Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга конференцій, 2-й раунд. Ворскла – АІК. Анонс матчу

«Ворскла» розпочинає єврокубковий сезон у Лізі конференцій 2022/23. Полтавці у рамках 2-го кваліфікаційного раунду зустрінуться зі шведським клубом АІК.








ВОРСКЛА (Полтава, Україна) – АІК (Стокгольм, Швеція)
21 липня
, початок – о 21:00
Стокгольм.
«Стокгольм Арена»
Арбітр Урс Шнідер (Швейцарія)

Полтавчани стануть другим представником української Прем’єр-ліги, який проведе ще в липні перший офіційний поєдинок нового сезону. Поки інші клуби тільки готуються до старту сезону, «Ворскла» слідом за «Динамо» зіграє у єврокубках.

«ВОРСКЛА»

Полтавчани, як і інші футбольні клуби України, стали заручниками війни. Якщо «Динамо» з «Шахтарем» весною ще змогли виїхати за кордон, щоб проводити хоча б благодійні матчі, «Ворскла» і такою ігровою практикою похвалитися не могла. Єврокубкова доля команди стала зрозумілою вже у кабінетах, коли футбольні можновладці вирішували, як бути з минулим і майбутнім сезоном. У результаті було вирішено, що турнірна таблиця після 18-ти зіграних турів буде підсумковою, а путівки у єврокубки отримають перші п’ять місць.

Підготовка «Ворскли» к новому сезону розпочалася на початку червня, коли стало відомо, що Юрій Максимов залишає команду. У спеціаліста 31 травня закінчився контракт, який у клубі вирішили не продовжувати. Дуже швидко стало відомо ім’я наступника. Ним став вже колишній головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник, який взяв з собою у Полтаву свій штаб.

У складі полтавців зараз зібрано шість легіонерів - чималенька кількість для наших днів. Щоправда, головний із них, Олів'є Тілль, цього четверга на поле не вийде – йому завадить серйозна травма. Проте велика ймовірність дебюту його брата Венсана. Він запалив на польських зборах. Загалом припустимо, що Скрипник відійде від напрацювань Максимова і ставитиме свій футбол. Це, як мінімум, ознаменує перехід від 3-4-3 до класичніших 4-2-3-1/4-4-2.

Орієнтовний склад: Різник – Пердута, Чеснаков, Яворський, Якубу – Пуцлін, Челядін – Кравчук, В.Тілль, Олійник – Степанюк
.

АІК

В першому раунді кваліфікації жеребкування звело полтавчан з топ-клубом Швеції.
В минулому сезоні АІК закінчив домашній чемпіонат на другому місці, зробивши дуже крутий підйом одразу на сім позицій. Поступився колектив із Стокгольму лише «Мальме».

Чемпіонат Швеції – турнір, який проходить по системі весна-осінь, тому зараз знаходиться якраз у самому розпалі. АІК після 15-ти турів займає третє місце, відстаючи від лідера всього на три очки. Фактор ігрової практики, а форма у команди непогана – три поразки при восьми перемогах, явно буде серед козирів шведів.

Головний тренер АІКа Бартош Гржелак – справжній прагматик. Його колектив відрізняється надійною обороною, мало пропускає та робить ставку суто на 4-4-2. При цьому у складі АІКа вистачає як досвідчених футболістів (капітану Ларссону, наприклад, уже 37), так і молодих виконавців, яких вважають майбутнім національним збірним Швеції. Ясно одне – «Ворсклі» буде непросто.

Орієнтовний склад: Нордфельдт – Лустіг, Папаяніопулос, Мілошевіч, Отьєно – Ельбузеді, Ларссон, Хуссейн, Рінг – Гвідетті, Стефанеллі
.

За матеріалами футбольних сайтів

21 липня 2022 08:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20