Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга конференцій-2023/24: анонс повторних матчів 1/4 фіналу

«Футбольний клуб»

У жодної команди у чотирьох повторних чвертьфінальних матчах Ліги конференцій УЄФА не буде більшої переваги, ніж в один гол: «Астон Вілла», «Олімпіакос» і «Брюгге» спробують захистити мінімальну перевагу, а «Фіорентина» і «Вікторія» почнуть з нулів.




«Лілль» – «Астон Вілла»
Перший матч – 1:2

«Ми створювали моменти, але й дозволили суперникам створити кілька шансів, – сказав Унай Емері після домашньої перемоги «Астон Вілли». – Ми маємо постаратися робити нашу структуру гри ще міцніше, тому що іноді гравці «Лілля» були небезпечніші, ніж нам би хотілося». Можливо, це надто м'яко сказано після напруженої битви у Бірмінгемі, де ініціатива переходила від одного до іншого суперників.

У результаті «Віллу» не раз врятував Еміліано Мартінес, але навіть він не зміг зупинити «Лілль» наприкінці зустрічі. Французька команда не програє вдома 15 матчів, та ще й відпочивала цими вихідними. Але все одно її тренеру Паулу Фонсеці доведеться поламати голову над тим, як стримати Оллі Воткінса, якого він назвав «одним із найкращих у Європі просто зараз». І 25 голів нападника «Вілли» цього сезону служать тому підтвердженням.

«Фіорентина» – «Вікторія»
Перший матч – 0:0

«Вікторія» не пропускає у Лізі конференцій протягом 669 ігрових хвилин – її серія із семи сухих матчів розпочалася ще 5 жовтня. Останній із них можна вважати найбільш вражаючим, адже чеський клуб, незважаючи на безліч травм та дискваліфікацій, стримав фіналіста минулого розіграшу турніру «Фіорентину», майже не дозволивши гостям створювати небезпечні моменти. «Забити команді, яка так обороняється, дуже складно», – визнав тренер «фіалок» Вінченцо Італьяно.

Щоправда, самі пльзеньці створили ще менше у третьому поспіль матчі турніру, який завершився для них нульовою нічиєю. Після перемоги над «Серветтом» у серії пенальті в 1/8 фіналу вони можуть стати першою командою, яка братиме участь у двох серіях 11-метрових поспіль у рамках Ліги конференцій. Але чеський півзахисник «Фіорентини» Антонін Барак упевнений, що його команда здатна все вирішити без цього. «Я думаю, що матч-відповідь буде приблизно таким же. Ми повинні тиснути більше, і з підтримкою наших уболівальників, вважаю, зможемо пройти в наступний раунд», – сказав він.

ПАОК – «Брюгге»
Перший матч – 0:1

У Бельгії свій перший удар по воротах «Брюгге» ПАОК завдав після 93 хвилин гри, причому по-справжньому небезпечним той штрафний Кирила Десподова не назвеш. При цьому, незважаючи на величезну перевагу та безліч моментів (зокрема незабитий пенальті), бельгійська команда їде до Греції лише з мінімальною перевагою у вигляді гола Хуго Ветлесена. «Ми виграли, але нам слід було забивати більше. У нас було достатньо моментів», – поскаржився після першої зустрічі нападник «Брюгге» Міхал Скурась.

Головний тренер «Брюгге» Нікі Хайєн вже пообіцяв, що його підопічні не намагатимуться утримати потрібний рахунок, а зіграють на перемогу. Після того, як ПАОК розгромив загребське «Динамо» в 1/8 фіналу, відігравши поразку 0:2 у першому матчі, мабуть, у цьому справді є резон. На додачу, гості поїдуть до Греції без дискваліфікованих Тьяго, Максима де Куйпера та Брендона Мехеле.

«Фенербахче» – «Олімпіакос»
Перший матч – 2:3

У першому матчі «Олімпіакос» та «Фенербахче» виправдали всі очікування у плані голів, емоцій, драми та шоу. Грецька команда виблискувала протягом першої години, забезпечивши собі перевагу з рахунком 3:0. Інші команди після цього опустили б руки, але не «Фенербахче». Тренер гостей Ісмаїл Картал перетасував свій склад, пішов ва-банк та був нагороджений двома голами.

«Ми не викинули рушник, – сказав наставник турецького колективу. – Ми ризикували і зрештою могли навіть зробити рахунок 3:3. Сподіваюся, нам вдасться пройти далі перед нашими вболівальниками в Стамбулі». За весь сезон «Фенербахче» програв на «Шюкрю Сараджоглу» лише двічі, причому одна з цих поразок трапилася в 1/8 фіналу, коли турки вже мали перевагу в три м’ячі після першого матчу проти «Юніона» (3:0). «Нас чекає справжній бій», – констатував тренер «Олімпіакосу» Хосе Луїс Менділібар перед візитом до Туреччини.

Що далі?

1/2 фіналу


Перші матчі
2 травня
«Астон Вілла»/«Лілль» – «Олімпіакос»/«Фенербахче» *
«Вікторія»/«Фіорентина» – «Брюгге»/ПАОК

Повторні матчі
9 травня
«Олімпіакос»/«Ференцварош» – «Астон Вілла»/«Лілль»
** «Брюгге»/ПАОК – «Вікторія»/«Фіорентина»

* Усі матчі розпочнуться о 22:00 за Києвом

** Якщо «Брюгге» вийде до півфіналу, домашній матч команди відбудеться 8 травня та розпочнеться о 19:45 за Києвом

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

18 квітня 2024 09:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20