Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Україна – Чехія. Анонс матчу Ліги націй

У 4-му турі Ліги націй команда Сергія Реброва зустрінеться з командою Чехії. Вереснева зустріч суперників завершилася перемогою чехів – 3:2.








УКРАЇНА –
ЧЕХІЯ
14 жовтня, початок матчу – о 21:45
Польща,
Вроцлав. Стадіон «Тарчинськи Арена»
Арбітр:
Гільєрмо Квадра (Іспанія)
TV-трансляція – Суспільне (регіони), Megogo Спорт

Україна

Ну що, довгоочікувана перша перемога у цій кампанії Ліги націй є. Ура! Насправді, якщо без іронії, то нарешті у цієї версії збірної України під керівництвом Сергія Реброва з'явилась більш-менш чітка структура та організація гри між лініями.

Проте, якщо знову говорити серйозно, то радіти поки занадто рано. Ми все ще поліруємо останню сходинку у своєму квартеті. І якщо говорити ще відвертіше, то грузини були максимально близькими, щоб звести той поєдинок внічию. Тим не менш, ці три очки нам потрібні були як кисень. Особливо, для крихкого становища Сергія Реброва. Та і загалом футболістів, у ментальному плані. Бо в разі чергової поразки, можна було б впасти в таку моральну яму, що навіть страшно...

Примітно, що позитивний результат з Грузією Віллі Саньоля вдалось здобути по суті та за фактом не основним та досить експериментальним складом. Виною всьому катастрофічна серія травм. Під час цього жовтневого циклу Ребров не може розраховувати відразу на дев'ятьох виконавців.

Мова, звичайно, йде про Віктора Циганкова, Віталія Миколенка, Володимира Бражка, Олександра Піхальонока, Руслана Мал
иновського, Андрія Луніна, Олександра Зінченка, Тараса Степаненка та Андрія Ярмоленка. Може лише зіграти проти «локомотиву» Степаненко. За словами українського тренера, опорний хавбек «Шахтаря» готувався до цього матчу у загальній групі. Втім, таке враження, що такі вимушені зміни тільки зіграли на руку першій команді країни.

Що потрібно робити українцям у двобої з чехами, щоб і тут забрати три очки? Та все те саме. Свої моменти ми знайдемо, головне – витримати тиск та не посипатися. Знову ж таки у куті стоїть приславута організація та структура. Потрібно забезпечити мінімум провалів та вільних зон за власними силами. Якраз за це ми і поплатилися у першій грі з підопічними Івана Гашека.

Чехія

Збірна Чехії теж невдало стартувала у новому розіграші Ліги націй. У дебютному поєдинку підопічних Івана Гашека було розбито у Тбілісі 4:1, причому єдиний м'яч гості забили наприкінці поєдинку за рахунку 0:4.

Невдало виступили чехи і на ЄВРО-2024: останнє місце у групі. До речі, чехи і на ЧЄ грали в одній групі із Грузією.

Після цієї серії невдач головний тренер збірної Чехії заявив, що піде у відставку. За словами Івана Гашека, «йому тут робити нічого». Мовляв, якщо його команда невдало зіграє і в наступному поєдинку, то він точно покине збірну.

Наступний поєдинок чехів – проти збірної України. Футболісти зібралися й підтримали свого тренера, здобувши перемогу 3:2.

І наступного туру чехи перемогли: обіграли албанців 2:0. І тепер команда Гашека має чудові шанси на перше місце й підвищення у класі.

Після матчу з албанцями Гашек зазначив, що його команда грала суворо на результат, оскільки тримала в голові гру з українцями.

Наставник чехів зазначив, що дуже розраховує на три очки у грі проти України. За його словами, збірна Чехії дуже прагне потрапити на найближчий чемпіонат світу, а тому для цього треба вирішити перше завдання – забезпечити собі «запасний аеродром» у вигляді першого місця в групі Ліги націй.

Історія протистоянь

Команди провели шість поєдинків. Поки що рівність: дві перемоги в активі нашої збірної, дві вікторії здобули чехи. Ще два матчі завершилися внічию. Однак різниця м'ячів на користь Чехії: 9:6.

Останній за ліком поєдинок було зіграно місяць тому. Тоді команда Івана Гашека обіграла команду Сергія Реброва 3:2. За чехів забивали Шульц (двічі) та Соучек, за нашу команду – Ванат та Судаков.

Зазначимо, що суперники вже перетиналися й раніше у матчах Ліги націй. 2018 року команда Андрія Шевченка двічі перемогла збірну Чехії.

Орієнтовні склади:

Україна:
Трубін, Конопля, Сваток, Забарний, Матвієнко, Степаненко, Шапаренко, Судаков, Мудрик, Зубков, Яремчук
.

Чехія: Коварж, Вітик, Цоуфал, Боріл, Шульц, Соучек, Провод, Черв, Голеш, Гложек, Хорей.

За матеріалами
sport.ua та ua-football.com


14 жовтня 2024 09:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга націй. Група А1. Польща – Хорватія. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 00:12

Ліга націй. Група А4. Іспанія – Сербія. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 00:10

Ліга націй. Група А4. Швейцарія – Данія. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 00:06