Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Суперліга: суд зобов'язав ФІФА та УЄФА припинити антиконкурентну поведінку

Головний суддя комерційного суду Мадрида частково задовольнив позов Європейської суперліги проти УЄФА та ФІФА та заявив, що обидві організації зловживали своїм домінуючим становищем і перешкоджають вільній конкуренції на ринку, повідомляє El Imparcial.

В ухвалі суду також зазначено, що ФІФА та УЄФА надали собі дискреційні повноваження забороняти участь в альтернативних змаганнях і накладати невиправдані та непропорційні обмеження, які порушують статті 101 і 102 Договору про функціонування Європейського Союзу.

Також у постанові вказано, що ФІФА та УЄФА повинні «припинити антиконкурентну поведінку та заборонити її повторення в майбутньому, а також негайно усунути всі наслідки антиконкурентних дій, які мали місце».

Гендиректор Суперліги Бернд Райхарт так прокоментував рішення Суду Мадрида: «Це важливий крок на шляху до побудови в Європі по-справжньому конкурентоспроможного та стійкого клубного футболу. УЄФА занадто довго дозволяли домінувати в клубному футболі Європи і контролювати його. Статут УЄФА й агресивні заходи, яких він вживає для захисту своєї монополії, десятиліттями стримували інновації, і клубам не слід побоюватися санкцій лише за свої ідеї та обговорення. 

Епоха монополії закінчилася остаточно. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашого діалогу з клубами всіх масштабів, щоб поліпшити міжнародний клубний футбол та зробити його більш доступним і привабливим для вболівальників різного віку», — цитує Райхарта a22sports.com.

Нагадаємо, що 18 квітня 2021 року 12 європейських клубів заявили про створення Суперліги. Вже 20 квітня після того, як більшість клубів оголосили про вихід з Суперліги, її організатори повідомили про призупинення проекту.

28 травня 2024 10:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30

Суперкубок УЄФА. Реал – Аталанта. Церемонія нагородження

 

15 серпня 2024 10:10