Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Барселона», «Реал» та «Ювентус» готують новий проект Суперліги

«Футбольний клуб»

«Барселона», «Реал» та «Ювентус» мають намір перезапустити Суперлігу Європи. В четвер, 9 лютого, гендиректор майбутнього турніру Бернд Райхарт оголосив, що клуби-засновники хочуть запустити нову версію проекту.

Агентство А22, яке є промоутером Суперліги Європи, повідомило, що новий проект став результатом детальних переговорів із понад п’ятдесятьма європейськими клубами щодо фінансових проблем, із якими вони зіткнулися.

Протягом останніх місяців А22 та Суперліга Європи «атакували» англійську Прем’єр-лігу за безумовну фінансову перевагу та той ефект, який вона чинить на інші європейські ліги.

У новій версії турніру буде кілька дивізіонів, у яких від 60 до 80 учасників перебуватимуть без постійного членства. Кожна команда за сезон проведе щонайменше 14 матчів. Наразі деталей щодо розподілу клубів за дивізіонами немає. Також невідомо, якою буде система вибування з турніру.

«Реал», «Барселона» й «Ювентус» поки що зберігають у секреті формат нової Суперліги Європи. Проте, Райхарт написав статтю в німецькій газеті Die Welt, в котрій озвучив 10 базових принципів, на яких буде започатковане нове змагання.

1. Спортивні здобутки лежать в основі турніру.
У Суперлізі братимуть участь 60-80 команд. Це буде відкритий турнір із розподілом на кілька дивізіонів. Доходи буде розподілено між усіма членами турніру. Участь у Суперлізі залежатиме від спортивних результатів упродовж сезону. Постійних членів не буде.

2. Національні чемпіонати – основа футболу.
Клуби продовжать грати в національних чемпіонатах, як і раніше. Очікується, що за рахунок створення Суперліги Європи національні ліги стануть більш захоплюючими та цікавими, оскільки новий турнір надасть учасникам додаткові ресурси.

3. Підвищення конкурентоспроможності з допомогою стабільного доходу.
За рахунок зростання доходів і суворого дотримання правил фінансової стійкості європейські клуби стануть більш конкурентоспроможними. Клуби, які пройшли кваліфікацію до Суперліги Європи, гарантовано отримають 14 матчів на європейському рівні за сезон. За рахунок цього доходи стануть більш передбачуваними та стабільними.

4. Здоров'я гравців – найважливіше.
Під час визначення кількості матчів на рік потрібно відштовхуватися від думок щодо здоров'я гравців. Потрібно залучати профспілки гравців. Поєдинків не повинно бути більше, ніж зараз. Зазначається, що треті сторони не можуть змусити футболістів брати участь у нових турнірах або розширених версіях колишніх.

5. Правила фінансової стійкості повинні суворо дотримуватись.
Європейські клубні змагання мають організовувати самі клуби. Витрати клубів мають ґрунтуватися виключно на зароблених коштах, а не на вливаннях капіталу, які порушують конкуренцію. Правила фінансової стійкості мають дозволяти клубам витрачати на зарплати та трансфери лише фіксований відсоток від щорічного доходу, пов'язаного з футболом.

6. Найкраще футбольне змагання у світі.
Новий турнір має претендувати на звання захоплюючої спортивної події у світі. Потрібно підтримувати пристрасть молодого покоління, захопленого всесвітнім розповсюдженням спорту та цифрових розваг у США до футболу. Цього можна досягти лише за рахунок турніру, в якому найкращі гравці світу регулярно зустрічатимуться один із одним протягом усього сезону.

7. Найкращий досвід для фанатів.
Діалог із уболівальниками необхідний для генерації ідей щодо того, як зробити футбол кращим. Відвідування виїзних матчів має підтримуватись у всіх напрямках. Потрібно встановити стандарти інфраструктури, які дозволять вивести стадіони на єдиний високоякісний рівень.

8. Поліпшення фінансування жіночого футболу.
Необхідно продовжити розвиток жіночого футболу. Тому потрібно, щоб його фінансування значно побільшало. Інвестиції потрібні не тільки на професійному, а й на аматорському рівнях.

9. Значне збільшення солідарних виплат.
Солідарні виплати клубам, які не беруть участь у Суперлізі, а також виплати на соціальні цілі становитимуть не менше 400 мільйонів євро на рік – більш ніж удвічі більше, ніж зараз.

10. Повага цінностей і законів Євросоюзу.
Цінності, закони та свободи Євросоюзу мають лягти в основу європейського клубного футболу. Юрисдикція спортивних трибуналів має бути суворо обмежена спортивними питаннями. Усі інші суперечки мають розглядатися компетентними судами, а всі справи мають бути під наглядом судової системи ЄС.

Нагадаємо, у квітні 2021 року спроба створення Суперліги обернулася провалом. Клубами-засновниками виступили англійські «Манчестер Юнайтед», «Манчестер Сіті», «Ліверпуль», «Челсі», «Арсенал» і «Тоттенгем», іспанські «Барселона», «Атлетико» та «Реал», італійські «Ювентус», «Інтер» і «Мілан».

За два дні після оголошення щодо створення турніру англійські клуби вийшли з-поміж учасників у зв'язку з невдоволенням уболівальників.

10 лютого 2023 14:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід

Película Disfraces
Marvel Costumes
COSTUMI ANIME
Halloween dresses
party suit
axis powers hetalia
goblin slayer gotoubun
cm rhapsody lolita
wear parties daily
COSPLAY WIGS
uccisore di demoni

2023-04-23 05:31




Поділитися

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30

Суперкубок УЄФА. Реал – Аталанта. Церемонія нагородження

 

15 серпня 2024 10:10