Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Reuters: Росія вкрала в Маріуполі два іноземні кораблі

Сепаратисти, які підтримуються Росією, захопили два іноземні судна в портовому місті Маріуполь і заявили, що вони тепер є «державною власністю». Ці судна прибули до порту ще до початку війни для завантаження українського металу, повідомляє Reuters.

«Самопроголошена «Донецька Народна Республіка» через міністерство закордонних справ повідомила дві судноплавні компанії про те, що їхні судна зазнали «насильницького заволодіння рухомим майном з примусовим зверненням у державну власність» без будь-якої компенсації власникам, згідно з двома окремими листами», -. йдеться у заяві.

Компанія Smarta Shipping, зареєстрована в Ліберії, власник суховантажного судна Smarta під прапором Ліберії, одного з двох захоплених суден, заявила, що була проінформована про арешт електронною поштою 30 червня, назвавши його незаконним і що «суперечить усім нормам міжнародного права».

«Таке насильницьке присвоєння порушує основні права людини щодо прав власності», - йдеться в заяві компанії.

Крім того, «такі дії становлять серйозну загрозу судноплавству та безпеці на морі».

Як відомо, Росія на державному рівні краде зерно та метал із окупованих регіонів України. З Маріуполя було вивезено вже щонайменше три кораблі з металом до Ростова. Власник вкраденої продукції, компанія «Метінвест» Ахметова та Новинського, звернулася до Офісу генерального прокурора з проханням відкрити кримінальну справу за фактом пограбування.

6 липня 2022 21:07







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50