Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Футзал. Україна – у чвертьфіналі ЧС-2024

Обігравши збірнуиНідерландів, наші співвітчизники пробилися до вісімки найкращих команд планети.

На груповому етапі наша збірна спочатку поступилася Аргентині (1:7), а потім перемогла Анголу (7:2) та Афганістан (4:1). Посівши у квартеті друге місце, синьо-жовті вийшли на володаря другого місця групи А – Нідерланди. Цьому супернику підопічні Олександра Косенка протистояли в основному раунді відбору на мундіаль.

Початок матчу в Ташкенті пройшов практично без моментів, а на 6-й хвилині наша команда відкрила рахунок, коли спрацювала комбінація Корсун–Абакшин–Зварич. Нідерландці відповіли випадом Бухарі, якому не дав забити Сухов. Надалі після удару Микитюка зі штрафного м’яч влучив у поперечину, згодом збірна України не використала ще декілька моментів. На 16-й хвилині суперники ледь не відігралися – Ваддух обігрався з партнером, але влучив у стійку.

На початку другого тайму наша збірна мала хороші шанси – Корсун струснув поперечину, а Чернявський не реалізував вихід сам на сам. В обороні синьо-жовті діяли здорово, поки на 29-й хвилині Бухарі не продерся лівим флангом і віддав під удар Боузамбу, який зрівняв рахунок.

Українці досить швидко відновили перевагу – Сухов протягнув м’яч через половину майданчика, а Мельник здорово завершив. Пізніше в синьо-жовтих була чудова контратака, яка дивом не завершилася голом, а також ще декілька шансів забити після стандартів. На останніх хвилинах нідерландці стали грати з п’ятим польовим, але самі не забили, тоді як Мельнику вдалося оформити дубль.

Тож збірна України перемогла з рахунком 3:1 і вперше з 2012 року зіграє у чвертьфіналі чемпіонату світу. Там вона зустрінеться з кращим у дуелі Іспанія – Венесуела. Чвертьфінальна гра відбудеться 29 вересня в Ташкенті.

ЧС-2024 з футзалу. Фінальний турнір. 1/8 фіналу

НІДЕРЛАНДИ
УКРАЇНА – 1:3
Голи:
Боузамбу (29) – Зварич (6), Мельник (31, 40).
Нідерланди: Куйк – Кретьєр, Моссаві, Бухарі, Боузамбу; Спігт, Кі, Джеяр, Аттахірі, Чіх, Бовюзан, Белхаж, Мартінус (к), Ваддух.
Україна: Сухов – Зварич, Корсун, Семенченко, Абакшин; Ципун, Савенко, Швед, Жук, Чернявський, Шотурма (к), Микитюк, Мельник, Фаренюк.
Попереджен
ня: Бухарі (8) – Швед (18).
24 вересня. Ташкент. Humo Arena.

24 вересня 2024 19:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧС-2026. Південна Америка, 10-й тур. Аргентина – Болівія. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 09:56

ЧС-2026. Південна Америка, 10-й тур. Бразилія – Перу. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 09:50

Космічні моменти світового футболу

 

10 жовтня 2024 15:12