Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга конференцій. Перший відбірний раунд. Результати перших матчів

Перший кваліфікаційний раунд Ліги конференцій – це 62-ві команди, розділені на 31-не ігрове протистояння. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох матчів проходять у другий кваліфікаційний раунд Ліги конференцій, переможені прощаються з єврокубками.

Базовий день перших матчів – 13.07.2023. Але дві гри відбулися раніше.

13.07.2023

ДАК-1904 (Словаччина) – «Діла» (Грузія) – 2:1
Голи:
Труса (33), Рамадан (36) – Ковталюк (43).

У матчі потенційних суперників «Ворскли» в другому раунді кваліфікації інтрига залишилася живою. Справи у «Діли» перед матчем-відповіддю могли бути кепськими, однак український нападник Микола Ковталюк відіграв один гол, дозволивши клубу ДАК-1904 здобути перевагу лише в один м'яч. Все вирішиться у Грузії рівно через тиждень.

«Тобол» (Казахстан) – «Гонка» (Фінляндія) – 2:1
Голи:
Вукадінович (62, 75) – Кауфманн (39).

«Інтер Ескальдес» (Андорра) – «Вікінгур» (Фарерські острови) – 2:1
Голи:
Фехер (28), Ель-Хаддаді (45+1) – Ватнмагар (59).

До сьогоднішнього дня «Інтер Ескальдес» не програвав у 14-ти поєдинках поспіль, вигравав у останніх шести. Тож перемога над «Вікінгуром» стала логічним продовженням цієї серії. Однак це тільки половина справи.

«П'юнік» (Вірменія) – «Транс» (Эстонія) – 2:0
Голи:
Юрічич (25), Джеймс (88).

Команда відомого в Україні тренера Егіше Мелік'яна торік грала в груповому раунді Ліги конференцій, тож нині мінімальна ціль у єврокубках зрозуміла і чітка – щонайменше повторити. І перший крок зроблено.

Увесь матч за «П'юнік» відіграв Антон Братков, за «Транс» на 67-ій хвилині на поле вийшов Матвій Буренко.

«Арарат-Вірменія» (Вірменія) – «Егнатія» (Албанія) – 1:1
Голи:
Алемао (36) – Двамена (90+7).

«Егнатія» проводить свій перший сезон в євро кубках. Важко прогнозувати майбутнє – чи зуміє албанський клуб пройти хоча б одну стадії відбору Ліги конференцій. Але дебют увійде до історії як героїчний порятунок на 90+7-ій хвилині.

«Жиліна» (Словаччиа) – «Левадія» (Естонія) – 2:1
Голи:
Дюріш (7), Мислович (90+3, з пенальті) – Аг'їрі (51).

Важкий був матч для «Жиліни», яка досі в жахіттях сниться вболівальникам «Ворскли». Словаки забили швидкий гол, а потім закрили гру пізнім голом з пенальті. Поміж тим був точний удар Аг'їрі після впевненої гри на підбиранні.

В стартовому складі «Левадії» вийшов українець Ілля Марковський. Але він провів на полі тільки 27 хвилин.

«Македонія» ГП (Північна Македонія) – РФШ (Латвія) – 0:1
Голи:
Ілич (34).

Це п'ятий сезон «Македонії» ГП у єврокубках. В чотирьох попередніх ця команда не здобула жодної перемоги і за сумою двох матчів не зуміли пройти жодного суперника. Не пройде, вочевидь, і РФШ. Принаймні, після поразки на своєму полі шанси на загальний успіх низькі.

«Гака» (Фінляндія) – «Крузейдерс» (Північна Ірландія) – 2:2
Голи:
Роджерсон (33), Фофана (36) – Форсайт (22), Кларк (68).
Вилучення: Лайне 66 («Гака», дві жовтих)

«Крузейдерс» давно грає в єврокубках і раніше мав локальні успіхи, зокрема, у Лізі Європи. А у Лізі конференцій це п'ятий матч для цієї команди і тільки другий, в якому їй вдалося забити більш як один гол. Однак «Гака» відповідала на все, тому нічия.

«Мегпіс» (Гібралтар) – «Дандолк» (Ірландія) – 0:0

Для Гібралтара цей тиждень вельми непоганий. «Лінкольн Ред Імпс» програв, але дав знатний бій «Карабаху». І ось зараз «Мегпіс» здобув почесну нічию з «Дандолком». Ірландці, до слова, не так давно грали у групі Ліги Європи (сезон-2020/21). Тож це рівень!

«Паневежис» (Литва) – «Мілсамі» (Грузія) – 2:2
Голи:
Чадженович (17), Сміт (48) – Гінсарі (50, 67).

У цьому матчі зіграли аж троє представників України. За «Мілсамі» цілий матч відбігав Ярослав Терехов, а у «Паневежиса» в основному складі вийшов Артем Щедрий. Його на 65-й хвилині замінив колишній стоппер «Олександрії» Каспарс Дубра. Ну а на 85-й хвилині на полі у литовців з'явився Роман Мірошник.

Бойова нічия, хоча «Паневежис» міг вигравати, якби автор першого голу реалізував ще й пенальті.

«Рига» (Латвія) – «Вікінгур» (Ісландія) – 2:0
Голи:
Ауреліо (31), Регза (53).

Спокійно, без зайвої метушні представник Латвії розібрався з ісландцями. Для цієї стадії «Ригу» можна вважати серйозним суперником. До речі, за господарів зіграв екс-гравець «Ворскли» Рангель. Він вийшов на заміну на 83-ій хвилині.

«Алашкерт» (Вірменія) – «Арсенал» (Тіват, Чорногорія) – 1:1
Голи:
Устинов (66) – Монтенегро (23).

Гідний результат від чорногорського дебютанта. «Арсенал» (Тіват) може пишатися нічиєю проти значно досвідченішої вірменської команди. Як могло бути інакше у контексті дебютанта – знають вболівальники «Хегельмана», чиї улюбленці «згоріли» 0:5.

«Хегельман» (Литва) – «Шкупі» (Північна Македонія) – 0:5
Голи:
Цепас (11, 45+1, 46, 62), Кевен (23).

Перший розгром дня. «Шкупі» вже собаку з'їв на матчах кваліфікації єврокубків, тоді як «Хегельман» дебютує на міжнародному рівні. Що ж, перший млинець – глевкий.

«Торпедо» (Грузія) – «Сараєво» (Боснія і Герцеговина) – 2:2
Голи:
Сандохадзе (44), Бугрідзе (48) – Ренан Олівейра (47), Варешанович (52).

Деякі ресурси позиціонують гравця «Торпедо» Гіулі Манджгаладзе як українця. Ми тільки відзначимо факт – свого часу він грав за «Полтаву». Сьогодні вийшов на заміну вже на 13-ій хвилині, взявши участь у яскравій нічиїй проти «Сараєва». Непоганий результат для грузинів, адже суперник як для такої стадії – досвідчений.

«Гзіра» (Мальта) – «Гленторан» (Північна Ірландія) – 2:2
Голи:
Віксон (29), Б.Борг (40) – Оджеді-Узокве (9), Маршалл (48).

У складі «Гзіри» на сьогоднішній матч було шестеро бразильців. Один з них забив гол, тож частково латиноамериканський вектор себе виправдав. У «Гленторана» з легіонерами все значно простіше й прозаїчніше, але з грою ніяк не гірше, аніж у суперника. 2:2. А могли й виграли, якби автор першого голу ще й реалізував пенальті.

«Дукаджині» (Косово) – «Європа» (Гібралтар) – 2:1
Голи:
Шабані (30), Зульфіу (90+6) – Посо (45+6).
Вилучення: Ардін Даллку («Дукаджині», дві жовтих)

«Європа» представляє Гібралтар, але грають за неї переважно іспанці. Зрозуміло, що не рівня Прімери чи навіть Сегунди. 2:1 – результат, який зберігає шанси для обох колективів. І який не дає підстав для далекоглядних висновків щодо цієї пари.

Вилучення в цьому матчі заробив екс-гравець «Ворскли», брат Арменда Даллку Ардін.

«Домжале» (Словенія)– «Бальзан» (Мальта) – 1:4
Голи:
Ковачевич (57, з пенальті) – Андреїч (8), Грех (44), Олавале (53), Зерял (90+4).

Несподіваний результат. «Домжале» – сіяна команда, яка представляє країну з доволі сильними футбольними традиціями. Але Мальта – це теж не задвірки. Довела їхня збірна грою проти України. Сьогодні ж «Бальзан» просто шокував володаря 4-го місця чемпіонату Словенії.

«Пенібонт» (Вельс) – «Санта Колома» (Андорра) – 1:1
Голи:
Венеблс (66) – Мурело (36).

Не повірите, але за «Санта Колому» виступає українець – Андрій Маркович перебрався сюди з чемпіонату Естонії. Сьогодні він провів на полі увесь регламентований час.

«Прогрес» (Люксембург) – «Г'їлані» (Косово) – 2:2
Голи:
Де Алмейда (11), Натамі (62) – Рамадані (48, 66).

Це третій сезон «Г'їлані» у єврокубках. В двох попередніх вони здобували по одній перемозі. Зараз нічия. Шанс здобути перемогу буде за тиждень.

«Тирана» (Албанія) – «Динамо» (Батумі, Грузія) – 1:1
Голи:
Лушк'я (90+3) – Фламаріон (66).

«Динамо» (Батумі) орендувало від «Динамо» київського Георгія Цитаїшвілі й сьогодні він вже зіграв у єврокубках (67 хвилин). Також в основному складі динамівців вийшов Іван Литвиненко, який був замінений на 71-ій хвилині.

«Шкендія» (Півічна Македонія) – «Гейверфордвест Каунті» (Вельс) – 1:0
Гол:
Шала (47)

Еннур Тотре не повернеться до «Ворскли». Про це можна судити з того факту, що сьогодні північно-македонець вивів «Шкендію» з капітанською пов'язкою на єврокубковий матч. Господарі перемогли, але вельська команда зі складною назвою ще побореться.

«Вадуц» (Ліхтенштейн) – «Німан» (Білорусь) – 1:2
Голи:
Кавен (22) – Зубович (29), Шукуров (82).

Несподівано. Просто несподівано. І без коментарів. Скільки «Вадуц» восени попив крові у вболівальників «Дніпра-1», а сьогодні «злився» представнику країни, якої навіть не повинно бути у єврокубках. Але ще є надія, що у матчі-відповіді «Вадуц» виправить становище.

У складі «Німана» затесалися українці Юрій Пантя та Роман Папарига. Перший відіграв увесь матч, другий – 77 хвилин.

«Акурейрі» (Ісландія) – «Коннас Кей» (Вельс) – 2:0
Голи:
Стейнгрімссон (60), Гафстейнссон (83).

«Акурейрі» вийшов у єврокубки вперше за понад тридцять років. І повернення цієї команди, що представляє місто з приблизно двадцятьма тисячами населення, виявилося тріумфальним. Головне – не розгубити перевагу в гостях.

ХБ «Торсхавн» (Фарерські острови) – «Деррі Сіті» (Ірландія) – 0:0

Одна з небагатьох нульових нічиїх цього ігрового дня. Командам доведеться забивати вже у матчі-відповіді. Або з гри, або у серії пенальті (а, можливо, і так, і так, адже правила виїзного голу більше немає).

«Сутьєска» (Чорногорія) – «Космос» (Сан-Марино) – 1:0
Гол:
Маркович (79).
«Космос» закохує в себе однією своєю назвою. От якби ще з результатами складалося... Проте «Сутьєска» на рівні першого кваліфікаційного раунду – серйозний суперник, тому представник Сан-Марино точно не зганьбився.

«Железнічар» (Боснія і Герцеговина) – «Динамо» (Мінськ, Білорусь) – 2:2
Голи:
Харачич (85, 90+1) – Бахар (41), Морозов (50).

«Ла-Фіоріта» (Сан-Марино) – «Зімбру» (Молдова) – 1:1
Голи: Касолла (34) – Карунту (64).

Денис Дедечко колись навіть був у збірній України. Нині він у «Зімбру», за який відіграв повний матч проти максимально італізованої «Ла-Фіоріти». У матчі-відповіді молдовани повинні зігарти активніше та агресивніше. Цей суперник – прохідний.

«Лінфілд» (Північна Ірландія) – «Влазнія» (Албанія) – 3:1
Голи:
Маккі (57, 68), Дж.Скотт (76) – Юрич (89).

«Марібор» (Словенія) 22:00 «Біркіркара» (Мальта) – 1:1
Голи:
Брник (67, з пенальті) – Мбонг (31).

Матчі відповіді відбудуться 20 липня, окрім протистояння «Домжале» та «Бальзана», які зустрінуться на Мальті 18 липня.

14 липня 2023 00:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20