Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Пятенко: «Україні важливо було завдяки фінішному спурту опинитися серед сіяних збірних»

Національна жіноча збірна України завершила груповий турнір відбору Євро-2025 у Лізі В на мажорній ноті, узявши гору над Косовом (4:0) та Хорватією (2:0).

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Пятенко поділився враженнями від цих протистоянь:

– Важливо було досягти максимального результату, фінішувати у своїй групі другими й опинитися серед сіяних збірних, що продовжать боротьбу за путівку до фінальної частини континентального чемпіонату, який прийматиме Швейцарія. Нам це вдалося.

– Перед поєдинками з косоварками та хорватками ви стверджували, що вони діють у схожому стилі: грають переважно другим номером, жорсткі в боротьбі за м’яч, використовують тактику дрібного фолу…
– Тому на установці я налаштовував своїх підопічних на швидкий перехід від оборони до атаки, активність на флангах, вертикальні передачі, які ускладнюватимуть життя суперницям і змушуватимуть їх помилятися.

У матчі з Косовом нам стали в пригоді два швидкі голи, та й із хорватками доля протистояння також була практично вирішена ще до перерви, коли ми забили двічі. Далі ми намагалися грати за рахунком, уникати зіткнень, аби обійтися як без пошкоджень, так і без жовтих карток.

– Із Косовом було здобуто розгромну звитягу, а з хорватками були якісь сумніви стосовно позитивного підсумку?
– Початок матчу був для моїх підопічних складним. Давалася взнаки спека, до якої вони не відразу призвичаїлися. Та все ж поступово ми налагодили гру в пас, упевненіше почали діяти при підстраховці й перехопили ініціативу. Лише під завісу поєдинку хорватки провели кілька загрозливих атак, проте відзначитися не зуміли.

– В останніх матчах обійшлося без травм?
– Із різних причин довелося замінити Роксолану Кравчук та Дар’ю Апанащенко, але зараз із ними все гаразд.

– Що далі?
– 19 липня відбудеться жеребкування плей-офф, тоді й дізнаємося, із ким з'ясовуватимемо стосунки далі. Поєдинки цього етапу відбору на Євро-2025 пройдуть 23-го й 29 жовтня.

ПЛЕЙ-ОФФ ВІДБОРУ ЄВРО-2025

Перший раунд (23-29 жовтня)

В одному шляху команди, які посіли третє та четверте місця в Лізі А, зіграють із переможцями груп та трьома найкращими командами, які посіли другі місця в Лізі С. Вісім переможців вийдуть до другого раунду.

Сіяні: Австрія, Бельгія, Чехія, Фінляндія, Норвегія, Польща, Ірландія, Швеція.

Несіяні: Албанія, Білорусь, Грузія, Греція, Люксембург, Чорногорія, Румунія, Словенія.

В іншому шляху переможці груп (крім Швейцарії) і три найкращі колективи, які посіли другі місця в Лізі B, зіграють із найгіршою другою командою, чотирма збірними, які посіли треті місця, і найкращим четвертим колективом у Лізі B. Шість переможців вийдуть до другого раунду.

Сіяні: Португалія, Шотландія, Уельс, Сербія, УКРАЇНА, Північна Ірландія.

Несіяні: Туреччина, Хорватія, Угорщина, Боснія і Герцеговина, Словаччина, Азербайджан.

Другий раунд (27 листопада – 3 грудня)

У другому раунді плей-офф 14 збірних безпосередньо розіграють сім путівок до фінального турніру Євро-2025, де загалом мають виступити 16 учасників.

Жеребкування фінального турніру відбудеться 16 грудня.

17 липня 2024 17:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30

Суперкубок УЄФА. Реал – Аталанта. Церемонія нагородження

 

15 серпня 2024 10:10