Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

ВР приняла закон о коррупции в спорте

Законодательным актом определены основные принципы, меры предупреждения и выявления коррупционных правонарушений в сфере спорта и установлена ​​ответственность за такие правонарушения.

Изменения внесены в Кодекс Украины об административных правонарушениях и Уголовный кодекс.

Законом дополнен Уголовный кодекс статьей 369-3, которой установлена ​​ответственность за противоправное влияние на результаты официальных спортивных соревнований. Санкции трех частей данной статьи предусматривают наказание от штрафа (200 – 1000 необлагаемых минимумов доходов граждан) до лишения свободы до 3-х лет со специальной конфискацией.

Законом дополнен Кодекс Украины об административных правонарушениях статьей 1729-1, в которой устанавливается ответственность за нарушение запрета размещения ставок на спорт, связанных с манипулированием официальным спортивным соревнованием, с получением за это неправомерной выгоды. Данная статья предусматривает наказание в виде штрафа (200-1000 необлагаемых минимумов доходов граждан) и лишение права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью сроком на 1 год. Законопроект зарегистрирован под №2243а.

Добавим, что соавтором законопроекта выступил президент ФФУ Андрей Павелко.

Стенограма пленарного засідання ВРУ

ЗАСІДАННЯ ДЕВ'ЯТНАДЦЯТЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

03 листопада 2015 року, 16 година

Веде засідання Перший заступник Голови Верховної Ради України А.В.ПАРУБІЙ

ГОЛОВУЮЧИЙ. (…)І, шановні колеги, але я зараз поставлю наступне за порядком денним. Це є рішення з обговореного питання. Нагаю вам, проект Закону про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень. Ми його обговорювали в залі. Всі були за нього, не було застережень. Але тоді не було необхідної кількості голосів.

Отже, дане питання вже є обговорене. Я прошу усіх зайти в зал і приготуватись до голосування. Воно не потребує обговорення, воно потребує тільки прийняття рішення. Я прошу колег, хто є в кулуарах, зайти в зал на робочі місця і приготуватись до голосування.

Шановні колеги, спочатку сигнальне голосування. Ставлю на сигнальне голосування проект Закону про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень № 2243а. Сигнальне голосування, прошу підтримати. Будь ласка, голосуємо, визначаємось.

17:59:16

За-242

Весь зал сконцентрувався на боротьбу з корупцією у спорті. І тому зараз ще раз прошу всіх приготуватись. І я ставлю на голосування проект Закону про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень № 2243а за основу. Пане, Павелко, за основу, так? За основу і в цілому? За основу. Прошу? За основу і в цілому?  За основу і в цілому. Будь ласка, голосуємо, визначаємось. Підтримаємо боротьбу з корупцією у спорті! Голосуємо, шановні колеги, будь ласка.

18:00:09

За-243

Рішення прийняте. Вітаю і авторів законопроекту і вітаю комітет, який готував дане рішення

На позитивній, хорошій ноті ми завершуємо наш сьогоднішній важкий, але продуктивний день. Вітаю всіх з прийнятими законопроектами. І на тому вечірнє засідання Верховної Ради України оголошую закритим.

Наступне наше засідання розпочнеться завтра о 10 годині ранку тут, в цьому залі. Я прошу всіх бути дисциплінованими, щоб ми змогли з 10 години розпочати продуктивну роботу по законопроектах.

Дякую вам. До побачення.

3 листопада 2015 17:50







Матеріали на тему

Три плюса и один минус закона Павелко
31 липня 2015 12:30




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04