Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.00 04.07.2024

Слава Україні! Розпочалась вісімсот шістдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Українські військові продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдають йому ефективного вогневого ураження, виснажуючи по всій лінії фронту. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень. Російські загарбники завдали по території України один ракетний удар, 38 авіаударів із застосуванням 76 КАБів, також задіяли 473 дрони-камікадзе. Разом з тим, ворог здійснив понад 2800 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня за підтримки авіації здійснили 18 атак поблизу Сотницького Козачка, Глибокого, Липців та Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили 14 штурмових дій противника, ще чотири боєзіткнення на даний час тривають. За попередньою інформацією, з початку доби втрати ворога склали 128 окупантів загиблими та пораненими, знищено одну артилерійську систему, два танки, шість ББМ та шість автомобілів. Крім того, уражено 43 укриття особового складу та одне місце зберігання боєприпасів. Чотири рази ворог атакував позиції українських військових на Куп’янському напрямку у районах Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки. Успіху не мав.

На Лиманському напрямку російські загарбники 14 разів намагалися просунутися поблизу Греківки, Макіївки та Тернів. Захисники України відбили 13 атак ворога, ще один бій триває поблизу Невського.

На Сіверському напрямку ворог вісім разів здійснив атакувальні дії в районах Білогорівки, Верхньокам’янського та Виїмки. Чотири атаки не мали успіху, ще чотири - тривають.На Краматорському напрямку окупанти здійснили 14 штурмових дій в районах Калинівки, Григорівки та Кліщіївки. Одинадцять атак для ворога завершилися безуспішно, триває три боєзіткнення. Обстановка під контролем підрозділів Сил оборони.

На Торецькому напрямку ситуація напружена. Окупанти 18 разів безуспішно атакували поблизу Північного, Торецька та Нью-Йорка. На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій. Кількість боєзіткненнь зросла до 33. Загарбники продовжують натиск на бойові порядки захисників України поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогреса, Лозуватського, Новоселівки Першої, Євгенівки та Яснобродівки. Нашими воїнами відбито 23 ворожі атаки, 10 бойових зіткнень ще продовжуються. Попередні втрати агресора тут склали 234 окупантів вбитими та пораненими. Також знищено один танк та одну бойову броньовану машину.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 10 бойових зіткнень. Окупанти намагалися безуспішно просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Невельське та Парасковіївка. Дев’ять атак відбито, ще одна - триває.

На Времівському напрямку за сьогодні агресор сім разів штурмував наш передній край оборони в районах Водяного та Макарівки. Українські воїни зупинили шість ворожих атак, ще одна атака - триває.

На Оріхівському напрямку відбулося дві атаки ворога в районах Малої Токмачки та Роботиного.

На Придніпровському напрямку дві спроби ворога захопити позиції наших воїнів в районі Кринок зазнали невдачі.Українські захисники впевнено стримують натиск російських окупаційних військ. Варто відзначити воїнів 77-ї окремої аеромобільної бригади, які мужньо тримають позиції, вміло відбивають ворожі атаки, ефективно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі та техніці, завдаючи окупантам відчутних втрат.

Слава українським воїнам! Слава Україні!

***

Оперативна інформація станом на 16.00 04.07.2024 

Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони України спрямовують зусилля на зрив наступальних планів російського агресора та знищують його особовий склад і техніку.

Загалом, від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень.Прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей продовжують потерпати від цинічних артилерійських обстрілів з території російської федерації. Від вогню ствольної артилерії та РСЗВ постраждали райони населених пунктів Сновськ, Клюси, Порозок, Олександрівка, Грем’яч, Карповичі, Бранцівка, Тур’я, Прогрес, Блешня, Єліне. Разом з тим, під постійним бомбардуванням ворожої авіації перебуває Харківщина.

Сьогодні, зі сторони Бєлгорода (рф) та Шебекіного (рф) терористи завдали трьох ударів, зокрема, скинули чотири КАБи. Цілили у райони населених пунктів Липці, Вовчанські Хутори та Охримівка.

Крім цього, на Харківському напрямку російські окупанти 10 разів здійснили штурм оборонних рубежів в районі Глибокого, Вовчанська та Липців. Наразі тривають три бойових зіткнення. Ситуація залишається під контролем наших військ.

На Куп’янському напрямку противник чотири рази штурмував позиції наших підрозділів у районі Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки. Два боєзіткнення досі тривають. Українські воїни продовжують стійко тримати оборону.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила сім атак на позиції українців поблизу Макіївки, Греківки та Тернів. Шість боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще одне - триває. Ворог продовжує шукати слабкі місця в нашій обороні на Сіверському напрямку. Поблизу населених пунктів Кліщіївка та Виїмка оборонцями української землі відбито три атаки противника. Ще одне бойове зіткнення не завершилося. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили дев’ять штурмів позицій нашого війська поблизу Калинівки, Григорівки та Кліщіївки. Шість боїв досі тривають.

На Торецькому напрямку відбулося дев’ять ворожих атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Українські воїни відбили п’ять атак противника, ще чотири боєвих зіткнення продовжуються.

На Покровському напрямку найбільша кількість боїв. З початку доби окупанти здійснили вже 24 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозуватського, Євгенівки, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 атак противника, шість боїв – ще тривають. Втрати ворога уточнюються.

Продовжуються бої поблизу Красногорівки на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, у цьому районі наразі тривають дві атаки окупаційної армії, а дві вже завершились. Поблизу Парасковіївки українські захисники успішно відбили ще один ворожий штурм.

На Времівському напрямку були здійснені чотири ворожі спроби просунутись уперед неподалік Водяного та Макарівки. Один бій триває.

На Оріхівському напрямку підрозділи наших військ відбили два штурми росіян. Тут окупанти зазнали невдачі у районах Вербового та Роботиного.

На Придніпровському напрямку ворог, теж безуспішно, двічі атакував наших оборонців поблизу Кринок. Райони населених пунктів Даріївка, Тягинка та Одрадокам’янка зазнали удару вісьмома КАБами.

Підтримуйте Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

***

Оперативна інформація станом на 08.00 04.07.2024 

Протягом минулої доби зафіксовано 161 бойове зіткнення.За уточненою інформацією, вчора агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах шість ракетних ударів (із застосуванням шістнадцяти ракет), 60 авіаційних ударів (задіяв 96 КАБів), здійснив понад чотири тисячі обстрілів, 98 з них - із реактивних систем залпового вогню, застосував 1246 дронів-камікадзе.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Противник завдавав авіаційних ударів зокрема в районах населених пунктів Липці, Руська Лозова, Синьківка, Куп’янськ, Малі Проходи, Нескучне, Слобожанське, Борова, Степова Новоселівка, Піщане, Руська Лозова Харківської області та по місту Харків; Катеринівка, Часів Яр, Торецьк, Нью-Йорк, Костянтинівка, Олександропіль, Лозуватське, Сіверськ, Новоселівка Перша, Времівка, Старомайорське Донецької області; Кам’янське Запорізької області; Шляхове, Козацьке, Бургунка, Тягинка Херсонської області.

На Харківському напрямку противник продовжував наступальні (штурмові) дії за підтримки авіації, загалом тут відбулося 15 бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ, Глибоке і Липці.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу склала вісім. Сили оборони відбивали атаки противника в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку наші війська стали на заваді 32 атакам окупантів в районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське Луганської області, Терни на Донеччині та Серебрянського лісництва.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито три атаки в районах Верхньокам’янського та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили вісім спроб противника прорвати нашу оборону в районах Кліщіївки, Калинівки, Іванівського і Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку агресор значно активізувався - вчинив 25 атак, зокрема, у районах населених пунктів Диліївка, Торецьк, Північне та Нью-Йорк на Донеччині.

На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 37 атак окупантів поблизу населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Прогрес, Яснобродівка, Уманське, Карлівка Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять атак наших позицій в районах Водяного та Урожайного Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось дев’ять бойових зіткнень біля населених пунктів Роботине та Щербаки на Запоріжжі.

На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Усі три атаки росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.На кордоні з Чернігівською та Сумською областями, противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території рф, зокрема, постраждали Дмитрівка, Таратутине, Миропільське, Гірськ, Нововасилівка, Стара Гута, Чуйківка. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують бойовий потенціал ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення та у тилу.

За добу, що минула, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили пункт управління, два склади боєприпасів, засіб ППО, артилерійську систему, 14 районів зосередження особового складу та ОВТ.Загалом, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1200 осіб. Також наші воїни знешкодили дев'ять танків, 17 бойових броньованих машин, 65 артилерійських систем, два засоби ППО, 26 БпЛА ОТР, шість ракет, 73 автомобіля та чотири одиниці спеціальної техніки.

Ставайте до лав до Сил оборони! Переможемо разом! Слава Україні!!!

undefined

4 липня 2024 23:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50