Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга конференцій. Анонс перших півфінальних матчів

У «Фіорентини», «Базеля», «Вест Гема» та «Алкмаара» справи на внутрішній арені цього сезону могли б йти і краще, але в Європі у них поки що все виходить як слід.

Перші матчі 1/2 фіналу: 11 травня
«Фіорентина» – «Базель»
«Вест Хем» – «Алкмар»

«Фіорентина» готова до ривка

Після складного старту «Фіорентина» Вінченцо Італіяно набрала приголомшливу форму і недарма з 32 голами є найрезультативнішою командою цієї Ліги конференцій. Лука Йовіч та Артур Кабрал, забивши по шість м'ячів, лідирують у суперечці найкращих бомбардирів.

Флорентійці в якийсь момент упустили контроль у чвертьфіналі, програючи вдома по ходу матчу-відповіді з «Лехом» з рахунком 0:3 після перемоги на виїзді 4:1. Але зрештою вони зібралися і забили двічі – до захоплення їхнього тренера Італіяно. «Ми були єдині і зберігали компактність», – наголосив він після гри. «Фіорентина» виграла Кубок володарів кубків-1960/61 та не брала великих трофеїв з часів перемоги у Кубку Італії-2000/01. Чи завершиться цей сезон новим довгоочікуваним тріумфом?

«Базель» не боїться складнощів

У «Базеля» були складні часи у чемпіонаті Швейцарії, та й у Європі йому рідко випадали легкі матчі. Але стійкість – відмінна риса команди Хайка Фогеля. Відігравшись з 0:2 і вибивши «Слован» по пенальті в 1/8 фіналу, «Базель» витримав тиск «Ніци» в чвертьфіналі, зрівняв загальний рахунок наприкінці зустрічі у відповідь на виїзді, а потім і виграв у додатковий час.

У протистоянні з «Фіорентиною» швейцарський клуб може черпати натхнення у своїх минулих зустрічах із флорентійцями: перемога 2:1 на виїзді та нічия 2:2 вдома на груповому етапі Ліги Європи-2015/16. Форвард Даріан Маль вірить, що його команді під силу пройти весь шлях до кінця. «Ми у півфіналі - це дуже круто, - каже він. - На черзі «Фіорентина», з якою будуть два жорсткі матчі. Ми знаємо, на що здатні. І коли ви у півфіналі, у вас залишається лише одна мета – виграти трофей!» «

Головний фокус «Вест Гема»

Чеські легіонери «Вест Гема» Володимир Цоуфал та Томаш Соучек дуже хочуть повернутися до Праги 7 червня, коли у чеській столиці визначиться переможець Ліги конференцій.

До речі, «Еден Арена», де пройде фінал, обом футболістам знайома чудово – тут вони проводили домашні матчі у складі празської «Славії». Минулого сезону «Вест Гем» вилетів із Ліги Європи УЄФА саме на стадії півфіналу, і цього разу команда має намір пройти весь шлях до кінця. «Вже два роки поспіль ми у півфіналі, – сказав Соучек. – Торік не змогли вийти у фінал. Сподіваюся, вийде цього, тим більше матч пройде у Празі».

Нинішнього сезону у лондонців 11 перемог та одна нічия у 12 єврокубкових матчах, і з такою статистикою вони вважаються фаворитами у протистоянні з «Алкмааром». Зараз у «Вест Гема» з'явився непоганий шанс здобути свій перший трофей з сезону 1979/80, коли Тревор Брукінг та Ко виграли Кубок Англії.

«Алкмар» сподівається на рідні стіни

Данський нападник «Алкмаара» Йєнс Одгор не боїться команду Девіда Мойєса і налаштований максимально рішуче: «Ми готові до «Вест Хему». Відчуваю, що цього сезону наша команда здатна на великі звершення».

Востаннє голландський клуб грав у півфіналі єврокубків у сезоні 2004/05, коли поступився «Спортингу» у Кубку УЄФА. Крім того, «Алкмар» програв усі шість попередніх поєдинків в Англії, пропустивши в них 20 голів. Втім, як би не склався матч у Лондоні, у зустрічі у відповідь у «Алкмаара» обов'язково буде допомога 12-го гравця: команда Паскаля Янсена цього сезону виграла всі вісім домашніх матчів у єврокубках, забиваючи в середньому більше трьох голів за матч.

Де пройде фінал?

Вирішальний поєдинок Ліги конференцій УЄФА відбудеться 7 червня 2023 року у столиці Чехії Празі на Еден Арені.

У 2013 році тут відбувся матч за Суперкубок УЄФА, в якому «Баварія» обіграла «Челсі» за пенальті 5:4 (основний та додатковий час – 2:2). 2015-го на «Еден Арені» також пройшов фінал молодіжного ЄВРО – чемпіоном за підсумками серії 11-метрових стала збірна Швеції (4:3), яка зустрічалася з Португалією.

11 травня 2023 19:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20