Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Маrcа оприлюднила підсумки «Золотого м'яча»-2022

Фігуранти іспанського «класико» стануть хедлайнерами церемонії вручення «Золотого м'яча» в Парижі, повідомляє Marca: за даними видання, форвард «Реала» Карім Бензема отримає «Золотий м'яч», хавбек «Барселони» Гаві – «Трофео Копа» (приз кращому молодому футболісту), а воротар «вершкових» Тібо Куртуа, який не зіграв через травму спини, випередив конкурентів у боротьбі за «Приз Льва Яшина» – кращому кіперу Європи.

Найкращі футболісти Європи грають у Ла Лізі, констатує Мarca. Карім Бемзема, Тібо Куртуа та Гаві повернуться з поїздки до Парижа навантаженими трофеями – і ще більше блищатимуть у Ла Лізі, підвищуючи престиж чемпіонату Іспанії. Француз отримає «Золотий м'яч», його партнер по команді – «Трофей Льва Яшина», найкращого воротаря минулого сезону, а Гаві наче перейняв естафету у партнера по півзахисту «Барселони» Педрі, який отримав «Трофей Раймона Копа» – найкращого молодого гравця Європи – минулого сезону. Карім Бензема був близьким до «Золотого м'яча» і в минулому сезоні, але француз в опитуванні, що символічно, France Football поступився Ліонелю Мессі, Роберту Левандовськи та Жоржиньйо, а тепер форвард «Реала», як і його партнер Лука Модріч, вклиниться в дует Лео Мессі та Кріштіану Роналду, які з 2008 року отримали одинадцять (11!) «Золотих м'ячів» на двох. Бензема минулого сезону виграв «Трофео Пічічі» (27 голів у Ла Лізі), став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів (15 голів), а в понеділок увечері його ім'я стоятиме поряд із найкращими гравцями в історії футболу – Ліонелем Мессі, Кріштіану Роналду, Зінедіном Зіданом, Луїшем Фігу, Кака та Роналдіньо – і всі вони, до речі, грали в Ла Лізі.

Тібо Куртуа вже має «Золоту рукавичку» від ФІФА (кращого кіпера чемпіонату світу), але не «Трофей Льва Яшина». У боротьбі за який височенний бельгієць випередив не лише попередніх володарів цього трофею Джіджі Доннарумму та Марка-Андре тер Стегена, а й двох зіркових бразильців – Алісона та Едерсона, французів Майка Меньяна та Уго Льоріса, німців Мануеля Нойєра та Кевіна Траппа, і африканських кіперів «Челсі» та «Севільї» Едуара Менді та Яссіна Буну.

Попередніми володарями «Трофео Копа» були хавбек «Барси» Педрі, нідерландський центрдеф Матейс де Лігт та французький атакер Кіліан Мбаппе. Цього року Гаві виграв конкуренцію за приз найкращому молодому гравцю Європи у трьох німців – Каріма Адейемі, Джамала Мусіали та Флоріана Вірца, двох англійців – Джуда Беллінгема та Букайо Сака, француза Едуардо Камавінги, португальця Нуно Мендеша, нідерландця Райана Гравенберха та хорвата Йошко Гвардіола.

17 жовтня 2022 10:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧС-2024 з футзалу. Україна – Ангола. Огляд матчу

 

18 вересня 2024 14:39

ЧС-2026. Кваліфікація. Парагвай – Бразилія. Огляд матчу

 

11 вересня 2024 10:04

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18