Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

Палкин: «Верим, что будем играть в Донецке»

Дедалі менше часу залишається до початку нового футбольного сезону, і дедалі більше питань виникає щодо того, як проходитиме цей сезон в Україні в умовах збройного протистояння на Сході.

Напередодні Федерація футболу України оголосила, що в новій першості братимуть участь не 16, як торік, а 14 команд.

Три з них базуються в Донецьку, одна в Луганську і ще одна – в Маріуполі, і ясності з тим, якою буде форма їхньої участі у чемпіонаті, зокрема, де вони проводитимуть свої домашні матчі, наразі немає.

Стосується це і чинного чемпіона країни – донецького «Шахтаря», який закривав минулий, переможний для себе сезон матчем проти луцької «Волині» у Черкасах.

Ситуація для «гірників» ускладнюється ще й тим, що наступного сезону їм належить виступати у Лізі чемпіонів, а УЄФА ще в травні заборонила проводити міжнародні матчі у будь-яких українських містах крім Києва та Львова.

Про плани чемпіонів України на сезон та настрій у команді розповів генеральни
й директор «Шахтаря» Сергій Палкін.

– У четвер ЗМІ з посиланням на голову атестаційного комітету ФФУ Ігоря Гатаулліна повідомили, що у наступному сезоні «Шахтар» гратиме домашні матчі розіграшу Ліги чемпіонів у Бухаресті. Чи відповідає ця інформація дійсності?
– Це неправда. Я не знаю, звідки у Гатаулліна така інформація, але фактом є те, що для «Шахтаря» пріоритетом завжди є Україна. Якщо в Україні будуть якісь проблеми, і УЄФА скаже, що не може дозволити, наприклад, проводити матчі Ліги чемпіонів в Україні, тоді ми думатимемо про інші кроки. Поки це можливо, ми свій пріоритет не міняли.

– Тобто я правильно розумію, що зараз розглядаються варіанти з іншими українськими стадіонами?
– Звичайно. У Донецьку ж поки що заборонено проводити матчі Ліги чемпіонів. Але ми сподіваємося, що все-таки до того, як ми почнемо грати у Лізі чемпіонів, тобто до вересня, ситуація в країні зміниться, і нам все-таки дозволять грати (в Донецьку – Ред.).

Ми поки що не називаємо жодних стадіонів, де ми ймовірно будемо грати, бо віримо, що все-таки ми гратимемо у себе вдома.

– Проте чемпіонат України починається наприкінці липня. Чи ведуться зараз якісь переговори з українськими стадіонами, на яких «Шахтар» міг би грати матчі регулярної першості?
– Ні, поки що не ведуться.

– Крім того, ЗМІ повідомляли, що розглядається варіант зняття «Шахтаря» з першості.
– Вперше чую. Це взагалі неможливо і нереально.

– Якою є атмосфера у команді? Як реагують на події на Донбасі легіонери та місцеві гравці «Шахтаря»?
– Всі переживають, всі реагують не добре. Адже і у легіонерів, і у наших (у Донецьку – Ред.) будинки, квартири. Люди все кинули, і тепер незрозуміло, коли туди повернутися. Звичайно, ми віримо, що це закінчиться якнайшвидше, але переживають всі – і українці, і іноземці.

– Чи висловлював хтось з гравців бажання достроково розірвати контракт з «Шахтарем»?
– Ні. Ні в кого нема такого бажання, ніхто про це не говорив. Всі працюють на те, щоб продовжувати перемагати з нашим клубом.

– З тренувальних зборів команда повернеться до Донецька чи є якісь інші варіанти?
– Якщо ситуація не зміниться, ми хочемо летіти одразу до Львова, там (22 липня – Ред.) грати матч за Суперкубок, а там уже ми подивимося, куди нам рухатись.

– У якому стані зараз перебуває «Донбас-арена»?
– «Донбас-арена» перебуває у відмінному стані. Вона готова приймати матчі будь-якого рівня: Ліги чемпіонів, чемпіонату України.

Все у належному порядку. Недавно пересіяли поле, оновили його, щоб, як кажуть, зробити заділ на наступні п’ять років. Все в нормальному, робочому режимі.

– Нещодавно Валерій Газзаєв заявив, що ідея об’єднаного футбольного чемпіонату України та Росії не втратила актуальності. Ви б погодилися з цими словами?
– Я думаю, вона втратила актуальність. Виходячи з ситуації, це питання краще не піднімати, не мусувати, не обговорювати.

4 липня 2014 18:57







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04