Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

Кожанов: «Мечтаю играть в сборной»

Півзахисник «Севастополя» Денис Кожанов вважає, що цей відрізок кар’єри йому вдався, адже провів за «моряків» чимало вдалих матчів.

– Свій севастопольський період можу оцінити тільки з позитивного боку, – взяв слово Кожанов. – Мені тут усе подобається: глядачі, стадіон, атмосфера в команді… За «Севастополь» навесні провів багато вдалих матчів, отож ігрової практики не бракувало. Шкода, що не вдалося дійти до фіналу Кубка країни: за крок до цього поступилися донецькому «Шахтарю» – найсильнішій нині команді країни.

– Тобто виступи за першолігову команду не вважаєте кроком назад…
– Саме так, бо як уже казав, мене все влаштовує. До того ж, у першій лізі не так просто грати, як дехто може подумати. Тим більше, коли мовиться про «Севастополь», який тривалий час лідирує в чемпіонаті. Проти нас усі налаштовуються серйозно. Іноді емоції б’ють через край, так що в таких умовах, граючи навіть у першій лізі, можна на гідному рівні підтримувати кондиції.

– Та попри досить упевнену ходу, чудові матчі іноді змінювалися провальними. «Севастополь» міг без проблем обіграти «Сталь», а потім програти «Геліосу». У чому причина таких коливань?
– Ми провели чудову гру проти «Сталі», та що сталося в матчі з «Геліосом», казати не берусь. У тому, що програли, тільки наша вина, адже для перемоги і в цьому двобої були всі передумови. А якщо говорити про вдалі матчі, то не став би акцентувати на них увагу, оскільки вдалих ігор весною було чимало.

– Який із забитих м’ячів запам’ятався найбільше?
– Не так багато забивав, щоби щось виокремлювати. В офіційних матчах за «Севастополь» забив, здається, тричі, так що всі забиті м’ячі мені однаково дорогі.

– Чого не вистачило команді, щоб дістатися фіналу і завоювати, таким чином, путівку до Ліги Європи?
– Навесні грали з представниками прем’єр-ліги, а це зав­жди важко. У кримському дербі лише в серії пенальті зуміли здолати сімферопольську «Таврію». Ну, а в матчах із чемпіоном країни – «Шахтарем» – усім важко, не тільки «Севастополю». У цій грі ми побачили свій рівень, відчули, куди слід рухатися в майбутньому. Отож нашій команді є куди рости. А те, що не вдалося дістатися фіналу, то це футбол, і там буває всяке. Думаю, що в подальшому «Севастополь» матиме в Кубку непогані перспективи.

– На думку фахівців, прірва між рівнем прем’єр-ліги й лігою першою – величезна…
– Як на мене, різниця є, однак величезної прірви, як було сказано, насправді немає. Так, відчувається різниця, адже тут швидкості дещо нижчі. Однак і це все відносно.

– «Севастополю» бу­де непро­с­­то відразу заграти в прем’єр-лізі. Однією з причин буде те, що першолігові команди матимуть відпустку значно коротшу, ніж суперники.
– Навіть не знаю, що сказати з цього приводу. Звичайно, хотілося, щоб усі були в однакових умовах. Однак, як кажуть у народі, маємо те, що маємо. Не ми ж складаємо календарі, так що будемо відштовхуватися саме від таких реалій.

– Хто, на ваш погляд, в найближчій перспективі може боротися за путівки в «еліту»?
– Якщо за грою, то найбільше мене вразила «Буковина». Саме цій команді в майбутньому буде до снаги втрутитися в боротьбу за найвищі місця.

– Про суддівство в українських реаліях зараз не говорить лише ледар. «Севастополю» теж дісталося від Феміди?
– До арбітрів у всіх претензії завжди були й будуть. Що стосується нас, то не хотів би зациклюватися на цій темі. Про це, як було сказано, й так занадто багато говорять, тому додавати щось од себе не хочеться.

– Невдовзі збірна України проведе один із ключових матчів відбірного циклу до чемпіонату світу. Ностальгія присутня?
– Звичайно, як кожен український футболіст, я мрію грати за збірну, тим більше, що свого часу був у її лавах. Однак останніми роками мені не щастило, тож у майбутньому слід працювати й працювати.

P. S. Невдовзі між Кожановим та «Севастополем» закінчиться орендна угода, тож Денис має повернутися до рідного клубу. У розмові навмисне оминув цю болючу для гравця тему, адже подальша доля цього талановитого півзахисника поки невідома. Усе вирішуватиме «Шахтар», якому, як і раніше, належить контракт футболіста. Де опиниться Кожанов у майбутньому, сказати не береться ніхто, навіть сам гравець.

5 червня 2013 19:42







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04