18.07.2024

19 липня 2024 23:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50