Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга конференцій. Гент – Зоря. Анонс матчу

Лідер групи B «Гент» приймає луганську «Зорю» у п'ятому турі Ліги конференцій УЄФА, сподіваючись здобути четверту перемогу поспіль.

Бельгійська команда стартувала в групі з нічиєю 1:1 проти «Зорі», після чого виграла три матчі поспіль і очолює квартет із 10 очками. У четвертому турі хет-трик Гіфта Орбана допоміг чвертьфіналістам минулого сезону перемогти в Ісландії «Брейдаблік» з рахунком 3:2.

«Зоря» у попередньому турі програла тель-авівському «Маккабі» у Польщі 1:3. В активі луганчан чотири очки у трьох зустрічах. Після нічиєї з «Гентом» у першому турі українська команда обіграла в Ісландії «Брейдаблік» 1:0.

25 листопада у сербському місті Бачка-Топола «Зоря» провела перенесений матч третього туру проти «Маккабі» і також поступилася із рахунком 2:3.

Попередні зустрічі

У стартовому турі в Польщі відбулася перша зустріч між цими командами: Уго Кейперс відкрив рахунок на 67-й хвилині, але за три хвилини «Зоря» відновила рівність завдяки голу Едуардо Герреро.

Факти про команди

«Гент»
Статистика проти клубів з України: В1 Н2 П6 ЗГ9 ПГ24
Статистика в домашніх матчах із клубами з України: В1 Н0 П3

«Гент» здобув лише одну перемогу у дев'яти зустрічах із командами з України.

Крім матчу в першому турі, остання з них відбулася в раунді плей-офф Ліги чемпіонів УЄФА-2020/21. Після домашньої поразки від київського «Динамо» з рахунком 1:2 «Гент» програв у гостях 0:3. Нічия у Польщі у цій кампанії продовжила безвиграшну серію «буйволів» у виїзних матчах з українськими клубами до п'яти зустрічей (Н2 П3).

Свою єдину перемогу над українською командою «Гент» здобув удома проти «Олександрії» (2:1) на груповому етапі Ліги Європи УЄФА-2019/20; решту три матчі у Генті господарі програли.

«Гент» брав участь в обох попередніх розіграшах Ліги конференцій і незмінно виходив із групи. Минулого сезону бельгійці посіли у своєму квартеті друге місце, пропустивши вперед «Юргорден». У стикових матчах вони перемогли за пенальті «Карабах» (0:1 у гостях, 1:0 удома), потім здолали у 1/8 фіналу «Істанбул Башакшехір» (1:1 удома, 4:1 у гостях), поки не поступилися у чвертьфіналі «Вест Гему» (1:1 удома, 1:4 у гостях).

Вихід у чвертьфінал Ліги конференцій минулого сезону став для «Гента» повторенням найкращого результату в єврокубках. Перед цим він діставався до 1/4 фіналу Кубку УЄФА-1991/92.

Цього сезону «Гент» відібрався до групового етапу за рахунок перемог над «Жиліною» (5:1 вдома, 5:2 у гостях), «Погонню» (5:0 вдома, 1:2 у гостях) та АПОЕЛом (2: 0 вдома, 2:1 у гостях).

«Гент» виграв усі п'ять домашніх матчів цього єврокубкового сезону, забивши в трьох з них п'ять голів і пропустивши лише один раз. Перемога над «Брейдабліком» з рахунком 5:0 у третьому турі стала дев'ятим матчем у безпрограшній серії на своєму полі у єврокубках (В7 Н2).

«Зоря»
Статистика проти клубів з Бельгії: В2 Н1 П0 ЗГ6 ПГ1
Статистика у гостьових матчах з клубами з Бельгії: В1 Н0 П0

До цього сезону «Зоря» лише раз зустрічалася з бельгійською командою – у третьому відбірному раунді Ліги Європи-2015/16. Луганський клуб переконливо обіграв «Шарлеруа» – 2:0 у Бельгії та 3:0 у Києві. Півзахисник збірної України Руслан Малиновський забив у тому протистоянні три голи.

«Зоря» вдруге грає на груповій стадії Ліги конференцій після участі у прем'єрному сезоні-2021/22. Луганчани із сімома очками посіли третє місце в групі C, в якій також були майбутній переможець турніру «Рома», «Буде-Глімт» та ЦСКА Софія.

Український клуб чотири рази виступав на груповому етапі турнірів УЄФА, але поки що у плей-офф не виходив. «Зоря» тричі посідала третє місце, а у дебютному сезоні у Лізі Європи-2016/17 фінішувала останньою.

Зайнявши минулого сезону третє місце в українській Прем'єр-лізі, «Зоря» потрапила до раунду плей-офф кваліфікації Ліги Європи-2023/24, де поступилася празькій «Славії» (0:2 г, 2:1 д) і перейшла до групової етап Ліги конференцій.

Після поразки від «Маккабі» у четвертому турі «Зоря» розлучилася з головним тренером Валерієм Кривенцовим, якого на тимчасовій основі замінив Юрій Коваль.

Зв'язки між командами та інше
Нападник Лоран Депуатр забив по голу у двох попередніх матчах «Гента» з українським клубом на груповій стадії єврокубків. Це було у Лізі Європи-2019/20. Він відзначився у виїзній грі з «Олександрією» у Львові (1:1) та домашній зустрічі, яка завершилася перемогою «Гента» 2:1.

Свен Кумс провів обидва ці матчі в основному складі «Гента».

За матеріалами uefa.com

30 листопада 2023 09:23







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20