Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Ліга чемпіонів серед жінок-2024/25. Анонс матчів 2-го туру

У середу та четвер продовжиться груповий етап жіночої Ліги чемпіонів УЄФА. «Барселона» й «Арсенал» намагатимуться реабілітуватися за невдалий старт, а в одному з найзапекліших протистоянь в історії турніру – між «Вольфсбургом» і «Ліоном» – буде написаний новий розділ.

16 жовтня

Група C
«Ювентус» – «Баварія» (19:45), «Арсенал» – «Волеренга» (22:00)

Група D
«Санкт-Пельтен» – «Манчестер Сіті» (19:45), «Барселона» – «Гаммарбю» (22:00)

17 жовтня

Група A
«Галатасарай» – «Рома» (19:45), «Вольфсбург» – «Ліон» (22:00)

Група B
«Реал» – «Селтик» (19:45), «Твенте» – «Челсі» (22:00)

Указаний київський час

«Ювентус» – «Баварія»
Перший тур склався вдало для обох команд. Софія Канторе принесла «Юве» мінімальну перемогу над «Волеренгою», а «Баварія» розгромила «Арсенал» із рахунком 5:2 завдяки хет-трику Пернілле Гардер. Три роки тому туринки здивували багатьох, вийшовши з групи з німецьким і лондонським клубами – «Вольфсбургом» і «Челсі», – й гарний результат із «Баварією» дозволить йому сподіватися на такий самий успіх перед листопадовою «спаркою» з «Арсеналом».

«Арсенал» – «Волеренга»
«Арсенал» буде дуже мотивований після фіаско в Мюнхені та суботньої поразки від «Челсі» в чемпіонаті Англії, за яким відбулася відставка головного тренера Юнаса Ейдевалля. Але в матчі з норвезьким клубом легкого життя ніхто не обіцяє. Стартова поразка від «Юве» стала рідкісною невдачею для «Волеренги» в незабутньому 2024 році. В той же час команді з Осло треба враховувати: востаннє, коли «Арсенал» зазнав великої поразки в першому турі (1:4 від «Барселони» в сезоні 2021/22), лондонський клуб реабілітувався розгромом «Гоффенгайма» з рахунком 4:0.

«Санкт-Пельтен» – «Манчестер Сіті»
Минулого тижня «Сіті» здобув блискучу перемогу над «Барселоною» з рахунком 2:0. Манчестерський клуб, який двічі виходив у півфінал за старого формату, відразу підкреслив свій статус одного з головних претендентів на титул і постарається розвинути успіх у гостях у «Санкт-Пельтена», який програв у першому турі «Гаммарбю» 0:2. Востаннє, коли австрійський клуб приймав «Сіті» в 2017 році, все завершилося перемогою гостей 3:0.

«Барселона» – «Гаммарбю»
Незвичайно бачити, що «Барселона», яка виграла три з останніх чотирьох розіграшів жіночої Ліги чемпіонів, поки що позаду дебютантів із «Гаммарбю» в турнірній таблиці. Шведки вражають у цій європейській кампанії, але візит до «блауграни» стане зовсім іншим випробуванням: у дев'яти попередніх домашніх матчах групового етапу «Барселона» набрала 27 очок, забивши 45 голів і пропустивши лише один.

«Галатасарай» – «Рома»
Турецький клуб у першому матчі на груповому етапі пропустив три м'ячі від восьмиразового переможця «Ліона», але не факт, що в наступній грі «Галатасараю» буде легше. В другому турі дебютант битиметься з чемпіоном Італії «Ромою», яка на старті мінімально обіграла «Вольфсбург». Минулого сезону «вовчиці» взяли чотири очки в перших двох матчах, але це не допомогло римській команді вийти з групи.

«Вольфсбург» – «Ліон»
Суперечка «Вольфсбурга» та «Ліона» на європейській арені триває вже понад десять років. Глядачі побачать одразу кілька цікавих протистоянь. Зокрема, центрбек «Ліона» Венді Ренар – єдина поки що футболістка, яка підкорила відмітку в сто матчів у цьому турнірі, зійдеться на полі з форвардом «Вольфсбурга» Александрой Попп, яка може досягти рубежу в сто матчів у четвер. Після поразки від «Роми» в першому матчі «Вольфсбургу» важливо набрати перші очки й далеко не відстати від своїх головних суперників у групі.

«Реал» – «Селтик»
Мадридський клуб у першому турі програв у гостях «Челсі» й зазнав уже шостої поразки поспіль на груповому етапі, хоча періодично в грі «Реала» з'являлися проблиски, які дають надію, що іспанкам все ж таки вдасться уникнути третього поспіль вильоту на цій стадії. «Селтик» також програв у першому турі, пропустивши від «Твенте» в кожному з таймів. Мабуть, поїздка до Мадрида стане найсерйознішим випробуванням для «Селтика» за всю 17-річну історію існування жіночої команди клубу.

«Твенте» – «Челсі»
В Енсгеді змагатимуться переможці першого туру. Цей матч стане особливим для півзахисника «Челсі» Віке Каптейн, яку лондонський клуб купив саме в «Твенте» влітку 2023 року, але швидко віддав у оренду. Минулого сезону Каптейн допомогла «Твенте» здобути чемпіонський титул, який був завойований у боротьбі з «Аяксом», що дійшов минулої Ліги чемпіонів до чвертьфіналу. Особлива увага буде прикута й до Кейлі ван Доорен, яка стала одним із найкращих бомбардирів кваліфікації з чотирма забитими м'ячами та зробила дубль у ворота «Селтика» в першому турі.

Наступні матчі групового етапу
Тур 3: 12/13 листопада
Тур 4: 20/21 листопада
Тур 5: 11/12 грудня
Тур 6: 17/18 грудня

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

16 жовтня 2024 12:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧС-2026. Південна Америка, 10-й тур. Аргентина – Болівія. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 09:56

ЧС-2026. Південна Америка, 10-й тур. Бразилія – Перу. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 09:50

Космічні моменти світового футболу

 

10 жовтня 2024 15:12