Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Зеленський: «Лиман на Донеччині повністю зачищено»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що станом на 12:30 Лиман на Донеччині зачищено повністю. Про це глава держава повідомив у Telegram-каналі.

«Станом на 12:30 Лиман зачищено повністю», - зазначив президент. Зеленський подякував українським військовим за звільнення міста.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 1 жовтня підтвердив, що український прапор уже майоріє в Лимані Донецької області, однак у місті ще тривають бої. Він також анонсував звільнення інших населених пунктів на Донбасі протягом наступного тижня.

На думку глави Луганської ОВА Сергія Гайдая, після Лиману ВСУ звільнять Кремінну. А далі війська можуть рушити в бік «трикутника» міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне.

У Пентагоні відзначили важливість деокупації Лиману. Як повідомив Міністр оборони США Ллойд Остін, місто розташовувалося поперек ліній постачання, які росіяни використовували для перекидання військ і техніки на південь і захід. Відсутність цих маршрутів створить складнощі для ворога.

2 жовтня 2022 15:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12