Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Купа нагород «Реала» на Globe Soccer Awards

«Реал» отримав почесну нагороду на церемонії Globe Soccer Awards. Мадридський клуб був визнаний найкращим цього року в чоловічому футболі.

Переможці Ла Ліги та Ліги чемпіонів випередили «ПСЖ», «Манчестер Сіті», «Мілан», «Рому», «Ліверпуль», «Палмейрас», «Фламенго», «Аль-Хілаль», «Ер-Ріяд» та «Відад».

У жіночому футболі командою року став «Ліон». У сезоні-2021/22 французький клуб виграв Лігу чемпіонів серед жінок та чемпіонат країни.

Наставник «Рела» Карло Анчелотті визнаний тренером року. Він залишив позаду себе Хосепа Гвардіолу («Манчестер Сіті»), Жозе Моурінью («Рома»), Стефано Піолі («Мілан»), Абеля Феррейру («Палмейрас»), Ренато Гаушо («Греміо») та Юргена Клоппа («Ліверпуль»).

Форвард «вершкових» і чинний володар «Золотого м'яча» Карім Бензема не залишив шансів таким претендентам, як одноклубник Тібо Куртуа, Роберт Левандовськи («Барселона»), Ліонель Мессі, Кіліан Мбаппе (обидва – «ПСЖ»), Ерлінг Голанн («Манчестер Сіті»), Кріштіану Роналду («Манчестер Юнайтед»), Луїс Діас, Мохамед Салах і Садіо Мане (усі – «Ліверпуль»).

Найкращою футболісткою року стала Олексія Путельяс, яка виступає за «Барселону». Цього року вона також стала володаркою «Золотого м'яча».

Президентом року теж став представник «Реала» – Флорентіно Перес. Він обійшов Паоло Скароні («Мілан»), Хальдона аль Мубарака («Манчестер Сіті»), Жорже Пінту та Кошту («Порту») та Герберта Гайнера («Баварія»).

У категорії «Найкращий спортивний директор року» тріумфували менеджери «Мілана» Паоло Мальдіні та Фредерік Массара. На нагороду також претендували Міхаель Цорк («Боруссія» Дортмунд), Хасан Саліхаміджич («Баварія»), Крістіано Джунтолі («Наполі»), Майкл Едвардс та Джуліан Уорд (обидва – «Ліверпуль»).

А трансфером 2022-го за версією Globe Soccer Awards визнано перехід форварда Ерлінга Голанна з дортмундської «Боруссії» до «Манчестер Сіті». Приз за цей трансфер отримала агентка гравця Рафаела Пімента. 22-річний норвежець перебрався в Англію перед початком поточного сезону й уже встиг наколотити 23 голи у 18 матчах за манкуніанців.

Призи за досягнення протягом ігрової кар'єри дісталися форвардам Златану Ібрагімовичу («Мілан»), Вейну Руні (екс-«Манчестер Юнайтед») та Ромаріо (екс-«Васко да Гама»).

За успіхи в менеджменті нагороду присуджено Адріано Галліані, який раніше працював у «Мілані», а тепер – у «Монці». Унаї Емері, який очолює «Астон Віллу», отримав приз за тренерську кар'єру.

17 листопада 2022 20:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30

Суперкубок УЄФА. Реал – Аталанта. Церемонія нагородження

 

15 серпня 2024 10:10