Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Данія скасовує турнір із фехтування в Копенгагені через можливу участь у ньому росіян і білорусів

Данія скасовує міжнародний турнір з фехтування в Копенгагені через можливу участь у ньому російських та білоруських спортсменів.

«Ми дійшли висновку, що, на жаль, не можемо провести цей турнір. Ми не можемо цього робити після того, як до участі допускаються російські та білоруські спортсмени», – заявив голова Данської федерації фехтування Ян Сільвест Єнсен.

Нагадаємо, Польська федерація фехтування (ПФФ) готова скасувати етап Кубка світу з фехтування в Познані, якщо в ньому братимуть участь російські та білоруські спортсмени. З цієї ж причини Фінляндія скасувала турніру серії FIE satellite у Купіттаа.

На позачерговому конгресі FIE було вирішено зняти бан із російських та білоруських спортсменів. Рішення набирає чинності у другій половині квітня 2023 року. Крім того, у FIE дозволили повернутися в структури офіційним представникам росії та білорусі.

Федерація фехтування України двічі подавала запит на блокування цього рішення, проте протест не був задоволений. При цьому Федерація фехтування Литви та Союз фехтування скандинавських країн не підтримали рішення Міжнародної федерації фехтування.

30 березня 2023 18:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧС-2026. Кваліфікація. Парагвай – Бразилія. Огляд матчу

 

11 вересня 2024 10:04

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30