Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЛК, 3-й раунд. Безус забиває вже шостий гол, Яремчука прорвало

Третій кваліфікаційний раунд Ліги конференцій – це 64 команди, розділених на 32 ігрові протистояння. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох матчів виходять у раунд плей-офф кваліфікації, переможені прощаються з євробкуками.

10 серпня

АРІС (Салоніки, Греція) – ДИНАМО (Київ, Україна) – 1:0
Гол:
Пальма (69, з пенальті).

Підопічні Мірчі Луческу розпочали єврокубковий сезон, програвши грецькому «Арісу» в гостях.

БРЮГГЕ (Бельгія) – АКУРЕЙРІ (Ісландія) – 5:1
Голи:
Спілерс (10), Ванакен (40), Сков Ольсен (41), Тьяго (45, з пенальті), Яремчук (77) – Вілард (60).

Для скромного ісландського клубу «Акурейрі» поїздка на стадіон «Ян Брейдель» стала кульмінацією клубної історії – щойно команда прибула на стадіон «Брюгге», персонал одразу ж зібрав у гравців їхні мобільні телефони. Незважаючи на високий настрій на бій, «Акурейрі» не зумів нічого протиставити сильнішій команді – вже до перерви «Брюгге» вів із рахунком 4:0.

Це була чудова можливість для тренера господарів Ронні Дейли випустити на поле українського форварда Романа Яремчука, щоб той забив і набув упевненості.

У підсумку Роман змарнував два чудових шанси відзначитися «з другого поверху», але з третьої спроби у нього все вийшло. На 77-й хвилині Яремчук у дотик замкнув передачу Де Кайпера з лівого флангу – і забив уперше за 10 місяців. У цій зустрічі було забито 6 м'ячів, але гол Яремчука став найкрасивішим взяттям воріт цього вечора.

ТОБОЛ (Казахстан) – ДЕРРІ СІТІ (Ірландія) – 1:0
Гол:
Асранкулов (68).

Для «Тобола» триває казковий період у Лізі конференцій. Інакше це не опишеш. Спершу представник Казахстану пройшов «Гонку» з Фінляндії, а потім спричинив бомбу, залишивши за бортом півфіналіста останнього розіграшу цього турніру «Базель». У протистоянні зі скромним «Деррі Сіті» вже якось само собою від «Тобола» чекають успіху.

І в першому матчі команда не підвела своїх вболівальників. Доклався й новачок Євген Шахов, який вийшов на заміну на 68-ій хвилині, наприкінці зустрічі отримав жовту.

СТРУГА (Північна Македонія) – СВІФТ (Люксембург) – 3:1
Голи:
Ібраїмі (23, 40, 77, з пенальті) – Штольц (46).

Один з небагатьох нецікавих для української Таблиці коефіцієнтів матчів стадії. Але цікавий в контексті автора хет-трика. Колись він грав в УПЛ. У цьому єврокубковому сезоні Ібраїмі забив уже шість голів!

БУДЕ-ГЛІМТ (Норвегія) – П'ЮНІК (Вірменія) – 3:0
Голи:
Гренбек (6), Мумбанья (31), Пеллегріно (56).

Норвегія потужно йде в єврокубках. Поки що не втратила жодного представника, в Таблиці коефіцієнтів обходить Україну й вже має майже гарантоване місце у раунді плей-офф ЛК для «Буде-Глімта». Принаймні, після 0:3 «П'юніку» в цьому протистоянні ловити нічого.

Цей сезон для команди Егіше Мелікяна буде не таким вдалим, як попередній, коли був вихід в груповий раунд єврокубкового турніру. Антон Братков відіграв за «П'юнік» увесь ігровий час.

САБАХ (Азербайджан) – ПАРТИЗАН (Сербія) – 2:0
Голи:
Летич (70, 74).

«Сабах» цілком закономірно, цілком заслужено переміг іменитий «Партизан». За «Сабах зіграли екс-представники УПЛ Анатолій Нурієв (грав за «Минай») та Венсан Тіль (грав за «Ворсклу»). Другий, власне, замінив першого на 82-ій хвилині.

ОМОНІЯ (Кіпр) – МІДТЬЮЛЛАНН (Данія) – 1:0
Гол:
Безус (38).

«Омонія» здобула перемогу над данським «Мітьюлланном». Єдиний гол – на рахунку українця Романа Безуса. Рахунок був відкритий під завісу першого тайму, на 38-й хвилині. Роман Безус підстеріг обрізку гравця гостей біля штрафного майданчика і прошив воротаря низовим ударом.

У підсумку «Мітьюлланн» перебив господарів за ударами більш ніж вдвічі, але гол українця так і залишився єдиним у матчі. Роман був замінений на 79-й хвилині.

ВАЛМІЄРА (Латвія) – ПАРТИЗАНІ (Албанія) – 1:2
Голи:
Сільва (27) – Цара (58), Грезда (76).

«Вальмієра» розпочинала свій шлях у єврокубках в Лізі чемпіонів, але може залишитися ні з чим, без групового етапу. Іван Желізко та Рифет Капич наче щось відчували, вчасно пішовши з колективу…

ВІКТОРІЯ (Чехія) – ГЗІРА (Мальта) – 4:0
Голи:
Буха (10), Дуросімні (23), Шульц (73), Копіц (90+4).

«Вікторія» була на межі вильоту з Ліги конференцій у другому раунді кваліфікації, коли недооцінила в одному з матчів «Прогрес» з Люксембургу. Зі «Гзірою» чехи такої помилки не допустили. 4:0 – і зняття майже всіх питань щодо переможця пари.

ДІЛА (Грузія) – АПОЕЛ (Кіпр) – 0:2
Голи:
Креспо (45+1), Ефрем (64).
Вилучення: Ету (86, «Д», пряма червона)

Дива рано чи пізно закінчуються. Кривдник «Ворскли» не впорався з АПОЕЛем на своєму полі. Хоча за рівнем гри команда Андрія Демченка не була безнадійною. Це просто клас суперника, на відміну від розкладів сил з «Ворсклою», вищий. Євген Кучеренко відіграв увесь вам, Микола Ковталюк – 66 хвилин.

ЛЕГІЯ (Польща) – АУСТРІЯ (Австрія) – 1:2
Голи:
Мучі (87) – Хускович (11, 56).

«Легія» не заслуговувала на поразку, майже увесь матч «возивши» суперника. «Аустрія» забила два м'ячі з трьох влучань у площину. Але не можна говорити, що протистояння вже закрите. Якщо поляки в гостях зіграють як мінімум не гірше, то шанси будуть.

Ігор Харатін увесь матч просидів на лаві для запасних.

НЕФТЧІ (Азербайджан) – БЕШИКТАШ (Туреччина) – 1:3
Голи:
Лебон (79) – Абубакар (14), Мулека (23), Учан (62).

Важливий матч для вболівальників «Динамо», адже тут визначається потенційний суперник киян у раунді плей-офф. «Бешикташ», звісно, свій клас у першій грі продемонстрував. Турки вели в два м'ячі вже до 25-ї хвилини, але потім «Нефтчі» заспокоїв гру. Хоча в підсумку програв з різницею у все ті ж два голи.

Якщо «Динамо» пройде «Аріс», то, швидше за все, доведеться їхати в Туреччину.

РУСЕНБОРГ (Норвегія) – ХАРТС (Шотландія) – 2:1
Голи:
Фредеріксен (15), Нельсон (45+2) – Шенкленд (79).

Норвегія вже обійшла Україну у Таблиці коефіцієнтів. З такими результатами у нас, і у них – це закономірно. Голом на 79-ій хвилині «Хартс» залишив собі й вболівальникам шанс, що все ж «Русенборг» не пройде далі. Треба чекати на наступну гру.

САНТА КОЛОМА (Андорра) – АЗ (Нідерланди) – 0:1
Гол:
Михайлович (75).

Тут очікувався розгром, але «Санта Колома» дуже гідно виступила в матчі з АЗ. Чи просто АЗ недооцінив суперника й не напружувався в першому поєдинку? Звісно, в Нідерландах буде інший футбол, але ж сьогоднішній результат вже в будь-якому випадку залишиться в історії.

Увесь матч за «Санта Колому» відіграв українець Андрій Маркович.

СЕПСІ (Румунія) – АКТОБЕ (Казахстан) – 1:1
Голи:
Варга (89) – Ельдер Сантана (65).

«Сепсі» трохи більше володів ініціативою, але не зумів втілити це в перевагу на табло. В матчі-відповіді фаворитом буде «Астана».

ФАРУЛ (Румунія) – ФЛОРА (Естонія) – 3:0
Голи:
Алібек (48), Будеску (80), Кейруш (90+5).

В Естонії залишилася одна команда у єврокубках – і вона вже під величезною загрозою вильоту. «Флорі» треба здійснити диво, аби залишити свою країну в грі…

ХАМРУН СПАРТАНС (Мальта) – ФЕРЕНЦВАРОШ (Угорщина) – 1:6
Голи:
Монтебелло (89) - Абу Фані (3), Захаріассен (51), Варга (53, 56, 65), Овусу (90).

Після відставки свинособачого тренера «Ференцварош» потужно йде єврокубками: 4:0, 2:0, 6:1 сьогодні. Ось що значить очистити повітря від смердючих виродків.

ХАПОЕЛЬ (Беєр-Шева, Ізраїль) – ЛЕВСКІ (Болгарія) – 0:0

Ізраїль чіпляє ще 0,5 очка до Таблиці коефіцієнтів. У цієї країни може бути прорив. На Україну тиснуть зі всіх боків.

АДАНАДЕМІРСПОР (Туреччина) – ОСІЄК (Хорватія) – 5:1
Голи:
Свенссон (3), Сарі (16), Ндіайє (52, 67), Ердоган (88) – Гржан (73).

Українець Олександр Драмбаєв вийшов в основі «Осієка» і відіграв увесь матч. Але краще б не грав. Після п'яти пропущених можна й психологічну травму отримати. «Аданадемірспор» знищив суперника.

АРОУКА (Португалія) – БРАНН (Норвегія) – 2:1
Голи:
Мухіка (23), Крісто (74) – Вармінг (80).

«Ароука» не надто частий гість у єврокубках, тому момент для цієї команди трепетний. Шкода тільки, що тренер не довірив місця в основі Богдану Мілованову. Він так і просидів весь матч у запасі.

Б36 Торсхавн (Фарерські острови) – РІЄКА (Хорватія) – 1:3
Голи:
Агнарссон (33) – Янкович (41), Года (48).

У Лізі чемпіоні представник Фарерських островів феєрить. Але КІ Клаксвік – це виняток, а не частина тенденції. Бо Б36 Торсхавн, швидше за все, вилетить від «Рієки». Шансів мало.

ЛЕХ (Польща) – СПАРТАК (Словаччина) – 2:1
Голи:
Мархвінський (46), Вельде (63) – Штетіна (87).

Найімовірніше, у цьому протистоянні визначається наступний єврокубковий суперник «Дніпра-1». Поки що на крок ближче до раунду плей-офф представник Польщі. Але словаки вдома спробують відігратися. Гол Лукаса Штетіни, який колись представляв УПЛ, дає на це надію.

ТВЕНТЕ (Нідерланди) – РИГА (Латвія) – 2:0
Голи: Сампстед (11), Ротс (67).

Не можна сказати, що поразка 0:2 – це гідно. Але ж це представник Нідерландів, а то – представник Латвії. Країни з різних полюсів Таблиці коефіцієнтів. «Рига» не програла розгромно – й за це команді вже респект. Честь також має значення.

ФЕНЕРБАХЧЕ (Туреччина) – МАРІБОР (Словенія) – 3:1
Голи:
Бекао (58), Кахведжи (62), Тадич (90+3) – Страйнар (72).

Для «Фенербахче» у цій Лізі конференцій продовжується легка прогулянка. Серйозне випробування буде у раунді плей-офф, коли «канарки», швидше за все, зіграють з «Твенте». А поки що розминка.

ЦЕЛЬЄ (Словенія) – НІМАН (Білорусь) – 1:0
Голи:
Іквуемесі (69).

«Цельє» в попередньому колі відбору здолав представника Португалії, було б шкода зараз вилітати від ноунеймів з країни-посіпаки агресорів. Поки що мінімальна перевага на боці словенців. Є шанс, що не упустять.

За «Німан» весь матч відіграв українець Юрій Пантя. Хоча який то українець, якщо досі працює в країні, яку використовують для вбивства його земляків…

FCSB (Румунія) – НОРШЕЛЛАНН (Данія) – 0:0

«Норшелланн» гідно вийшов з ситуації, коли доводилося грати в меншості з 59-ої хвилини. Це не просто нічия, а нічия, здобута закономірно за грою. Тож данці можуть бути задоволені собою.

ХІБЕРНІАН (Шотландія) – ЛЮЦЕРН (Швейцарія) – 2:1
Голи:
Ньюелл (46), Венде (73) – Бека (56).

Шотландці можуть допомогти Україні, вибивши з єврокубків одного з представників конкурента України у ТК. Запас у два м'ячі – зручний гандикап, хоча й не повна гарантія успіху.

БАЛКАНІ (Косово) – ЛІНКОЛЬН РЕД ІМПС – (Гібралтар) – 2:0
Голи:
Кореніка (59), Траші (62).

РАПІД (Відень, Австрія) – ДЕБРЕЦЕН (Угорщина) – 0:0

ХАЙДУК (Хорватія) – ПАОК (Греція) – 0:0

11 серпня 2023 00:18







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20