Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Клубний ЧМ, фінал. Манчестер Сіті – Флуміненсе. Анонс матчу

Влад ПЕТРУШЕВСЬКИЙ

У головному протистоянні турніру в Саудівський Аравії трофей розіграють представники Англії та Бразилії.







Манчестер Сіті (Англія) – Флуміненсе (Бразилія)
Клубний чемпіонат світу. Фінал.
22 грудня. 20:00. Джидда. «King Abdullah Sports City»
Головний арбітр:
Шимон Марциняк (Польща)
Трансляція: Megogo Футбол 1

Грудень – дуже непростий час для провідних англійських клубів. Традиційно щільний календар іскрить баталіями на домашній арені, андердоги та середняки вставляють палиці в колеса, також заважають травми та спад фізичної форми. І на цьому сірому тлі УЄФА жадає підсипати ще парочку поєдинків зверху, щоб натомість подарувати чашку в трофейну шафу, а самій зрубати побільше золота. Скарги Гвардіоли, Клоппа та інших, звісно, не чують.

Новини «Манчестер Сіті»

Команда Гвардіоли перебуває на 4-й сходинці в турнірній таблиці АПЛ, відстаючи від «Астон Вілли» та «Ліверпуля» на 4 очки, а від лідера «Арсеналу» – на всі 5. У своїх останніх 6 поєдинках у чемпіонаті «Сіті» здобув лише одну перемогу, на виїзді над скромним «Лутоном» (2:1). Кумедно, що першими пропустили саме «містяни», статусним гостям довелося камбечити.

Убивчі 4:4 з «Челсі» Почеттіно, який любить грати у відкритий футбол. Показові 1:1 з «Ліверпулем», коли Пеп не знайшов способу посилити гру з лавки (нуль замін від іспанця). Знову рваний другий тайм проти «Тоттенгема» і, як підсумок, гостьові 3:3 для «Сіті». Нарешті, виїзна поразка неймовірній «Астон Віллі» Емері (0:1) і несподівана втрата очок із «Крістал Пелас» (2:2). «Містяни» вели в рахунку в два м'ячі й примудрилися розгубити перевагу.

В АПЛ сьогоднішньому «Манчестер Сіті» готові давати бій, тут усе не так, як у групі ЛЧ (18 із 18 у скромному квартеті). Тим паче, коли команда Пепа сама вимикається в ході зустрічей. Зараз у матчах із наполегливими опонентами у банди Гвардіоли не відчувається запасу міцності. Може, все виправить де Брейне? Кевін уже повернувся до тренувань із колективом.

Новини «Флуміненсе»

У ніч з 4 на 5 листопада «Флуміненсе» вперше у своїй історії став володарем Кубка Лібертадорес, перегравши у фінальній битві за трофей «Бока Хуніорс» (2:1). Для визначення переможця командам знадобився додатковий час, за підсумками екстра-таймів тріумфував «Великий Флу».

Узагалі, в стані «триколірних» підібралася цікава компанія. Захисника Марлона всі ми пам'ятаємо за «Шахтарем», також за команду з Ріо «бігають» у захисті два іменитих бразильця – Феліпе Мело та Марсело. Плеймейкер «Флуміненсе» – Гансо, який колись подавав надії, саме він фейєрив у «Сантосі» на пару з Неймаром, якщо пам'ятаєте. Щоправда, на відміну від Нея, «Гусак» себе в Європі не зарекомендував.

На початку грудня завершився розіграш бразильської Серії А. Чемпіоном став «Палмейрас», а «Флуміненсе» посів сьоме місце, на дистанцію ветеранам зібратися важче, ніж на матчі на виліт.

Цифри і факти

– У півфіналі «Манчестер Сіті» розбив японську «Ураву Ред Даймондс» (3:0);

– «Флуміненсе» розібрався з єгипетським «Аль-Аглі» (2:0);

– Чинний переможець КЧС – мадридський «Реал». У фіналі минулого сезону мадридці виграли в саудівського «Аль-Гіляля» (5:3);

– «Сіті» та «Флуміненсе» жодного разу не зустрічалися в своїй історії;

– Із 16 останніх розіграшів КЧС 15 виграли володарі Ліги чемпіонів.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Усе ще травмований і навіть не тренується Ерлінг Голанн. Навряд чи ризикувати будуть і Кевіном де Брейне. Заліковує пошкодження підколінного сухожилля Жеремі Доку.

«Манчестер Сіті», 3-5-2: Едерсон – Вокер, Аканджі, Аке – Фоден, Стоунз, Родрі, Ковачич, Гріліш – Нуньєс, Бернарду Сілва

«Флуміненсе», 4-2-3-1: Фабіо – Бріто, Ніно, Мело, Марсело – Андре, Мартінеллі – Аріас, Гансо, Кено – Кано

22 грудня 2023 12:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30

Суперкубок УЄФА. Реал – Аталанта. Церемонія нагородження

 

15 серпня 2024 10:10