Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Базель – Фіорентина 1:3 (заг. 3:4, дод. час). ЛК, 1/2 фіналу. Звіт

«Фіалки» – перша команда, яка зіграє у фіналах усіх чотирьох єврокубкових турнірів. Гол Барака на останніх секундах овертайму приніс італійцям путівку до Праги, де вони зіграють із «Вест Гемом».

«Фіорентина», яка несподівано програла домашній поєдинок «Базелю», змушена була на виїзді йти вперед з перших хвилин. Гості володіли суттєвою перевагою у всіх компонентах гри, але створити реальну загрозу біля воріт швейцарців тривалий час не вдавалось.

В середині тайму мав забивати Ніколас Гонсалес, але після поперечної передачі з близької відстані пробив головою повз ліву стійку. А вже за чотири хвилини його друга спроба увінчалась успіхом: черговий навіс (цього разу з кутового) і результативне замикання головою повз кіпера. За трохи Бонавентура завершував передачу від Додо, розстрілюючи Марвіна Хіца – той дивом зреагував і відвів загрозу.

По перерві «Базель» зрівняв: Амдуні отримав передачу з центру поля, накрутив захисника у воротарському і влучно пробив з гострого кута. В середині другого тайму Гонсалес оформив дубль, добивши м'яч після відскоку з близької відстані. Жодна з команда не змогла знайти аргументів, аби здобути перевагу в основний час і доля другого півфіналіста вирішувалась в овертаймах.

На початку другої п'ятнадцятихвилинки матчу було призупинено через інцидент на трибунах – одному з уболівальників стало погано. Обидві команди мали шанс забити вирішальний гол, але фортуна посміхнулась італійцям, які, заради справедливості, до цього змарнували з десяток стовідсоткових нагод. Героєм став Барак. Йович міг добивати суперника, але, вийшовши сам на сам, влучив у стійку.

Таким чином, у фіналі, який відбудеться 7 червня у Празі, зустрінуться «Фіорентина» та «Вест Гем»


БАЗЕЛЬ (Швейцарія) – ФІОРЕНТИНА (Італія) – 1:3 (заг. 3:4, дот. час)
Голи:
Амдуні (55) – Н.Гонсалес (35, 72), Барак (120+9).
Базель: Хіц, Ланг, Адамс, Пельмар, Ндоє, Т.Джака (Фрай, 88), Бургер (Малес, 106), Калафіорі, Огюстен (Зечирі, 81), Амдуні, Діуф.
Фіорентина: Террачано, Додо, Міленкович, Ігор (Раньєрі, 56), Бірагі, Бонавентура (Барак, 106), Амрабат, Кастровіллі (Мандрагора, 120+2), Н.Гонсалес, Артур Кабрал (Йович, 91), Брекало (Іконе, 46).
Попередження:
Бургер (89) – Ігор (21), Раньєрі (59), Н.Гонсалес (90), Іконе (96), Бонавентура (104), Барак (120+11).

19 травня 2023 00:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20