Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Кубок виклику УЄФА-КОНМЕБОЛ. Усе, що потрібно знати

«Футбольний клуб»

Розповідаємо про перший розіграш Кубка виклику УЄФА-КОНМЕБОЛ, в якому вже 19 липня зустрінуться іспанська «Севілья» та еквадорський «Індепендієнт дель Вальє».

Перший розіграш називатиметься «Антоніо Пуерта XII» на честь колишнього гравця «Севільї», який помер у 2007-му у віці 22 років через зупинку серця.

Кубок виклику став новим етапом розширення співробітництва між УЄФА та КОНМЕБОЛ, яке, зокрема, охоплює жіночий футбол, футзал та молодіжні команди, обмін арбітрами, програми науково-методичної підготовки та Фіналісими – матчі між чемпіонами Європи та Південної Америки серед чоловіків та жінок.

Хто зіграє у Кубку виклику УЄФА-КОНМЕБОЛ?
Трофей розіграють чинний переможець Ліги Європи УЄФА «Севілья» та володар Південноамериканського кубка КОНМЕБОЛ-2022 (аналогічного турніру в Південній Америці) еквадорський клуб «Індепендьєнте дель Вальє».

Як було визначено учасників матчу?
«Севілья» здолала «Рому» в фіналі Ліги Європи в Будапешті. Іспанці взяли гору 4:1 у серії пенальті після нічиєї 1:1 в ігровий час. Це була сьома перемога севільців у турнірі. Вони тричі вигравали Кубок УЄФА та чотири рази перемагали в Лізі Європи. Тим часом «Індепендьєнте дель Вальє» обіграв бразильський «Сан-Паулу» (2:0) у фіналі Південноамериканського кубка КОНМЕБОЛ-2022 в аргентинській Кордові. Ця перемога стала для еквадорського клубу другою в історії турніру.

Коли пройде Кубок виклику УЄФА-КОНМЕБОЛ?
Кубок виклику пройде 19 липня у Севільї та розпочнеться о 23:00 за київським часом (в Еквадорі стрілки годинника показуватимуть 15:00).

Де пройде Кубок виклику УЄФА-КОНМЕБОЛ?
Матч відбудеться на стадіоні «Рамон Санчес-Пісхуан» у Севільї.

Хто судитиме Кубок виклику УЄФА-КОНМЕБОЛ?
Бригаду арбітрів призначить УЄФА. Подробиці з'являться пізніше.

Який формат у Кубку виклику УЄФА-КОНМЕБОЛ?
Матч має статус товариського. Команди домовилися про необмежену кількість замін, які відповідно до регламенту турнірів УЄФА можуть бути здійснені в рамках трьох тимчасових слотів. У разі нічиєї за підсумками 90 хвилин одразу проводиться серія 11-метрових без додаткового часу.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

15 липня 2023 11:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧС-2026. Кваліфікація. Парагвай – Бразилія. Огляд матчу

 

11 вересня 2024 10:04

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30