Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЛК, 1/2 фіналу. Брюгге – Фіорентина 1:1 (заг. 3:4). «Фіалки» знов у фіналі

Команда Вінченцо Італьяно гатила по каркасу чужих воріт аж ніяк не гірше за ПСЖ, проте, на відміну від команди Луїса Енірке, своє завдання виконала.

«Фіорентина» з величезними труднощами взяла гору над «Брюгге» у першому півфінальному матчі Ліги конференцій (вирішальний гол «фіалки» змогли забити лише у доданий час попри те, що майже 30 хвилин грали у більшості). Втома від гри далась взнаки і в Серії А – на вихідних команда Вінченцо Італьяно сенсаційно поступилась «Вероні». Натомість «Брюгге» в Лізі Жупіле на виїзді взяв гору над «Антверпеном» і підійшов до матчу-відповіді з італійцями у всеозброєнні.

Господарі почали агресивніше, але суперник чітко грав у захисті, не дозволяючи створювати небезпечні моменти біля своїх воріт. Однак на 20-й хвилині «Брюгге» вийшов вперед: Ванакен з лівого флангу змістився ближче до центру і закрутив під дальню стійку. Де Кейпер випередив захисників і, здавалось, легким дотиком голови спрямував сферу у сітку. Однак у перерві гол переписали на капітана команди, який відзначився без допомоги партнерів.

У відповідь Гонсалес вийшов сам на сам, але Міньйоле майже у шпагаті зумів відбити м’яч ногою, а Бельтран на добиванні пробив повз стійку.

На 30-й хвилині «Брюгге» міг подвоювати перевагу: Тьяго обіграв суперника на правому фланзі, відпасував під удар партнеру, який мав влучити у порожні ворота, але Додо встиг і завадив голу. За трохи вже Куаме мав шанс зрівняти, але влучив у поперечину.

Початок другого тайму ознаменувався туманом, який влаштували вболівальники піротехнічними засобами. На 74-й хвилині «Фіорентина» заробила небезпечний штрафний і Бірагі зі стандарту влучив у поперечину. За мить вже стійка врятувала «Брюгге» від вірного гола після удару Нзоли головою.

«Фіорентина» затисла суперника біля своїх воріт і накочувала атаку за атакою. Здавалось, «фіалки» от-от проб'ють захист бельгійців. І на 83-й хвилині вони добились свого – Мехеле коліном влучив в лице Нзоли, який намагався замкнути простріл від партнера. Арбітр вказав на позначку. Голкіпер вгадав напрямок удару, але Бельтран зумів пробити впритирку зі стійкою – 1:1.

Бельгійці у доданий час могли переводити гру в овертайми, але Терраччано врятував після удару Ванакена. Зрештою, «Фіорентина» витримала навалу і стала першим фіналістом Ліги конференцій сезону-2023/24.

БРЮГГЕ – ФІОРЕНТИНА – 1:1 (заг. 3:4)
Голи:
Ванакен (20) – Бельтран (85, з пенальті).
Брюгге: Міньйоле, Одуа (Нуса, 86), Мехеле, Ордоньєс, Саббе, Ветлесен (Зинкернагель, 70), Ванакен, де Кейпер, Скурась (Нільсен, 86), Ігор Тьяго, Джутгла.
Фіорентина: Терраччано, Додо, Міленкович, Куарта, Бірагі, Бельтран (Раньєрі, 90), Артур (Дункан, 71), Мандрагора, Ніколас Гонсалес, Белотті (Нзола, 71), Куаме.
Попередження: Ордоньєс (43), Ігор Тьяго (52), Ветлесен (62), Одуа (72), Мехеле (83) – Міленкович (88), Бельтран (90), Додо (90+4), Нзола (90+6).
Вилучення: Одуа (90+4, повторне попередження на лаві запасних).

8 травня 2024 21:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20