Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Зінченко: «F16 потрібні Україні, щоб повернути нашу землю»

Український гравець «Арсенала» Олександр Зінченко виступив на пресконференції у США перед товариським матчем з «Манчестер Юнайтед».

«Надзвичайно важливо проводити подібні заходи (йдеться про благодійний матч Game4Ukraine, котрий відбудеться 5 серпня у Лондоні - прим.). Звісно, для мене соромно просити вас зробити пожертвування. Не кажу це і не прошу цього. Деякі можуть це зробити. Деякі, можливо, не можуть, тому що у них багато справ.

У Лондоні, просто гуляючи з донькою, бачу машини з дітьми, а днями побачив сім’ю та їхніх дітей, можливо, з Чехії, дитина була без сорочки. У неї було тимчасове татуювання на плечі з українським прапором. Це змусило мене подумати: «Вау, ці хлопці з нами». Для нас ця дрібниця має велике значення, пишаюся тим, що я українець.

Деякі люди втомилися від цієї війни, але ми не можемо здаватися. Нам потрібно боротися за нашу свободу і незалежність, тому що не міг уявити, що це може статися у 2023 році… Одного дня інша країна приходить до вас, руйнує все, вбиває дітей і робить багато страшних речей. Щоб досягти чого? Ось питання.

В цьому випадку я говорю з людьми з втомою, сьогодні це Україна, а завтра це може бути ваша країна. Тому нам потрібно триматися разом і боротися до кінця.

Перебуваючи тут, хотів би висловити величезну подяку США та решті світу, які дуже допомагають нам у цей важкий момент.

Після вторгнення це вже стало частиною мого життя. Кожен день живу зі своєю країною та людьми, які там живуть. Я та моя сім’я намагаємося допомогти, чим можемо…

Хочу, щоб мої діти, коли виростуть, запитали мене: «Тату, що ти робив, коли на нашій батьківщині була ця війна?» І я хочу поглянути в очі своєї доньки й сказати: «Ми з твоєю мамою намагалися зробити все можливе, щоб допомогти нашій країні».

Очевидно, використовую футбол, який є найкращим видом спорту у світі, для представлення нашої країни та найкращим способом залучити всіх колишніх футболістів, легенд, акторів.

Надзвичайно важливо не просто зібрати кошти на будівництво школи в Україні, а надіслати повідомлення решті світу та українцям, які залишаються там і борються за свою незалежність, сказати: «Дивіться, ви не самотні. Усі вони з вами».

Користуючись цією нагодою, я повинен сказати, що ці F16 нам потрібні, щоб повернути нашу землю і наші території. У мене така місія. Якщо у мене буде можливість – говоритиму про це», – сказав Зінченко.

22 липня 2023 11:36







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50