Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.30 27.05.2024

Слава Україні! Вісімсот двадцять четверта доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

На даний час відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському, Куп’янському, Харківському та Времівському напрямках.

Протягом доби противник завдав по території України два ракетні із застосуванням двох ракет та 43 авіаційні удари із застосуванням 50 КАБів, застосував 418 дронів-камікадзе. Здійснив понад 2900 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку від початку доби відбувалося 10 бойових зіткнень. Відбито шість атак противника в районах Липців, Стариці та Вовчанська. Тривають бої поблизу Стариці й Тихого. Ситуація контрольована, наші воїни діють активні, завдають ворогу втрат. 

На Куп’янському напрямку відбито сім атак російських загарбників у районах населених пунктів Петропавлівка, Степова Новоселівка, Греківка та Невське. На одній із ділянок ворог має частковий успіх. Крім того, продовжуються два бої поблизу М’ясожарівки. Сили оборони вживають заходів для стабілізації обстановки та недопущення просування противника.

На Лиманському напрямку ворог п’ять разів намагався просунутися в напрямку населеного пункту Терни. Три атаки відбито, ще два бойові зіткнення тривають. Ситуація контрольована, втрат наших позицій не допущено.

На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники відбили п’ять штурмових дій ворога в районах Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Ворог успіху не мав. Напруженою залишається обстановка поблизу Білогорівки, де на даний час продовжується бій.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили вісім спроб противника наблизитися до Часового Яру.

На Покровському напрямку підрозділи нашого угруповання відбивали 21 атаку противника. Одинадцять штурмових спроб росіян прорватися далі від Очеретиного успіху не мали. Крім того, українські воїни стали на заваді п’ятьом атакам ворога в районі Новоселівки Першої. Тривають бої поблизу Сокола, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Невельського. На окремих ділянках ситуація напружена. Сили оборони вживають активних заходів для недопущення просування ворога.

На цьому напрямку з початку доби противник втратив понад 350 осіб у живій силі вбитими та пораненими та 27 одиниць озброєнь і військової техніки. Серед них, зокрема, - знищено один танк, дев’ять бойових броньованих машин, три авто та три гармати.

На Курахівському напрямку відбулося вісім бойових зіткнень. Триває бій в районі Красногорівки. Складна ситуація південніше села Костянтинівка, де наші воїни проводять активні заходи стабілізації.

На Времівському напрямку було відбито чотири штурмові дії противника в бік Урожайного та дві – до Старомайорського. Водночас противник не полишає спроб прорвати нашу оборону біля Старомайорського, де на даний час тривають три бої. Ситуація контрольована нашими підрозділами.

На Оріхівському напрямку російські загарбники зазнали чергової невдачі при спробі штурмувати наші позиції в районі Роботиного.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, зазнали невдачі сім спроб ворога відтіснити наші підрозділи в районі Кринок.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії з початку поточної доби завдано уражень по 24 районах зосередження особового складу та двох артилерійських системах.

***

Оперативна інформація станом на 19.00 27.05.2024

Українські війська продовжують ведення оборонної операції. Загальна кількість ворожих атак по всій протяжності фронту з початку доби наблизилася до 80. Покровський напрямок залишається зоною найбільш інтенсивних бойових дій.

На Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень, при цьому частина боїв продовжуються вже тривалий час. Російські загарбники завдають авіаційних ударів на півночі Харківщини із застосуванням керованих авіабомб. На даний час ворог завдав уже щонайменше 25 ударів КАБами. Зокрема дві такі авіабомби застосував по самому Харкову.

Українські війська беруть велику плату з росіян за їхні спроби просунутися на Харківському напрямку. Загальні втрати противника з початку доби в живій силі становлять уже 137 осіб загиблими та пораненими та 18 одиниць озброєнь і військової техніки. Знищено один танк окупантів, по чотири одиниці авто та спецтехніки. Пошкоджено дві бойові бронемашини, два автомобілі, чотири артилерійські системи.

На Куп’янському напрямку російські війська дев’ять разів намагалися прорвати наші оборонні рубежі. І також зазнали значних втрат – близько десятка окупантів убито, півсотні поранено. Серед знищеного озброєння загарбників – сучасна станція радіоелектронної боротьби «Серп-ВС5». Пошкоджено дві російські гармати.

На Сіверському напрямку кількість штурмових дій росіян зросла до шести, а на Краматорському – до восьми. Ворог продовжує посилювати тиск на Часів Яр та його околиці.

На Покровському напрямку наші воїни з початку доби відбивали 21 атаку окупантів. Українським захисникам нелегко, але ситуація контрольована.

На Времівському напрямку російські загарбники не припиняють спроб атакувати, застосовуючи при цьому авіацію й КАБи. Поблизу населених пунктів Старомайорське та Урожайне відбито дев’ять штурмових дій противника. По цих самих селах ворог завдавав також ударів з повітря.

На Придніпровському напрямку відбулося вже п’ять бойових зіткнень на плацдармах на лівому березі річки Дніпро.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нашим угрупованням військ визначені та доведені завдання для посилення стійкості оборони. Українські захисники продовжують стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат.

***

Оперативна інформація станом на 17.00 27.05.2024

Від початку доби на фронті російсько-української війни відбулося 66 бойових зіткнень. Найбільша інтенсивність зберігається на Покровському та Харківському напрямках. Також ворог концентрує удари під Часовим Яром. Наші воїни стають на заваді наступальним спробам російських окупантів та завдають їм значних втрат.

На Харківському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Чотири бої продовжуються. Ситуація контрольована, українські підрозділи посилюють стійкість оборони. При цьому противник застосував уже 17 керованих авіабомб. Зокрема, нових ударів КАБами зазнали Вовчанськ, Липці та Старий Салтів.

На Куп’янському напрямку російські загарбники за підтримки з повітря сім разів намагалися вклинитися в наші оборонні рубежі, атакуючи зокрема поблизу Петропавлівки, Степової Новоселівки, Берестового, Греківки, Дружелюбівки, Невського та біля М’ясожарівки. Били КАБами по Озерному, Куп’янську, Петропавлівці.

Три штурмові дії ворога відбулися на Лиманському напрямку. Тут агресор атакував у районі населеного пункту Терни. Наші війська діють активно та дають гідну відсіч.

Ще п’ять атак російських окупантів наші підрозділи відбивали на Сіверському напрямку. Поблизу Виїмки зупинено три ворожі штурми. Ще по одному – біля Верхньокам’янського, а також у районі Спірного, де агресор атакував за підтримки авіації.

У районі Новий, що під Часовим Яром, противник з початку доби здійснив уже п’ять штурмових дій. Ще по одній атаці проводив на Кліщіївку та Іванівське. А загалом на Краматорському напрямку наші захисники відбивали сім атак окупантів. Повітряних ударів зазнали Тарасівка та Дружба.

На Покровському напрямку кількість ворожих штурмових дій з початку доби зросла до 16. Росіяни атакують поблизу Новоолександрівки, Калинового, Сокола, Уманського, Новоселівки Першої, Нетайлового. Ситуація напружена. По населених пунктах Сокіл і Желенне била ворожа авіація.

На Курахівському напрямку наші воїни стали на заваді вісьмом атакам противника. Ситуація контрольована.

На Времівському напрямку російські окупанти здійснили вже п’ять наступальних спроб – крім Старомайорського, також у напрямку села Урожайне. По П’ятихатках агресор бив з авіації.

На Оріхівському напрямку ворог провів одну безрезультатну атаку в районі Роботиного.

На Придніпровському напрямку, поблизу Кринок та на інших лівобережних плацдармах, відбито чотири атаки противника.

Наші війська виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Для підсилення оборони вживаються всі необхідні заходи та оперативно приймаються рішення.

***

Оперативна інформація станом на 13.00 27.05.2024

Найбільша кількість бойових зіткнень сьогодні відбувається на Покровському напрямку. Сили оборони стримують натиск російських загарбників та на окремих ділянках проводять активні заходи.

На Харківському напрямку агресор і надалі спрямовує штурмові дії в бік населеного пункту Липці. Також відбуваються бої в районі Вовчанська. Загалом ворог, за підтримки авіації, здійснив тут п’ять атак. Під авіаударами загарбників опинялися Слобожанське і Вовчанськ. Ситуація під контролем наших військ.

На Покровському напрямку кількість ворожих атак з початку доби зросла до восьми. Бойові дії відбуваються в районах Новоолександрівки, Калинового, Сокола, Уманського, Новоселівки Першої, а також поблизу Нетайлового. Ситуація напружена.

На Времівському напрямку російські окупанти здійснили ще одну спробу штурму, другу за день, біля села Старомайорське. Отримали вогневе ураження та відійшли.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Наші воїни дають російським окупантам гідну відсіч, тримають ворога під вогневим контролем та роблять усе можливе для зриву його загарбницьких планів.

***

Оперативна інформація станом на 10.30 27.05.2024

Протягом минулої доби відбулося 120 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням 17 ракет, 61 авіаудар (зокрема із застосуванням 98 КАБів), понад 3400 обстрілів з різних видів озброєння, в тому числі 102 – із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Також противник застосував понад тисячу дронів-камікадзе та інших ударних БпЛА.

За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили пункт управління противника, 17 районів зосередження особового складу та ще один важливий об’єкт окупантів.

Загальні втрати російських загарбників склали близько 1150 осіб. Також ворог втратив дев’ять танків, 15 бойових броньованих машин, 28 артилерійських систем, одну РСЗВ, один засіб ППО, 42 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 12 ракет, 55 автомобілів та сім одиниць спеціальної техніки.

Від початку цієї доби відбулося 29 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 706 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах, у тому числі 24 – із застосуванням РСЗВ. Ворог завдав три авіаційні удари із застосуванням семи керованих авіабомб. Ще 51 раз окупанти атакували дронами-камікадзе.

На Харківському напрямку наші воїни сьогодні відбили атаку агресора в напрямку Липців. Українські підрозділи втілюють заходи з покращення рубежів оборони, на окремих ділянках мають успіх.

За вчорашню добу ворог втратив на цьому напрямку 191 окупанта, серед яких 63 особи – це безповоротні втрати. Крім того, наші воїни знищили два танки, дві артилерійські системи, дев’ять БпЛА та 11 автомобілів і сім одиниць спецтехніки. Завдано ураження також по 24 бліндажах противника.

На Куп’янському напрямку від початку доби противник чотири рази намагався покращити тактичне положення. Напружена ситуація в районі Петропавлівки. У районах населених пунктів Степова Новоселівка та Невське атаки відбиті. Триває бій у районі Греківки. Ситуація контрольована.

За минулу добу на Куп’янському напрямку, за уточненими даними, загальні втрати ворога склали 114 осіб, з них 42 – безповоротні. Знищено одну зенітну установку, одну МТ-ЛБ та два склади боєприпасів. Пошкоджено ще одну артсистему противника.

На Сіверському напрямку українські воїни відбивали п’ять штурмових дій загарбників. Зупинено три атаки. Продовжуються бойові зіткнення в районах Спірного та Виїмки. Ситуація напружена.

На Краматорському напрямку противник вчинив невдалу спробу атакувати в районі Кліщіївки.

На Покровському напрямку Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування противника. Тривають бойові дії поблизу населених пунктів Сокіл, Уманське та Невельське. Відбито атаку в районі Новолександрівки.

За минулу добу на цьому напрямку ворог втратив 263 особи убитими та пораненими. Знищено танк окупантів, шість бойових броньованих машин, два авто та два міномети. Крім того, пошкоджено один танк, БТР та три автомобілі.

На Курахівському напрямку триває чотири бойові зіткнення в районах Красногорівки, Новомихайлівки, Парасковіївки та Костянтинівки. Ситуація динамічна та залишається під контролем Сил оборони.

На Времівському напрямку сьогодні ведеться оборонний бій неподалік Старомайорського. Ситуація контрольована.

На Оріхівському напрямку штурмових дій противника не відбувалося. Водночас агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив на позиції наших військ з метою витіснення особового складу з переднього краю оборони.

На Придніпровському напрямку, а саме – на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, відбито дві атаки ворога в районі села Кринки. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків обстановка без суттєвих змін.

***

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.05.24 орієнтовно склали:

особового складу
‒ близько 502340 (+1150) осіб,
танків ‒ 7671 (+9) од,
бойових броньованих машин ‒ 14818 (+15) од,
артилерійських систем – 12981 (+28) од,
РСЗВ – 1084 (+1) од,
засоби ППО ‒ 815 (+1) од,
літаків – 357 (+0) од,
гелікоптерів – 326 (+0) од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 10467 (+42),
крилаті ракети ‒ 2221 (+12),
кораблі/катери ‒ 27 (+0) од,
підводні човни – 1 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн – 17694 (+55) од,
спеціальна техніка ‒ 2118 (+7)
.

undefined


Дані уточнюються.

Бий окупанта! Разом переможемо! Наша сила – в
правді!

Оперативна інформація на 2
6.05.2024

27 травня 2024 23:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50