Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Шахтар» оскаржить рішення CAS у справі проти ФІФА в Федеральному суді Швейцарії

«Шахтар» буде оскаржувати рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) у справі проти ФІФА, повідомив гендиректор українського клубу Сергій Палкін.

«Ми не задоволені рішенням CAS. Ми підемо в Федеральний суд Швейцарії, в Європейську комісію, тому що ми впевнені, що ФІФА порушила антимопонопольне законодавство. Якщо ФІФА продовжить використовувати це правило в кінці сезону, багато гравців, яких ми підписали, призупинять свої контракти, і ми втратимо їх безплатно.

На червень 2023 року наші збитки складуть 40 мільйонів євро. Якщо ФІФА продовжить використовувати це правило, то вони збільшаться до 70 мільйонів. Деякі гравці розірвуть контракти, і наші збитки збільшаться.

Ми також зустрінемось з ECA (Європейською асоціацією клубів), щоб створити серію документів, які дозволять нам вигравати позови проти ФІФА», – сказав Палкін.

CAS відхилив позов «Шахтаря». Колегія, яка займалася справою, підкреслила, що оскаржуване рішення було наслідком законної мети, у світлі Статуту ФІФА, і що вжиті заходи не були дуже непропорційними та залишалися в межах дискреційних повноважень, наданих ФІФА швейцарським законодавством.

Український клуб вимагав відшкодування 50 мільйонів євро через введення нових правил про призупинення контрактів легіонерів. Також CAS відхилив апеляцію російських клубів щодо призупинення контрактів іноземних гравців.

24 січня 2023 15:42







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50