Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Україна – Чехія 1:1. Ліга націй. У очікуванні фінішної інтриги

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

Дві стартові невдачі в Лізі націй перетворили кожен наступний поєдинок «синьо-жовтих» у турнірі в такий собі фінал. Зупинивши в третьому турі переможну ходу команди Грузії, підопічні Сергія Реброва в понеділок планували взяти реванш за празьку поразку від чехів.

Порівняно з матчем у Познані, наш тренерський штаб зробив лише одну заміну: в опорній зоні замість Калюжного (котрий за протистояння з грузинами отримав схвальну пресу) з’явився з капітанською пов’язкою на рукаві Степаненко.

Його досвіду, на жаль, виявилося замало, аби вгамувати наступальне завзяття опонента. Чехи використали територіальну перевагу, відкривши рахунок після першого ж кутового. Момент на 18-й хвилині став для українців удвічі драматичнішим, враховуючи травму Гуцуляка. Зустрівшись у повітрі з височенним Соучеком, гравець «Полісся» залишив поле на ношах. Оскільки порушення правил не було, арбітрові залишалося зафіксувати гол: це Черв відкрив лік своїм м’ячам за збірну.

Згадуючи більш ранні спроби номінальних гостей вразити ціль (удар Шульца прямо в руки Трубіну, «постріл» Черни метрів із 20 вище «дев’ятки»), язик не повернеться назвати взяття воріт алогічним. Хоча першу гольову нагоду створили саме господарі. Мудрик у звичному для себе стилі на п’ятій хвилині прорвався лівим флангом до карного майданчика й викотив мяч під удар Шапаренку. Того, вочевидь, збив з пантелику Довбик, пропустивши пас. Але все одно момент Микола змарнував цілком гольовий.

Мудрик незадовго до перерви став героєм іще одного цікавого епізоду. Відгукнувшись на передачу Судакова, він «тактовно», але переконливо відтіснив від м’яча візуально більш потужного Соучека. Шкода, не вклав в удар потрібну силу – снаряд став легкою здобиччю чеського голкіпера.

Уже в компенсований час першої половини гри суддям довелося звертатися за допомогою до колег із бригади VAR. На щастя для нас, версія арбітрині-лайнсмена про офсайд у Вітіка підтвердилася. Йти на перерву з дефіцитом у два голи було б зовсім сумно.

Відео передивлялися й одразу після відпочинку, коли Крейчи, намагаючись завадити Коноплі завершити атаку, зіграв рукою. Довбик невідпорно пробив з «точки», відновивши рівновагу.

1:1 – то вже була інша справа. Втім, час, що залишався, позначався питанням про те, в кого з суперників залишилося більше сил після перемог у попередніх зустрічах. Адже й чехи не вдавалися до значних кадрових ротацій, фактично зберігши той склад, що забезпечив домашній виграш у албанців. Багато що залежало від довжини та свіжості лав запасних.

У грі на зустрічних курсах, що, без сумнівів, подобалася глядачам, наші співвітчизники виглядали більш активними. Проте – без реальних загроз воротам Коваржа (винесемо за дужки удар Зубкова зі штрафного). Чехи шукали шляхи для відповідей, але, напевно, не надто засмутилися й нічиїй, яка виводила їх у одноосібні лідери квартету.

Отже, турнірне становище в «українській» групі після чотирьох турів знову вкрай заплутане. Жодна з команд іще нічого не вирішила. Жодна не втратила шансів на успішне завершення боротьби, що гарантує захоплюючий фініш!

Ліга націй. Група В1. 4-й тур

УКРАЇНА – ЧЕХІЯ 1:1
Голи: Довбик (53, з пенальті) – Черв (18).
Україна: Трубін, Матвієнко, Забарний, Таловєров, Конопля (Тимчик, 80), Степаненко (Калюжний, 64), Мудрик, Шапаренко (Криськів, 64), Судаков, Гуцуляк (Зубков, 22), Довбик (Яремчук, 80).
Чехія: Коварж, Боржил (Змрзли, 70), Крейчи, Вітік, Провод (Гложек, 58), Черв, Соучек, Цоуфал, Шульц (Кухта, 90+3), Хори (Клімент, 70), Черни (Лінгр, 58).
Арбітр – Куадра (Іспанія).
Попередження: Криськів (76) – Хори (64), Черв (89), Клімент (90+3), Лінгр (90+4).
Вроцлав (Польща). Стадіон «Тарчинськи Арена».

14 жовтня 2024 23:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга націй. Група А1. Польща – Хорватія. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 00:12

Ліга націй. Група А4. Іспанія – Сербія. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 00:10

Ліга націй. Група А4. Швейцарія – Данія. Огляд матчу

 

16 жовтня 2024 00:06