Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Вперше за 51 день Росія атакувала ракетами Київ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розкрив деталі чергового ракетного обстрілу, який Росія влаштувала в ніч на 28 квітня.

Близько 4-ї години ранку російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря.

Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Цілі знищено у зонах відповідальності повітряного командування «Центр», повітряного командування «Схід» та повітряного командування «Південь».

undefined



Унаслідок ракетного удару по Умані пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинків – загинула дитина, у місті оголошено триденну жалобу за загиблими. Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що внаслідок влучання у місті загинула жінка та трирічна дитина. За інформацією голови Черкаської ОВА, вже відомо про п’ять постраждалих.

Над Києвом було збито 11 ракет. Попередньо, внаслідок падіння уламків, в Оболонському районі столиці перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожне покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано. 

Як вказав начальник КМВА Сергій Попко, обстріл ракетами Києва було здійснено вперше за 51 день. Востаннє ракетний удар по столиці був ще 9-го березня.

28 квітня 2023 09:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50