Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Звитяга конкурента України

Ігор СЕМЙОН

Приємно, коли сезон не закінчується завдяки участі українських команд. А коли він триває «завдяки» просуванню конкурентів – не так добре. Але є те, що є. Швейцарія не просто набрала на тижні очки до Таблиці коефіцієнтів, а й вивела свою команду в півфінал. Тож ще мінімум два єврокубкових тижні вона буде в активній грі.

«Базель» пройшов «Ніццу» з розмахом – перемога на чужому полі після домашньої нічиєї. Ця перемога додала ще й бонусний бал. Отже, три очки на тижні й чотири – за протистояння з французами загалом. Це плюс бал до загальної скарбнички. Тобто, на початку сезону наступного Швейцарія випереджатиме Україну вже на 3.375 бали. Ще трохи, і конкурент цей буде для нас віддаленим, а не прямим.

undefined


Але нехай. Чи зі Швейцарією в конкурентах, чи без неї – в України будуть свої завдання в наступному сезоні Таблиці коефіцієнтів. Сьогодні ж констатуємо, що в грі, крім перших чотирьох країн рейтингу, залишаються тільки дві Асоціації: крім Швейцарії, ще Нідерланди. Представник традиційної топ-5 Франція не вивела жодної команди в 1/2 фіналу жодного з турнірів.

З цікавого відзначаємо той факт, що в фіналі Ліги Європи можуть зустрітися представники зони Ліги чемпіонів своїх національних ліг. Точніше, ліги, бо мова про Італію, чиї «Ювентус» і «Рома» проекзаменують команди, які у своїх чемпіонатах мають невеликі шанси на топ-4 («Севілью» та «Байєр» відповідно). Просто тримаємо в голові цей варіант як можливе перетасування стартової сітки кваліфікації Ліги чемпіонів-2023/24. Тут скасування зняття з «Ювентуса» 15-ти очок грає нам на користь. А от в контексті боротьби чемпіона УПЛ за пряму путівку в групу Ліги чемпіонів – ні.

У сезонному рейтингу Італія все ще друга, але має п'ять активних команд проти двох – в Англії. В загальній Таблиці-2023/24 Італія вже обійшла Німеччину, а щоб обійти її ще в цьому сезоні, потрібно набрати на 2.43 очки більше, аніж до кінця сезону набере конкурент. У того залишився один тільки «Байєр», та ще й очки діляться на «8». Все можливо.

undefined


Виступ Бельгії закінчився так само різко, як і Туреччини трохи раніше: три команди пройшли до чвертьфіналів, але до півфіналу – жодної. Хоча це все одно місце в топ-5 (!) сезонного рейтингу. Швейцарія піднялася вже у топ-10. Одинадцята – Польща, яка встановила свій другий історичний максимум усіх часів (7.750).

Наступний раунд єврокубків – за три тижні. І це вже буде боротьба за фінал. Але досі те саме питання: чи зупиниться нарешті «Базель»?

undefined

21 квітня 2023 09:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід

Película Disfraces
Marvel Costumes
COSTUMI ANIME
Halloween dresses
party suit
axis powers hetalia
goblin slayer gotoubun
cm rhapsody lolita
wear parties daily
COSPLAY WIGS
uccisore di demoni

2023-04-27 12:26




Поділитися

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30

Суперкубок УЄФА. Реал – Аталанта. Церемонія нагородження

 

15 серпня 2024 10:10