Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Стрілецька: «Щодня починаю з новин із України, дуже хочеться додому»

Комітет арбітрів УАФ всіляко підтримує вітчизняні рефері та робить усе можливе, щоб українські арбітри не втрачали своєї кваліфікації під час російського вторгнення в Україну. Зокрема, асистентка арбітра Марина Стрілецька, яка поїхала до Швейцарії, отримала можливість працювати на матчах третього місцевого дивізіону.

– Із початком війни я поїхала до сестри до Швейцарії, – сказала Марина в інтерв'ю офіційному сайту УАФ. – Але згодом керівництво комітету арбітрів у нашій соціальній групі намагалося пропонувати всім допомогу. І я дуже вдячна Лучано Лучі, який, знаючи, що я в Базелі, домовився, щоб я змогла продовжити свою роботу за фахом. 

Я вже відпрацювала на своєму першому матчі у третьому швейцарському дивізіоні (аналог нашої другої ліги). Оскільки я не обслуговувала поєдинки майже місяць, то невелике хвилювання було. Але як, кажуть, зі стартовим свистком все налагодилося. Рівень матчів відповідає нашій другій, а десь і першій вітчизняній лізі.

Як у Швейцарії ставляться до російського вторгнення в Україну? Усі вони співчувають нашому горю. Але оскільки Швейцарія є нейтральною країною, люди тільки вчаться допомагати стражденним. Знаю, що тут багато сімей, які мають вільну кімнату чи дві, то вони запрошують біженців. Всі швейцарці сподіваються, що війна незабаром закінчиться, адже немає нічого кращого, ніж мирне небо налив головою. Я сама щодня починаю з новин із України, дуже хочеться додому. У мене валіза завжди зібрана.    

28 березня 2022 18:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12