Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга конференцій, 1/4 фіналу. Анонс перших матчів

«Вест Гем», «Фіорентина», «Алкмаар» та «Ніцца» без особливих проблем подолали бар'єр 1/8 фіналу, але чвертьфінал Ліги конференцій УЄФА розпочнеться для них найскладнішими виїзними матчами.


Перші матчі 1/4 фіналу: 13 квітня
«Гент» – «Вест Гем» (19:45 по Києву)
«Лех» – «Фіорентина» (22:00)
«Андерлехт» – «Алкмаар» (22:00)
«Базель» – «Ніцца» (22:00)

НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ

Чи здатний «Вест Гем» повторити історію?
Почавши з кваліфікації, «Вест Гем» у цьому розіграші відсвяткував 10 перемог поспіль, але феноменальні результати на європейській арені – не єдине, що налаштовує уболівальників лондонського клубу на оптимістичний лад напередодні зустрічі з «Гентом». Свій перший матч у єврокубках «молотобійці» провели у 1964 році якраз проти «Гента», який тоді носив ім'я «Ля Гонтуазе» (La Gantoise). Сталося це у першому раунді Кубка кубків, у фіналі якого лондонці на «Вемблі» у підсумку обіграли «Мюнхен 1860».

«Ми бажаємо нашому клубу саме цього – ще одного трофея, і це було нашою метою з початку сезону, – наголосив форвард «Вест Гема» Джаррод Боуен. – Минулого сезону ми теж ставили це завдання. Хочемо пройти весь шлях. Розуміємо, що легко не буде, що залишилися топові команди, але це чвертьфінал і ми не так далеко від своєї мети».

Іспит для оборони «Леха»
Свої найкращі матчі цього сезону «Лех» як правило проводить проти потужних суперників, і в особі «Фіорентини» до Познані приїде саме така команда. Перемога 3:0 над «Вільяреалом» , яка забезпечила полякам вихід із групи С, стала першим із п'яти поспіль матчів, у яких вони зберегли ворота на замку. При цьому у складі «Леха» є людина, яка чудово знайома з італійським футболом.

Бартош Салямон відіграв в Італії 14 років, у різний час представляючи у Серії А «Кальярі», СПАЛ та «Фрозіноне». «Це хороше жеребкування, – підкреслив захисник, який перебрався до «Леха» в 2021 році. – На цій стадії треба просто грати з максимальним ентузіазмом і насолоджуватися футболом. Мене особисто чекає приємна подорож – у «Фіорентіні» є хлопці, з якими я пограв. До того ж, це буде дуже цікавий матч. Я грав проти «Фіорентини» у Серії А і знаю, чого чекати. Нам під силу отримати хороший результат».

«Ніцца» проти своїх
У 1/8 фіналу минулого розіграшу «Базель» із загальним рахунком 2:4 поступився «Олімпіку», а зараз швейцарці зустрінуться з іншим французьким клубом – «Ніццею». Перемога 3:1 над «Шерифом» у матчі-відповіді 1/8 фіналу довела безпрограшну серію команди Дідьє Дігара до 12 матчів і серйозно підвищила амбіції вболівальників.

При цьому наставник «Базеля» Хайко Фогель може розраховувати одразу на двох екс-гравців «Ніцци» – Анді Пельмар та Дан Ндой перебралися до Швейцарії восени 2021 року, після чого зіграли у торішніх матчах з «Олімпіком». Щоправда, нинішня «Ніцца» помітно відрізняється від тієї, яку знали Пельмар та Ндой. Свою феноменальну безпрограшну серію команда розпочала у січні після того, як Дігар змінив на тренерському містку Люсьєна Фавра.

Де пройде фінал Ліги конференцій-2022/23?
Вирішальний поєдинок Ліги конференцій відбудеться 7 червня 2023 року у Празі на «Еден Арені».

У 2013 році тут відбувся матч за Суперкубок УЄФА, в якому «Баварія» обіграла «Челсі» за пенальті 5:4 (основний та додатковий час – 2:2). 2015-го на «Еден Арені» пройшов фінал молодіжного ЄВРО – чемпіоном за підсумками серії 11-метрових стала збірна Швеції (4:3), яка зустрічалася з Португалією.

13 квітня 2023 08:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20