Сьогодні 8 вересня 2024 р.

35 країн вимагатимуть відсторонення від Олімпіади атлетів РФ і Білорусі

Підтримка проти виступів спортсменів з Росії та Білорусі збільшилася.

Група з 35 країн спільно домовилася вимагати від Міжнародного олімпійського комітету відсторонення атлетів з РФ та Білорусі від Олімпійських ігор. Про це повідомила міністерка спорту Литви Юргіта Сюгздініене.

Наприкінці січня МОК оголосив про намір повернення спортсменів з Росії та Білорусі до виступів на міжнародних змаганнях. А згодом і підтримав намір Олімпійського комітету Азії включити атлетів з цих країн до відбіркових турнірів на Ігри у Парижі, що відбудуться у 2024 році.

Наміри Міжнародного олімпійського комітету негативно зустріли в Україні. А згодом частина країн почала публічно оголошувати позицію про неприйнятність повернення атлетів з РФ та Білорусі до змагань: спершу висловилися представники Балтії та Польщі, після чого аналогічну заяву зробили скандинавські країни.

У п'ятницю, 10 лютого, відбулося онлайн засідання 35 країн, на якому був присутній і президент України Володимир Зеленський. Як повідомила міністерка спорту Литви, усі члени одностайно підтримали рішення звернутися до МОК щодо недопущення атлетів з РФ та Білорусі на Олімпіаду-2024.

«Ми пропонуємо не дозволяти російським та білоруським атлетам змагатися на жодних міжнародних змаганнях, включно з Олімпійськими іграми, допоки війна в Україні триває. Наша позиція, як політиків у сфері спорту, має бути сильною та єдиною, не можемо дозволити, щоб цим користалися. Тиск на Росію та Білорусь – дуже важливий. Литва підтримуватиме і доєднується до всіх ініціатив та зусиль, щоб унеможливити повернення російських та білоруських атлетів до міжнародних змагань, якщо вони [зусилля] співпадають з нашою чіткою позицією», – цитує слова Сюгздініене офіційний сайт міністерства спорту Литви.

Повний перелік країн, які підтримали це звернення наразі невідомий. Зазначається, що серед тих, хто підтримав ці вимоги – США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Польща, Нідерланди, Канада, Австралія, Японія, а також країни Балтії та Скандинавії.

Щодо Зеленського, то у зверненні до міністрів спорту цих країн він звернув увагу на «шлях терору», який обрала Росія, через що вона «не має місця у цивілізованому світі». А також наголосив, що лише кілька атлетів з РФ та Білорусі засудили війну, тоді як більшість з них пов'язана з військовими структурами, а тому вони не можуть виступати під жодним нейтральним чи білим прапором.


10 лютого 2023 22:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід

Película Disfraces
Marvel Costumes
COSTUMI ANIME
Halloween dresses
party suit
axis powers hetalia
goblin slayer gotoubun
cm rhapsody lolita
wear parties daily
COSPLAY WIGS
uccisore di demoni

2023-04-19 06:50




Поділитися

Кваліфікація ЧС-2026. Бразилія – Еквадор. Огляд матчу

 

07 вересня 2024 12:18

Кваліфікація ЧС-2026. Аргентина – Чилі. Огляд матчу

 

06 вересня 2024 08:30

Суперкубок УЄФА. Реал – Аталанта. Церемонія нагородження

 

15 серпня 2024 10:10