Сьогодні 16 вересня 2024 р.

На Клубному ЧС-2025 братимуть участь 12 команд з Європи. ФІФА назвала принципи доступу до турніру

ФІФА, окрім зміни формату ЧС на конференції в Руанді, також затвердила новий Клубний чемпіонат світу. З 2025-го в реформованому літньому турнірі братимуть участь 32 команди.

«Після затвердження розподілу слотів для клубного чемпіонату світу за участю 32 команд, який проводитиметься кожні чотири роки з червня 2025 року, Рада ФІФА одноголосно затвердила ключові принципи доступу з метою забезпечення максимально можливої якості за спортивними критеріями», – йдеться у заяві ФІФА.

Слоти для участі у турнірі розподіляються таким чином:

УЄФА – 12 команд;
КОНМЕБОЛ – 6 команд;
АФК, КАФ і КОНКАКАФ – по 4 команди;
ОФК (Океанія) – 1 команда.

Принципи розподілу наступні:

– Якщо конфедерація має більше 4-х слотів, то на КЧМ до переможців головного клубного турніру конфедерації (наприклад ЛЧ або Кубок Лібертадорес) останніх чотирьох років додаються команди за клубним рейтингом за той же період.

– Якщо конфедерація має чотири слоти, то на КЧМ вирушають переможці головного клубного турніру конфедерації останніх чотирьох років.

– Якщо конфедерація має 1 слот, то на КЧМ вирушає клуб із найкращим клубним рейтингом серед переможців останніх чотирьох розіграшів головного клубного турніру конфедерації.

– Також свій слот матиме країна-господарка, але принципи відбору буде визначено пізніше.

Зазначається, що якщо один і той же клуб виграв, наприклад, ЛЧ більше 2-х разів за останні 4 роки, то вакантне місце буде заповнено ґрунтуючись на клубному рейтингу.

До турніру від однієї конфедерації допускатиметься максимум два клуби з однієї країни, за винятком випадків, коли більш ніж два клуби з цієї країни виграли головне клубне змагання конфедерації.

Принцип складання клубного рейтингу буде визначено пізніше із учасниками конфедерацій. Акцентується на тому, що він складатиметься, виходячи зі спортивних принципів.

14 березня 2023 21:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧС-2026. Кваліфікація. Парагвай – Бразилія. Огляд матчу

 

11 вересня 2024 10:04

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30