Сьогодні 20 жовтня 2024 р.

Як Палкін палку перегнув або «Атака по-донецьки»

Гліб ВАКОЛЮК, Football24.ua

«Подвиг» Луїса Адріано у матчі Ліги чемпіонів «Шахтаря» із «Нордшелландом», який нападник донецької команди забив гол всупереч правилу чесної гри, розділив українських уболівальників на два табори.

Одні виправдовують бразильця, мовляв, той не зрозумів що відбувається.

Інші ж його нещадно критикують. На «горіхи» перепало і коучу «гірників» Мірчі Луческу. «Шахтар» публічно вибачився за проступок свого гравця. Але шквал критики не припинився. І ось нерви не витримали у гендиректора клубу Сергія Палкіна, який вирішив перейти до особистих образ ведучого найрейтинговішої футбольної програми України – Ігоря Циганика.

Гендиректор «Шахтаря» свою оцінку висловлювань Ігоря Циганика дав у
на своїй сторінці у Фейсбуці (гнівні слова Палкіна моментально розтиражували «придворні» ЗМІ, а за ними і інші видання). Сергій Антолійович у своєму «спічі» не прикривався «маскою інтелігентної людини». Він не цурався навіть брутальних та особистих образ Циганика, який насмілився критикувати «Шахтар» та самого Містера. Риторика Палкіна не була схожою до тої, якої зобов’язаний послуговуватися керівник шанованого клубу. Вона більше нагадувала висловлювання не зовсім урівноваженою людини з вулиці.

Ось деякі витяги з тексту С.Палкіна:

«Речь идет об обыкновенном хамстве, которое вообще свойственно истеричному персонажу с канала «2+2», прикрывающемуся журналистским удостоверением».

Возможно, для ведущего «Профутбола» это не аргумент, в футболе-то он разбирается слабо.

Видимо, родители Цыганыка, школа, институт (если он таковой оканчивал) что-то упустили.

Его слабо компетентное мнение и раньше мало кого интересовало, а теперь Цыганык превратился в посмешище.

Схоже, остання із наведених цитат Палкіна свідчить про те, що «Шахтар» «плювати хотів» на усіх журналістів. Адже гендиректор клубу зізнався, думка популярного ведучого їм не цікава. Інші висловлювання свідчать про банальну невихованість Палкіна. З таким же успіхом свій спіч він міг би закінчити погрозами в стилі «вуличних братків». Щось на кшталт, «моргало виколю», «порву». Це було б в дусі усього допису.

Наступного дня «атаку донецьких» на неугодного журналіста продовжив президент ФФУ Анатолій Коньков. Анатолій Дмитрович образився на Циганика за те, що той запропонував Конькову самому очолити збірну і назвав популярну програму «записками сумасшедшего».

Прикро, що футбольні чиновники та менеджери не вміють сприймати критику і дозволяють собі публічні образи журналістів. Впевнений, що уболівальників від цього в клубу точно не додасться. Але їм ж на це наплювати. Їм, схоже, байдуже, що про них подумають чи напишуть. Інакше б думали, перед тим як когось привселюдно обливати брудом.

P.S. Ось до речі, відео цього спічу Ігоря Циганика, через який все й розпочалося.


27 листопада 2012 17:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 969-го дня повномасштабної війни

 

19 жовтня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31