Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Хавбек молодіжної команди «Динамо» поповнив англійський клуб

Молодий український футболіст, який минулого тижня прибув до Брекнелла, розповів про свій дуже важкий шлях, рятуючись від війни, повідомляє Bracknellnews.

17-річний Марко Подоляк прилетів до Великобританії минулого тижня після п’ятиденної подорожі, щоб розпочати дворічну спонсорську програму в освітній академії футбольного клубу «Бракнелл Таун».

«Мій дядько зробив усе це можливим, він домовився з людьми в клубі, щоб мене відвезли сюди, у Брекнелл, – сказав Подоляк. – Я дійсно не впевнений щодо футболу в Україні, чи відновиться він бодай за рік. Приїхати сюди і грати у футбол – це чудово».

Щоб врятуватися від вторгнення російських військ, Подоляк вирушив до українсько-польського кордону через Молдову, Угорщину та Словаччину, перш ніж сів літак до Парижа. З Парижа Подоляк прилетів до Дубліна, перш ніж, нарешті, сів на пором до Великобританії.

«Загалом це був дуже важкий і дуже довгий шлях», – сказав Подоляк.

Крім того, що він змушений покинути рідну країну, майбутній футболіст також відокремлений від решти своєї родини. Його батько, старший брат та дідусь і бабуся перебувають у Львові, на заході України, а мати та молодший брат – у друзів в Італії.

«Я щодня розмовляю зі своєю сім’єю, – сказав він. – Я розмовляю зі своєю мамою, татом, братом і бабусею. Ми всі підтримуємо зв'язок. Мій тато і брат тепер є частиною територіальної оборони, тому вони захищають саме місто».

Голова футбольного клубу «Брекнел Таун» Кейн Стейнборн-Буссе відіграв ключову роль у тому, щоб колишній гравець академії київського «Динамо» потрапив до Великобританії.

«Я дуже щасливий бути тут, у Брекнеллі, я справді вдячний президенту футбольного клубу за те, що все це сталося, – сказав він. – Усі хлопці допомагають мені адаптуватися до нового середовища. Все, що я хочу зробити зараз, це продовжувати розвиватися як футболіст».

Подоляк вже зіграв за клуб дві гри і забив свій перший гол на початку цього тижня.

23 березня 2022 19:43







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12