Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЛК, 2-й раунд. Діла - Ворскла. Анонс матчу

Команда Віктора Скрипника виграла перший матч та вважається фаворитом пари. Але перевага 2:1 – не привід розслаблятися.

ДІЛА (Грузія) – ВОРСКЛА (Україна)
Четвер, 3 серпня, 20:00.
Горі. Стадіон ім. Тенгіза Бурджанадзе
Головний арбітр – Сімоне Соцца (Італія)

Перемога «Ворскли» у першому матчі стала приємним бонусом для українських вболівальників, але глобально вона ще нічого не означає. Торік полтавці також здобули перемогу у першій серії протистояння, а потім вилетіли від АІКа. І навпаки: на попередньому етапі кваліфікації «Діла» з аналогічним рахунком 1:2 поступилася віцечемпіону Словаччини, однак вдома нав'язала свої правила, забила двічі й пройшла далі. Мета грузинської команди – продовжити свою казку. Мета представника України – подолати нарешті прокляття другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. Побачимо, чиї аргументи будуть змістовнішими.

Новини «Діли»

«Діла» у доброму тонусі – це факт. Для грузинської команди сезон перебуває у самому розпалі. Підопічні Демченка вже зіграли три матчі у Лізі конференцій, у червні провели один матч внутрішнього чемпіонату, у червні - липні – два матчі Суперкубка Грузії. Такий графік знімає необхідність проводити товариські матчі, але водночас не перенавантажує команду. До матчу-відповіді з «Ворсклою» «Діла» цілеспрямовано готувалася один тиждень.

У першій серії протистояння команда Андрія Демченка здивувала «Ворсклу» чималою стартовою активністю та швидкістю на флангах. Здалося, що саме такої гри від суперника полтавці не очікували. Хоча багато моментів представник Грузії не створював. Був шанс на перших хвилинах, потім – реалізований Ковталюком момент. Однак не варто вважати цей обмежений арсенал істинним атакувальним рівнем «Діли». Вдома грузини діють набагато агресивніше.

На своєму полі ДАКу-1905 підопічні Демченка довгий час взагалі не дозволяли розвернутися. Лише під кінець гри, коли суперник зрозумів, що пахне смаженим, почали з'являтись моменти біля воріт Кучеренка. Український воротар відіграв надійно, хоча в одному з епізодів врятувала поперечина.

Новини «Ворскли»

Тиждень тому «Ворскла» провела свій перший офіційний матч сезону (проти «Діли»). Зараз буде – другий офіційний. Матч першого туру чемпіонату України за участю полтавців перенесли, тож команда не поверталася до рідної країни, а з Польщі перебралася одразу до Грузії. Часу було вдосталь і на логістику, і на підготовку до матчу. Головне, аби через такий графік не страждав тонус.

У першому матчі Віктор Скрипник дещо здивував стартовим складом, залишивши на лаві для запасних Скляра. Однак Челядін і Павлюк, які вийшли в центрі поля поруч з Юрченком, загалом відіграли нормально. Були проблеми на лівому фланзі оборони, де «возили» молодого Крупського. Однак його вихід – це якраз вимушена міра, зумовлена пошкодженням Бацули. Якщо Андрій встиг відновитися, то це буде посилення «Ворскли» порівняно з першим матчем.

На тижні полтавці також доукомплектували лінію атаки молодим бразильським нападником, однак він проти «Діли» точно не зіграє. У найкращому випадку – проти АПОЕЛа або «Войводини» в третьому кваліфікаційному раунді, якщо «Ворскла» туди проб'ється.

Статистика особистих зустрічей

Тиждень тому команди провели між собою перший офіційний матч в історії. Для «Діли» це був також перший офіційний матч проти представників України, а для «Ворскли» – проти представників Грузії. Загалом, крім «Ворскли», з грузинами у Європі грали тільки «Карпати»: двічі по 1:0 у кваліфікації Ліги Європи 2010/11. Відтак, в України проти Грузії наразі – стовідсоткова статистика.

Останні матчі команд

У «Діли» в найближчі вихідні поновлюється чемпіонат Грузії. Там команда Демченка зірок з неба не хапає, йдучи на п'ятому місці після 19-ти турів. Але таблиця дуже щільна, від третього місця горців відділяють всього три очки. У Європі для «Діли» цей сезон уже можна називати проривним, адже команда вперше за останніх п'ять єврокубкових кампаній зуміла пройти одного суперника в протистоянні на виліт.

 «Ворсклу» звикли називати невдахою Ліги конференцій, хоча у неї немає жодної поразки в цьому турнірі в основний ігровий час. Виліт від КуПСа, а потім від АІКа траплявся в овертаймах.

Чого чекати

Мінімальна перевага після першого матчу – це фактично не перевага. Один гол здатен повернути «Ділу» в гру. «Ворсклі» важливо не повторити помилок ДАКа й не віддавати суперникові ініціативу. Адже вдома забити м'яч-другий-третій для підопічних Демченка – не проблема. Секрет успіху «Ворскли» – це її забитий м'яч. Він може вплинути на суперника насамперед психологічно. Перший матч показав, що захист не безгрішний що в одних, що в інших.

Що далі

Все просто: у кого буде краща різниця забитих-пропущених за сумою двох матчів, той і пройде далі. І далі зіграє або з АПОЕЛом (Кіпр), або з «Войводиною» (Сербія). Перший матч між потенційними суперниками «Діли»/Ворскли» закінчився перемогою кіпріотів 2:1.

 

3 серпня 2023 09:24







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20