Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

ФФУ разрешила «Шахтеру» и «Днепру» сыграть на УТК Банникова

У четвер, 10 вересня, у Будинку футболу відбулося засідання Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ.

Для вирішення нагальних питань організації та проведення футбольних баталій у чемпіонаті України та 1/8 фіналу національного Кубку у засіданні Комітету взяли участь керівники ФФУ, УПЛ, ПФЛ, а також представники Міністерства внутрішніх справ України та вітчизняних футбольних клубів, питання яких розглядалися під час поточної робочої зустрічі.

Зокрема, члени Комітету звернули увагу клубів Першої ліги – «Зірка» (Кіровоград), «Олександрія» (Олександрія), «Миколаїв» (Миколаїв) і «Тернопіль» (Тернопіль) – не необхідність забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час матчів 1/8 фіналу Кубку України, які пройдуть 23 вересня, з урахуванням негативного досвіду поєдинків минулої стадії змагань за їх участю. Вищевказані клуби зобов’язали звернутися до міських голів і начальників ГУ МВС в Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській областях за допомогою в організації та проведенні майбутніх кубкових протистоянь, до яких були направлені відповідні звернення.

Комітет підтримав Постанову Дирекції Прем’єр-ліги щодо дозволу провести матч 8-го туру «Ліги Парі-Матч» між донецьким «Шахтарем» та дніпродзержинською «Сталлю» 19 вересня на стадіоні НТК ім. В. Баннікова у Києві. Однак перед організаторами поєдинку було поставлено умову - залучити необхідну кількість стюардів та мати у наявності необхідні документи, перелік яких визначений в Регламенті змагань з футболу серед команд Прем’єр-ліги.

Крім того, на столичному стадіоні, названому на честь першого президента ФФУ, було також дозволено проведення матчу 1/8 фіналу Кубку України між донецьким «Олімпіком» та дніпропетровським «Дніпром».

Рівненський «Верес» отримав суворе попередження у зв’язку з надзвичайними подіями, які мали місце під час проведення матчу 7-го туру змагань серед команд Другої ліги з київським клубом «Арсенал-Київ». Комітет доручив «Вересу» активізувати роз’яснювальну роботу з вболівальниками з метою недопущення подібних ексцесів у майбутньому. Рівненський клуб отримав тижневий термін, протягом якого він має надати план заходів щодо покращення забезпечення громадського порядку та громадської безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів.

Під час засідання також було прийнято рішення дозволити проведення поєдинку 1/8 фіналу Кубку України між харківським «Геліосом» та луганською «Зорею» на стадіоні ОСК «Металіст».

Напередодні МВС України звернулося до президента ФФУ Андрія Павелка з проханням перенести матч 7-го туру «Ліги Парі-Матч» між одеським «Чорноморцем» і луцькою «Волинню» на пізніший термін, зважаючи на заплановану перед початком цієї футбольної зустрічі в Одесі низку масових суспільно-політичних заходів.

Члени Комітету доручили Прем’єр-лізі звернути увагу одеського клубу на необхідність посилення заходів забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час вищевказаного футбольного заходу.

У підсумку, завдяки спільним зусиллям ФФУ і МВС України календарна зустріч «Чорноморця» і «Волині» пройшла на високому організаційному рівні, у результаті чого Федерація направила до профільного Міністерства лист-подяку із розрахунком на подальшу плідну співпрацю.

15 вересня 2015 19:08







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04