Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна вдарила «Нептунами» по аеродрому «Саки», в рашистів масштабні втрати

У ніч на 21 вересня СБУ та ВМС завдали масштабного вогневого удару по військовому аеродрому «Саки» в окупованому Криму.

Як повідомляють джерела в СБУ, на летовищі було щонайменше 12 бойових літаків (Су-24 і Су-30), а також ПЗРК «Панцирь». Там же знаходилася база підготовки операторів БПЛА Mojaher. Саме ці безпілотники використовують росіяни для координації власних повітряних атак, а також як бойовий ударний дрон.

«Удари Служби безпеки та Військово-морських сил влучили в ціль і завдали серйозних пошкоджень техніці окупантів. Для ураження ворога використали безпілотники, які перенавантажили російську ППО, а потім – запустили ракети «Нептун». Цікаво, що навіть русняві Телеграм-канали підтверджують серйозні руйнування та втрати – пишуть про не менше 30 загиблих військових», – розповіло джерело.

В СБУ запевняють, що із кожним днем «бавовна» в Криму буде квітнути все більше – окупанти не можуть почувати себе в безпеці на окупованому півострові.

Удари по аеродрому «Саки»
Цей аеродром окупантів вже не вперше опиняється епіцентром масштабних атаки. 9 серпня, в тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі «Саки» в Новофедорівці. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони України прокоментували вибухи, зазначивши, що не можуть встановити причину загоряння, проте вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях. Повідомлялося, що в результаті вибухів знищено щонайменше дев’ять літаків, аеродром виведений з ладу.

Потім стало відомо, що щонайменше сім російських літаків були знищені під час вибухів на аеродромі в Саках. Це може бути найбільшою втратою авіації РФ за один день.

21 вересня 2023 11:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50