Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Олімпіада-2024. Україна – Марокко. Анонс матчу

Вирішальний матч для футбольної збірної України на Олімпіаді. У матчі другого туру групового турніру проти Марокко підопічних Руслана Ротаня влаштує лише перемога. Чи зможуть українці реабілітуватися за провальний старт?





УКРАЇНА U-23 – МАРОККО U-23
27 липня, початок зустрічі – о 18:00
Сент-Етьєн, стадіон «Жоффруа Гішар»
Арбітр: Саїд Мартінес (Гондурас)
Арбітр ВАР: Гільєрмо Пачеко (Мексика)

Трансляція – «Суспільне» (спорт, регіони), платформа Суспільне спорт

Збірна України
Синьо-жовті аж ніяк не можуть занести собі до активу дебют на Олімпіаді. Підопічні Руслана Ротаня поступилися збірній Іраку – 1:2. Наша олімпійська збірна протягом більшої частини ігрового часу переважала свого суперника, створювала моменти. Безумовно, гра не була ідеальною, але на поразку аж ніяк не заслуговували. Коли Валентин Рубчинський відрив рахунок, здавалося, що три очки вже в кишені. Проте те, що сталося потім, пояснити складно.

Спочатку після сумнівного пенальті суперник зрівняв рахунок, а потім навіть вийшов вперед. Футболісти збірної Іраку забили навіть більше, ніж створили. Чомусь українці буквально зупинилися після першого пропущеного голу. Не було тієї впевненості та агресії, а ось суперник став почувати себе більш розкуто. У Руслана Ротаня має бути безліч питань до своїх підопічних, адже таку гру ми точно не мали програвати.

Серед лідерів збірної у цьому матчі варто відзначити Крупського, Брагару, Хланя, Криськіва. А ось заміни аж ніяк не підсилили гру нашої команди. Запам'ятався лише Олег Федор, який намагався грати нестандартно. Стабільності у грі збірної України не було і якщо не додати, то розраховувати на перемогу проти Марокко не варто.

Орієнтовний склад України: Фесюн – Мартинюк, Таловєров, Батагов, Крупський, Рубчинський, Михайленко, Криськів, Хлань, Брагару, Сікан

Збірна Марокко
Дебютний на турнірі матч збірної Марокко вже увійшов в історію. Зустріч проти Аргентини стартувала о 16:00 за київським часом. Перший тайм матчу в Сент-Етьєні завершився із рахунком 1:0 на користь марокканців. Другий тайм, утім, так і не було дограно з першої спроби. Команди обмінялися голами впродовж 45-хвилинки, а вже у компенсовані 15 хвилин аргентинці вдруге занесли м'яч у ворота суперників.

Після того, як відзначився Крістіан Медіна, на стадіоні «Жоффруа Гішара» здійнявся хаос: аргентинців закидали пляшками й петардами, на поле вибігли вболівальники у футболках збірної Марокко. Команди вирушили до підтрибунного приміщення – поки вони там перебували, матч офіційно вважався перерваним за рішеннями арбітрів.

Догравати матч команди вийшли за дві години після зупинки. Ба більше, під час тривалої паузи в епізоді з голом Медіни арбітри зафіксували офсайд. Таким чином, три хвилини, що суперникам іще належало провести на полі, вони розігрували за рахунку 2:1 на користь марокканців. За порожніх трибун жодна з команд не відзначалася.

Підопічні Таріка Сектіуї сподобалися своєю активністю, агресією та динамікою. Наш найближчий суперник грав організовано, не давав аргентинцям розгулятися. Протягом 70 хвилин збірна Марокко домінувала, але на останніх хвилинах вже відчувалася втома. Було помітно, що такий темп команда не може витримувати протягом всього матчу. Варто також відзначити пресинг марокканців та постійні зміни позицій.

Шлях до Франції марокканців був доволі напруженим. У 2023 році пройшов Кубок Африки серед команд U-23, який дозволив визначити три команди, які напряму вийдуть на ОІ. Саме Марокко випала честь приймати той турнір. У півфіналі впоратися з Малі господарі Кубку Африки зуміли лише завдяки серії пенальті. У фіналі марокканцям протистояв Єгипет. Перемогу Марокко після нічиєї 1:1 в основний час приніс єдиний гол, забитий в додатковий час. Відзначимо, що для Марокко це восьма Олімпіада. Найкращий результат – вихід з групи в 1972 році.

В заявці марокканців можна відзначити захисника «ПСЖ» Ашрафа Хакімі, а також екснападників «Барселони» Іліаса Ахомаша («Вільярреал») та Абде Еззальзулі («Бетіс»).

Орієнтовний склад Марокко: Ель Каджуї – Хакімі, Букамір, Таргаллін, Ель Уаді, Річардсон, Ель Аззузі, Ахомаш, Ель Ханнусс, Бен Сегір, Рахімі.

Факти та цифри
– Українці вперше за вісім матчів програли;
– Україна не виграє три матчі поспіль;
– В 5-ти останніх матчах за участю України забивали обидві команди;
– Найкращий результат Марокко на ОІ – вихід з групи в 1972 році;
– Марокко не програє три матчі поспіль;
– В трьох останніх іграх збірна Марокко забивала рівно два голи

Останні матчі команд

Матчі збірної України U-23
Україна U-23 – Японія U-19 2:1;
Україна U-23 – Кот-д'Івуар U-20 2:2
Україна U-23 – Єгипет U-23 1:1
Україна U-23 – Парагвай U-23 2:2
Україна U-23 – Ірак U-23 1:2

Матчі збірної Марокко U-23
Марокко U-23 – США U-23 1:0
Марокко U-23 – Україна U-21 0:1
Марокко U-23 – Вельс U-21 2:0
Марокко U-23 – Бельгія U-21 2:2
Марокко U-23 – Аргентина U-23 2:1

27 липня 2024 09:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ОІ-2024, фінал. Франція – Іспанія. Огляд матчу

 

09 серпня 2024 23:00

Ротань підбив підсумки виступу української збірної на Іграх-2024

 

02 серпня 2024 16:24

Олімпіада-2024. Група B. Україна – Аргентина. Огляд матчу

 

30 липня 2024 22:12