Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Белотті: «Олімпіакос» – хороша команда з відмінними гравцями. Вони вибили «Астон Віллу»

Інтерв'ю з нападником «Фіорентини» Андреа Белотті перед фіналом Ліги конференцій, у якому його команда зіграє проти «Олімпіакоса».

Про шлях «Фіорентини» до Афін

«Я приєднався до «Фіорентини» перед 1/8 фіналу. До цього вони грали дуже добре, бо, як на мене, підходили до матчів із правильним настроєм та повагою до суперників. Звичайно, той факт, що багато хто з них уже пройшов цей шлях минулого року, допоміг команді краще справлятися з певними ситуаціями. Так що ми заслужено вийшли у фінал. Ти все більше звикаєш до європейського футболу, до стилю різних країн».

Про гол у півфіналі проти «Брюгге»

«Це був чудовий м'яч, але я думаю, що всі мої голи чудові, навіть найпростіші! Ми розуміли, що перший матч вдома дуже важливий, і перед трибунами, які підтримували нас із самого початку, хотіли досягти гарного результату. Забити у півфіналі єврокубка, у дуже важливій грі – це справжній привід для гордості. Мій сплеск емоцій – спосіб показати, наскільки важливим був гол у той ключовий момент».

Про фінал у Греції

«Фінал – це завжди складно. «Олімпіакос» – хороша команда з відмінними гравцями. Вони вибили дуже сильну «Астон Віллу», яка провела чудовий сезон у прем'єр-лізі. Буде складно, бо це фінал із одного матчу. Не треба боятися програти, бо коли ти боїшся, то завжди робиш помилки. Потрібно просто усвідомлювати важливість. Я обов'язково поговорю з партнерами, бо мій досвід торішнього фіналу [Ліги Європи проти «Севільї»] може допомогти в керуванні грою».

Про уроки минулого сезону

«Грати у своєму першому єврокубковому фіналі завжди непросто. Треба розуміти, що у певні моменти ти маєш робити правильні речі, приймати правильні рішення. На жаль для моїх нинішніх партнерів, все склалося невдало [у минулорічному фіналі Ліги конференцій проти «Вест Гема»], але я пам'ятаю, що «Фіорентина» грала відмінно і заслуговувала на перемогу. Цього року ми знову докладемо всіх зусиль, щоб завоювати трофей. Ліга конференцій – чудове джерело сили для нашої команди. Два фінали поспіль не є якоюсь випадковістю».

Про значення перемоги у фіналі

«Флоренція живе та дихає футболом. Перемога зробить місто щасливим та подарує йому справжнє свято. Мене не було у «Фіорентині» минулого року, але можу уявити, через що довелося пройти команді та місту, коли вони програли фінал. Цього разу нам потрібен інший результат, щоб місто нарешті змогло відсвяткувати як слід.

Цей фінал є важливим і для того, кого, на жаль, уже немає з нами. Того, хто жив «Фіорентиною», вболівав за неї всім серцем і душею, хто зробив для «Фіорентини» все і назавжди житиме в наших серцях. Я говорю про генерального директора Джо Барона, якого не стало у березні».

29 травня 2024 10:41







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20