Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ель-Каабі: «Я мріяв грати у єврокубках»

«Олімпіакос» розпочав свій шлях у Лізі конференцій УЄФА-2023/24 зі стикових матчів плей-офф, що не завадило нападаючому Аюбу ель-Каабі вийти у лідери серед бомбардирів турніру. Забивши 10 голів у восьми матчах, він допоміг пірейцям вперше в історії пробитися до єврокубкового фіналу, де вони поборються з «Фіорентиною».

Майже напевно марокканець стане найкращим бомбардиром Ліги конференцій – дуже непогано для 30-річного футболіста, який проводить дебютний сезон у єврокубках. В інтерв'ю UEFA.com ель-Каабі розкриває секрет свого успіху.

Про дитинство в Марокко

«У мене було звичайнісіньке дитинство. Я родом із Дерб Мили, скромного району Касабланки. Я почав грати на вулицях і знайшов свій шлях завдяки старанності та рішучості. Я зрозумів, що успіх залежить від наполегливої ​​праці, цілеспрямованості та божественного керівництва.

Під час шкільних канікул підробляв різними випадковими заробітками, переважно теслярством. Чистив килими, торгував сіллю. Я багато працював, щоб підтримувати себе, і пишаюся цим. Це навчило мене життя. Я зрозумів, що життя нелегке».

Про перехід в «Олімпіакос» у серпні 2023-го

«Пропозицію від «Олімпіакоса» я сприйняв як особистий виклик. «Олімпіакос» – престижний клуб, який завжди бореться за трофеї у Греції та бере участь у єврокубках.

Я мріяв грати у єврокубках. Тепер, завдяки Аллаху, ми вийшли у фінал і знаходимося в одному маленькому кроці від найбільшої радості: підняття трофея! Я сподіваюся, що ця мрія здійсниться 29 травня».

Про п'ять голів у матчах з «Астон Віллою»

«Після нашого камбека [з рахунку 1:4] проти Маккабі впевненість різко зросла. Ми стали згуртованими і знову здобули впевненість у своїх силах. Все це склалося воєдино в Англії [у першому півфінальному матчі з «Астон Вілла»] та на очах у багатьох наших уболівальників. Для тих, хто завзято йде до своєї мети немає нічого неможливого.

Раніше «Олімпіакос» ніколи не доходив навіть до півфіналу, не говорячи вже про фінал. Ми всі були горді та щасливі, особливо коли люди зустрічали нас в аеропорту. Це велика радість не лише для наших уболівальників – нами пишається вся Греція».

Про важливість Хосе Луїса Менділібара

«Він прийняв «Олімпіакос» у дуже непростий час. Менділібар має великий досвід – він тренував безліч команд і виграв Лігу Європи з «Севільєю». Він вселив у мене велику впевненість, дозволив мені почуватись комфортно на полі, дав мені більше свободи. Дякую йому, всьому тренерському штабу та фізіотерапевтам клубу. Вони завжди стежать, щоб ми були у чудовій формі».

29 травня 2024 11:34







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20