Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

США оголосили новий пакет допомоги для України на $1,2 мільярда

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосила про новий пакет безпекової допомоги для України на загальну суму до 1,2 мільярда доларів, у тому числі з метою зміцнення протиповітряної оборони і задоволення потреб в артилерійських боєприпасах.
 
Як повідомляє сайт Пентагону, нова допомога надаватиметься Україні в рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI).

«Цей пакет в рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні підкреслює незмінну відданість США задовольняти найбільш термінові потреби України шляхом взяття зобов'язання надати у короткостроковій перспективі такі критичні спроможності як системи протиповітряної оборони і боєприпаси, одночасно нарощуючи потенціал Збройних сил України для оборони її території і стримування російської агресії впродовж довгострокової перспективи», – йдеться у повідомленні.
 
В рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні уряд США здійснює закупівлі озброєння у виробників або у партнерів. Сьогоднішнє оголошення являє собою початок процесу укладення контрактів для забезпечення України додатковими пріоритетними можливостями у майбутньому. Для доставлення в Україну цього озброєння знадобиться час.

При цьому, новий пакет безпекової допомоги передбачає надання Україні таких можливостей:

• додаткові системи протиповітряної оборони і боєприпаси;
• обладнання для інтеграції пускових установок західного зразка, ракет, і радарів з українськими протиповітряними системами;
• боєприпаси для боротьби з безпілотними літальними апаратами;
• снаряди для артилерії калібром 155мм;
• послуги з комерційної супутникової зйомки;
• підтримка для проведення навчання і технічного обслуговування.

Війна новини – допомога від США
Попереднього разу Сполучені Штати оголошували про пакет військової допомоги Україні 3 травня 2023 року на суму 300 мільйонів доларів. Серед іншого, ЗСУ було передано додаткові боєприпаси для HIMARS та авіаційні ракети Hydra-70.

9 травня 2023 17:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12