Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЛК-2023/24, 1/8 фіналу. Анонс повторних матчів

Друга частина протистояння «Астон Вілли» та «Аякса», складні завдання «Брюгге», хайфського «Маккабі» та ПАОКа. Розповідаємо про кожен із матчів-відповідей 1/8 фіналу Ліги конференцій УЄФА.

«Вікторія» – «Серветт» (0:0)

У нинішньому євросезоні «Вікторія» демонструє гарну гру в захисті, і ця якість безперечно знадобиться їй у грі у відповідь з «Серветтом». Важливу роль може зіграти і повернення нападаючого Павела Шулца, який пропустив перший матч через дискваліфікацію. «Я вважаю, що ми можемо доповнити відмінну гру в обороні покращеною грою в атаці, – сказав тренер чехів Мирослав Коубек. – Буде нелегко. Не виключено, що все вирішить один гол». «Серветт» може пробитися до чвертьфіналу єврокубків вперше з сезону 1978/79 і сподіватиметься, що йому не доведеться гірко шкодувати про втрачені шанси Мирослава Стевановича та Гаеля Ондуа у першому матчі.

Чи знаєте ви? «Вікторія» у 11 останніх єврокубкових матчах дев'ять разів зіграла «на нуль».

«Фенербахче» – «Юніон» (3:0)

Два голи, забиті турками на останніх хвилинах, серйозно ускладнили завдання бельгійської команди. «Я думав би інакше, програй ми 0:1, але ситуація зрозуміла. Ми повинні прийняти її та рухатися до наступних матчів», – констатував головний тренер «Юніона» Александер Блессін. Наставник «Фенербахче» Ісмаїл Картал зі свого боку так прокоментував результат першої зустрічі: «Команда зіграла правильно, наш план спрацював». Стамбульцям у поєдинку у відповідь не допоможе боснійський півзахисник Раді Круніч, а у «Юніона» не зіграють Мохамед Амура та Крістіан Берджесс.

Чи знаєте ви? «Фенер» не програє вдома у 12 єврокубкових матчах поспіль (В11 Н1) і цього сезону забивав мінімум три голи в кожному з шести переможних поєдинків на своєму полі.

ПАОК – «Динамо» Загреб (0:2)

У «Динамо» непогана перевага, але наставник чемпіонів Хорватії Сергій Якірович наполягає, що для виходу до чвертьфіналу його команді потрібно відчутно додати. «У Греції ми маємо зіграти ще краще, якщо хочемо пройти далі, – вважає тренер «Динамо». – Чекаю, що ПАОК тиснутиме з першої секунди». Успіхи хорватів в атаці багато в чому залежатимуть від їхнього єдиного нападаючого Бруно Петковича, який має сім голів у шести матчах Ліги конференцій, включаючи дубль у першій грі з ПАОКом. Йому буде доручено послабити тиск на оборону «Динамо».

Чи знаєте ви? Раніше ПАОК виграв три із трьох двоматчевих протистоянь із хорватськими клубами.

«Фіорентина» – «Маккабі» Хайфа (4:3)

У Будапешті команди видали божевільний матч із сімома голами, видаленням у господарів на 80-й хвилині та переможним м'ячем гостей на 95-й. Наставник «фіалок» Вінченцо Італіяно залишився задоволеним бійцівськими якостями своєї команди, яка минулого сезону дійшла до фіналу Ліги конференцій. «Тепер ми маємо максимально використати цю перевагу», – сказав він. Його колега Месае Дегу засмучений тим, як програв «Маккабі», але водночас зберігає віру у краще: «Впевнений, що ми можемо виграти наступний матч. На їхньому стадіоні все буде зовсім по-іншому, але я вірю, що все закінчиться» добре».

Чи знаєте ви? «Маккабі» ще не перемагав в Італії в 21-му столітті (Н1 П2), але у 1993 році обіграв у гостях «Парму» 1:0 у рамках Кубка кубків.

«Астон Вілла» – «Аякс» (0:0)

«Ми не показали хороший футбол, не контролювали гру, але досягли дуже хорошого результату», – зазначив тренер «Астон Вілли» Унай Емері після першого матчу двох колишніх володарів Кубка чемпіонів. Цього сезону «Вілла Парк» – надійна фортеця для команди Емері, тому бірмінгемці впевнено почуватимуться в домашній зустрічі з «Аяксом», який на груповому етапі Ліги Європи УЄФА не виграв жодного з трьох виїзних матчів.

Захисник «Астон Вілли» Езрі Конса та його колега з «Аякса» Трістан Гоойєр пропустять зустріч у відповідь через вилучення в першому поєдинку.

Чи знаєте ви? «Вілла» може вийти до чвертьфіналу єврокубку вперше після півфіналу Кубка Інтертото-2003.

«Брюгге» – «Мольде» (1:2)

Після перемоги в Норвегії «Мольде» з мінімальною форою їде до Бельгії, де програв останні три матчі, пропустивши 12 голів та забивши всього двічі. Так що «Брюгге» цілком обґрунтовано підходить до зустрічі у відповідь з розумним оптимізмом. Після п'яти поспіль сезонів у груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА бельгійці впевнено пройшли групу D у Лізі конференцій, але у першому матчі плей-офф трохи забуксували. Втім, їхній норвезький тренер Ронні Дейла з надією дивиться вперед: «Нічия 1:1 у першому матчі була б кращою, але якщо ми покажемо необхідну енергію вдома, то зможемо вийти в чвертьфінал».

Чи знаєте ви? «Мольде» жодного разу не виходив до чвертьфіналу турнірів УЄФА. Це лише другий виступ клубу в 1/8 фіналу єврокубку.

«Лілль» – «Штурм» (3:0)

«У протистоянні чотири тайми, тепер у нас залишилося два, – сказав президент «Лілля» Олів'є Летанг після перемоги в Австрії. – У нас є шанс увійти до історії клубу, вперше вийшовши до чвертьфіналу єврокубку». Дубль Джонатана Девіда забезпечив французькій команді хорошу фору, а потім Едон Жегрова фактично зняв усі питання, причому гості могли перемогти й більше, якби не кілька чудових сейвів голкіпера «Штурму» Вітезслава Яроша. Тренер австрійців Крістіан Ільцер тепер сподівається, що візит до «Лілля» у будь-якому випадку стане для його підопічних корисним досвідом. «Коли граєш на найвищому рівні, потрібно завжди думати: «Що нам треба зробити, щоб грати так само добре, як деякі суперники?».

Чи знаєте ви? «Лілль» точно вийде до чвертьфіналу, якщо продовжить свою безпрограшну серію у єврокубках до дев'яти матчів.

«Маккабі» Тель-Авів – «Олімпіакос» (4:1)

Розуміючи значимість результату першого матчу, зірковий наставник «Маккабі» Роббі Кін проте підкреслив: «Не можна радіти надто сильно, бо це лише перший тайм». Втім, вдома від ізраїльтян має зовсім відвернутися успіх, щоб звести нанівець чудову роботу, яку проробили в Піреї переможці групи B.

«Маккабі» завдав «Олімпіакосу» першої поразки з моменту приходу Хосе Луїса Менділілібара, який минулого сезону привів «Севілью» до перемоги у Лізі Європи. І хоча іспанець визнав, що його підопічні провели погану гру, здаватися він не збирається. «Надія вмирає останньою», – філософськи зауважив Менділібар.

Чи знаєте ви? «Олімпіакос» жодного разу не переміг у шести матчах із ізраїльськими клубами.

Олександр ПРЕСИЧ, за матеріалами офіційного сайту УЄФА

14 березня 2024 09:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20